reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

myślę, że niepotrzebnie się martwicie, jeszcze trochę czasu jest, na pewno będzie cieplej niż dzisiaj, a przecież nie będziecie z maluchami na spacer szły tylko szybciutko do domku :tak:
a zanim wyjdziecie na pierwszy spacer kobinezonik już albo będzie za mały, albo niepotrzebny :-D
najwyżej dodatkowy kocyk i problem z głowy ;-)

reklama
Zaopatrzylismy sie dzisiaj w pampersy, kupilismy new born 1 i 2. Szczoteczke do wloskow, ochraniacze na sutki, oilatum i pudelko na nawilzane chusteczki. Na reszte juz nie mialam sily. No i sie wkurzylam, bo chcialam kupic taki przybornik, nozyczki, obcinak, termometr i kilka innych rzeczy, ale juz nie bylo. Musze poszukac gdzies indziej. I mialam jeszcze kupic majtki siatkowe i podklady poporodowe, ale tez jakos mi sie nie chcialo wybierac i sie zastanawiac.
Nastepnym razem :happy2:

Mam pytanie do dziewczyn, ktore uzywaly oilatum. Czy kapalyscie w nim maluszki od razu po wyjsciu ze szpitala? Z tego co wiem, to mydelko i oliwka juz sa zbedne, ale jak z myciem wloskow? Jakis szampon?

co do czapek to ja tez nie mam jakiejs grubej, ale ewentualeni zaloze dwie czapki i juz :tak::tak::tak: Dobry pomysl????? :-)

co do wlosow to wlasnie ja juz tez nie pameitam jak to z tym myciem... :zawstydzona/y:

Tabasia używałam oilatum przy Laurce ale musieliśmy zrezygnować bo ją uczulał - prawdopodobnie ilość parafiny. Ale nie używaliśmy nic więcej bo z reguły stosuje się jeden środek i on wystarcza. Przy maluszku powinno używać się jak najmniej środków. Ja teraz dla spróbowania kupiłam ziajkę ...zobaczymy. Przy starszej używamy tylko Emolium bo nie uczula ale można stosować dopiero po 1 miesiącu!

Ja planuję tylko emulsji Oilatum używać - chyba, że będzie bardzo gęsta czuprunka:-) to kupię szamponik Oilatum:-) Do smarowania ciałka już nic, tylko do pupy.

Dziś po zakupach: łóżeczko, wkłady kołderka i poduszka, pościel z ochraniaczem, rożek, wanna, termometr do wody, termometr do ciała, szczoteczka do włosów, nożyczki, smoczek do uspokajania, butelki DR. Brown, kocyk gruby i cieńszy, majtki jednorazowe.:-)
Już coraz krótsza lista się robi uff:-)

Tabasia używałam oilatum przy Laurce ale musieliśmy zrezygnować bo ją uczulał - prawdopodobnie ilość parafiny. Ale nie używaliśmy nic więcej bo z reguły stosuje się jeden środek i on wystarcza. Przy maluszku powinno używać się jak najmniej środków. Ja teraz dla spróbowania kupiłam ziajkę ...zobaczymy. Przy starszej używamy tylko Emolium bo nie uczula ale można stosować dopiero po 1 miesiącu!
Sylusia a wloski jak mylas? Ja wlasnie chce uzywac tylko oilatum i nic wiecej. Tylko nie wiem czy moge tym myc tez glowke...
Mam nadzieje, ze Alexa nie bedzie uczulac.
No i tak jak Kasia pisze, kremik do pupy i ot wszystko :happy2: Chociaz nie wiedzialam, ze jest tez szampon z tej serii. Musze kuknac w aptece i problem rozwiazany :-)

Ja planuję tylko emulsji Oilatum używać - chyba, że będzie bardzo gęsta czuprunka:-) to kupię szamponik Oilatum:-) Do smarowania ciałka już nic, tylko do pupy.

Dziś po zakupach: łóżeczko, wkłady kołderka i poduszka, pościel z ochraniaczem, rożek, wanna, termometr do wody, termometr do ciała, szczoteczka do włosów, nożyczki, smoczek do uspokajania, butelki DR. Brown, kocyk gruby i cieńszy, majtki jednorazowe.:-)
Już coraz krótsza lista się robi uff:-)
Widze, ze zakupy udane :happy2:
No moja lista tez sie skraca :szok:

reklama
A nie boicie się, że bez oliwki zrobi się Waszym dzieciom ciemieniucha?
Ja jednak raczej zamierzam stosować...

Jak będzie pojawiała się ciemieniuszka to wtedy będę smarowała oliwką i wyczesywał, ale chyba tak od razu po urodzeniu to się nie robi?:baffled:

A w zakupach już widać koniec. :-) Choć największy zakup- wózek i fotel przed nami:-):-) Dobrze, że wybrany model- czekam tylko na nowe kolory w sklepie:-)

Do góry