reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
AGUS to łóżeczko sprzedawane jest bez materacyka?? Jestem też ciekawa czy jest duża różnica w cenie między sklepem a allegro?

Milkshake... powinno się odczekac z założeniem bo uciski zbyt wczesne mogą doprowadzic do zbyt obfitych krawanień więc umownie stosuje sie takie rzeczy po lekkim obkurczeniu macicy. Majtaski są też na allegro więc wybór sporawy!:-)

Biały jeleń - super sprawa ja przy Luśce kupowałam kostki i tarłam na tarce i tylko w tym prałam jak miała napad skórnych wyprysków--sprawdziło się. To ja tez polecę do Rosmana po mydełko jeśli u mnie jest!

A to kilka z moich wczorajszych zakupów:-) Poza tym inne śpioszki , pajacyki i kaftaniki. Generalnie ciuszki już mam wszystkie na początek z takich bieliźnianych. Ale właśnie takie najwygodniejsze dla maluszka. Jeszcze dokupię coś poważniejszego - mam tylko tą princeskę, ogrodniczki - tak na ok. 4 mies, 2 sweterki , bluzę cieplejszą i spodenki:-)

Załączniki

• u1.jpg
    u1.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 35
  • u2.jpg
    u2.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 30
  • u3.jpg
    u3.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 32
Ja juz po zakupach w rossmanku). Kupiłam pare pierduł dla siebie i Julki i kasa poszła:baffled:.

Wykukałam tam mydło w płynie "Biały jeleń" .Kojarzycie tą nazwę? To takie najprostsze mydło, bez żadnych dodatków zapachowych i ulepszaczy. Zobaczymy czy moja Julka będzie chciała myc nim ręce ale nie ma wyboru-alergiczka a po ostatniej zmianie mydła w płynie dostała jakiegos liszaju na nadgarstkach. Na szczęśćie wywaliłam je i podstawiałm mydło w kostce Bambino i...krostki zniknęły:-). Mała się jednak buntuje bo woli mydło w płynie do mycia rąk ( a myje je z 10 razy dziennie:szok:) więc kupiłam tego jelenia. Zobaczymy...

Zjadłam sniadanko i teraz kawkę ide robić i troche was poczytać.

Rosołek z indora wstawiony. I nic mi się nie chce więcej robić.
u nas w szpitalu kazali uzywac mydla bialy jelen po porodzie do podmywania krocza nacietego i super sie goiło..ja tez juz sie zaopatrzyłam w to mydło na poród :)

reklama
Ja tez juz nic wiecej nie kupuje. Wydalam dzis 250zl!!:szok: Kupilam 8 x kaftaniki, 7 x spodenki z szerokimi gumkami, 3 x czapeczki po kapieli i dla siebie 3 pary grubych rajstop w roznych kolorach. No i musialam oczywiscie sobie od razu wszytsko posegregowac od poczatku i okazalo sie ze mam ciuszkow dla malenstwa cala komode, i 3 worki (rozmiary od 56 do 68). Masakra jakas!!

Musze jeszcze kupic konkrety takie jak posciel, materacyk, nawilzacz, przewijak i termometr do ciala, no i kosmetyki. Moglaby ktoras mi napisac co kupila z kosmetykow dla swojego malenstwa?? Bo ja kompletnie nie wiem co mam kupic:no:

Odradzam kupowanie nawilżacza. Moiu zdaniem to wyrzucanie pieniedzy w błoto.Miałam przy Julce i okazało sie ze wcale nie nawilża.Owszem, paruje ładnie ( mielismy nawilżacz ultradzwiekowy, parowy) ale co z tego skoro nawilżone a raczej mokre powietrze i wszytsko dookoła jest raptem jedynie wokół samego nawilżacza a 2 metry dalej powietrze wcale nie zmieniało poziomu nawilżenia. Zreszta łatwo to sprawdzić kupując ustrojstwo do pomiaru wilgotności.

Lepsze działanie miało o dziwo wieszanie mokrego ręcznika na kaloryferze. No ale...1) to rozwiązanie na krótka metę 2) trzeba uważac żeby nie zaczęło brzydko pachnieć zwłaszcza zimą.

Z cała moca polecam natomiast inhalator dla dziecka ( nebulizator). To akurat zawsze sie przydaje i to na długie lata. W razie przeziebienia, kataru, kaszlu czy suchego gardziołka-rewelacja. No i takie inhalacje 100 razy zdrowsze sa niż szpikowanie dzieciaka syropkami i obciążanie małego żołądeczka.

AniaSkrzat1-Popieram cię w całej rozcuiagłości a propos oszczędności w dozowaniu kosmetyków dla dzidziusia. Ja tez tylko oilatum kupuję, kremik do buziaczka ochronny na pierwsze spacerki ,chusteczki do pupci, Bepanthen na odparzenia, mydełko Bambino (na wszelki wypadek) i Lovele do prania. Wystrzegam się Johnsona-Julkę strasznie po nim wysypało:szok:

Jak to moja siostra powiedziala - wez sie ubierz w dzinsy i bluze z kapturem i sie poloz do lozka - ciekawe czy bedzie ci wygodnie :) Czyz nie prawda ?

Prawda, prawda:-D. Przy córze miałam takie zapędy -wiadomo-niedoświadczona mamuska- ale po pierwszej próbnie nałożenia jej dzinsów i nieszczęśliwej minie malutkiej , wiedziałam ze nie założę jej nic co bedzie uwierało, chocby nie wiem jak śliczne było:tak:

Bluberry- z tymi kapturami to faktycznie jakaś masakra. Któraś z dziewczyn chyba Koza lub Agus pisała ze będzie małą ubierać w bluzy z kapturem 'al mała łobuziara. Oby jednak nie za wcześnie bo córa sczzęśliwa nie będzie:-D

Dziewczyny, od 14.01. w Tesco będzie wyprzedaż dziecięcych akcesoriów, w tym ciuszki (super body z długim rękawem 11zł za 2 szt), kosmetyki (lovela będzie tańsza o kilka zł), grzechotki, wanienki, z tego co mi się w oczy rzuciło - sterylizator za 1/2 ceny - 40zł

Oj, nie mów bo korci! U mnie Tesco na drugim końcu miasta więc musiałabym sie telepac z 40 minut. Ale kto wie...:happy2:

Wypiłam kawkę a do kawki wafle przekładane masą-krówką.:-pPoziom cukru przywrócony:-D Szkoda tylko ze w tyłek toto niemiłosiernie idzie.

Do góry