reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe PARTY - czyli obchodzimy 1.urodzinki :)

Karoo :-) to fajnie, że Jagódkę będziesz chrzcić jednak :tak:
a co do uroczystości... nigdzie przecież nie jest napisane, że to musi być drugie wesele ;-) my też raczej skromnie: będą dziadkowie, moja babcia, chrzestni Piotrusia i to wsio. nad menu się zastanawiam, bo nie wiem czy zrobić obiad i tort czy tort i kolację...

reklama
no, ja bym chciala, zeby byly jeszcze moje dzieciate przyjaciolki i rodzina dzieciata, ale to dodatkowe 10 osob - chyba nie damy rady finansowo...

my też raczej skromnie: będą dziadkowie, moja babcia, chrzestni Piotrusia i to wsio. nad menu się zastanawiam, bo nie wiem czy zrobić obiad i tort czy tort i kolację...

miałam ten sam dylemat...ale postanowiłam zrobić jednak obiad i tort:tak::tak: co do liczby gości - u nas podobnie, rodzice moi i P, chrzestni, nasze rodzeństwo...chociaz niby najbliżsi a i tak w sumie wyjdzie razem z nami 14 osób

my też robimy obiad i tort i myslałam że to bedzie malutko osób a sami najbliźsi i uzbierało sie 11:-pna szczęście babcia K. będzie gotować więc ja tylko posprzątam i na szczęście będzie gotować u siebie:tak:

A my robimy kawa tort i grila na 16 zapraszam gosci i tyle bo wiem ze jak robilam chrzciny to obiad slodkie i do kolacji siedzieli umeczona juz bylam:wściekła/y:

Ja tak samo zaprosze dziadków ,chrzestnych i rodzenstwo i pewnie bedzie obiad a pozniej tort mam nadzieje, ze moja mama wpadnie wczesniej i to wszystko upichci bo mi sie jakos nie usmiecha;-):tak:

my nie robimy obiadu,
na chrzciny sie nagotowałam jak głupia, obiad, przystaweczki ,sałatki,szmery,bajery i mało co zjedli.
urodzinki beda na słodko,tort,ciasto jakies owoce.jak mam sie znowu nastac cały dzien przy garach a potem wszystko wywalic to juz mi sie odechciewa.
zaprosimy dziadków i chrzestnych na 16 to juz bedą po obiedzie

Ja bede zapraszac gosci tzn. rodziców, babcie, rodzenstwo, moich chrzestnych (bo Matyla swoich nie ma) i ciotkę na porę poobiadowa czyli gdzies na 15stą i bedzie tort, kawa i jakies sałatki ,owoce gdyby ktoś zgłodniał:-)

reklama
Karoo, fajnie, ze zdecydowalas sie ochrzcic mala. Bedziesz miala z glowy jak polaczysz ten roczek z chrzcinami :-) Dobry pomysl.

U nas uzbieralo sie troche osob - przyjaciele i rodzina (wyjdzie ok. 25 osob), ale mamy duzy ogrod, zrobimy grilla (mam nadzieje, ze pogoda jednak dopisze), jednorazowe naczynia i sztucce, wiec przypuszczam, ze duzego klopotu nie bedzie :-)

Do góry