reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
w takim wypadku powinien chociaż zwrócić za kurier

ja tam na razie maila od niego nie dostałam, ale kupiliśmy łóżeczko wczoraj i dopiero dziś M zrobił przelew
podejrzewam więc, że i my poczekamy:-p

no masz ci los, a tak się już cieszyłam na to łóżeczko:wściekła/y:

Dziewczynki, nie denerwujcie sie kochane ;-)
Dobrze, ze 20 stycznia, a nie lutego.
Ale wiem jak sie czlowiek napali, to pozniej masakra :-D
Ja to dopiero niecierpliwa jestem :szok:
tabasia, właśnie o takiego misia - moja siostra kupuje małemu w prezencie:-D

my nie kupujemy, mamy malutki pokój, Szynek będzie blisko naszego łózka
poza tym kiedyś ten Zawitkowski czy jak mu tam mówił w DDTVN, że taki monitor usypia czujność rodzica
rodzic myśli, ze nie musi się martwić o maluszka, głąboko zasypia, a może się zdarzyć, że urządzenie zawiedzie:-D:-)

nie wiem, on tak mówił
my nie kupujemy:tak:
U nas sie okazalo, ze nasi znajomi nam kupia, wiec o kolejny wydatek mniej :-)
A monitor oddechu, zupelnie niepotrzebny uwazam i tez slyszalam, ze usypia czujnosc rodzicow...

Niezła akcja z tym sprzedawcą łóżeczka:szok:
Co do ubranek i ich rozmiarów to naprawdę różnie bywa. Moja siostrzenica urodziła się 51 długa i w ubrankach na 56 na początku trzeba było wywijać rękawki a w pajacykach" dyndały" stopki:-)

Ja dziś wróciłam z całą siatką pajacyków, body koszulek - kupowałam Sofiję. Dokupiłam kilka szt. 56 ( mam troszkę od siostry po małej) ale kupiłam też 62 żeby już było. Kupiłam pieluszki tetrowe białe i drukowane , pieluchy flanelkowe i okrycie kąpielowe i 3 prześcieradełka.

Jutro postaram się wrzucić fotki- fajne pajacyki kupiłam.:-)

Tylko po 3 sztuki?Tj.3body,3pajacyki?Dobrze zrozumiałam?To nie za mało?Ja ciągle się zastanawiam czy nie za mało będę miała tych małych rzeczy na początek...bo jak pielucha przepuści to już trzeba dziecko przebrać:dry:a codziennie robić przepierkę to się nie da.

Tak dobrze rozumiesz:-)
Więcej kupiłam tylko z rozmiaru 62, po 5 sztuk z każdego ubranka, to znaczy: 5 kaftaników, 5 śpiochów, 5 body itp.
Nie które ubranka z rozmiaru 56 są prawie tej samej wielkości co ubranka z rozmiaru 62.
Jeśli mi ubranek braknie to ja nie mam problemu, sklep "Entliczek Pentliczek" mam prawie koło domu, i w każdej chwili może mąż iść i kupić- to też jest jeden z powodów dlaczego nie kupowałam ich więcej.

reklama
Najpierw pochwale sie moimi zakupkami a później zobacze co naskrobalyście :-) Dzisiaj kupiliśmy termometr dla Maluszka elektryczny ale rtęciowy też mam w domku, patyczki do uszków, mydełka Bambino, kremik Bambino, oliwke Bambino, wkładki laktacyjne dla mnie z Belli, smoczki 2 z TT, nozyczki dla Franusia, i grzebyczek i szczoteczkę:-):-):-) Łożeczko kupimy przez allegro i reszte akcesoriów łóżeczkowych:-)

Do góry