reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

co do pasa poporodowego to nie wiem, a jesl ichodzi o zakupy w aptece internetowej to tez sie zastanawiam :tak:

edit: albo nie zamawiam - pojade do sklepu zeby kupic kilka rzeczy i wezme Jasia zeby pomogl wybrac rzeczy dla mlodszego brata - mam nadzieje ze mu sie spodoba bycie potrzebnym :-)

Ostatnia edycja:
reklama
MoniSkaBe - bardzo ladny wozek :-) :tak:

Ja posciel kupie w sklepie zeby Jas pomogl mi wybrac :tak:

Co do chusteczek to Biedronkowskie tez polecam :tak: Pampers (zwl Sensitive_ jak dla mnie smierdza kupa :shocked2: Nivea Pure za to ladnie pachna :tak:

Dla Jasia mialam kosmetyki Hipp na poczatek bo najladniej pachnialy, ale mial od poczatk urozne uczulenia wiec musialam z nimi poczekac - wczesniej Emolium bodajze (a jak nie sprawdzilo sie to zwykla ciekla parafina do natluszczania) i zwykle mydlo w kostce "Bobas" czy "Bambino"

Jeśli chodzi o wilgotne chusteczki to ja kupię zwykłe z biedronki..już tłumaczę dlaczego:sorry2:Jak miałam katar i strasznie obtarty nos,to kupiłam takie realowskie mokre do pupy dla dzieci..i piekł mnie nos jak diabli..ale biedronkowe były już delikatne i pachniały przyjemnie a nos mi się zagoił:):-)To jak ranek nie podrażniał,to i do pupy będą dobre.Wrzucam fotkę dzisiejszych małych zakupów.Czapucha to pierwszy zakup dla dziecka zrobiony przez M...znikł mi z pola widzenia i w tym czasie poleciał po tę czapeczkę...słodkie:-D
Bluzeczka polarowa kosztowała nas 2złote w realu..
W rossmanie kupiłam wkładki laktacyjne 7złotych za 30sztuk,termometr do kąpieli za 5złotych i waciki za 2,40:)Z większymi szaleństwami muszę poczekać na wypłatę M.
mam taki sam termometr :-D

Daria - zalezy ile chcesz wydac. My mamy nawilzacz firmy HB i byl dosyc drogi - w sumei to nie wiem czemu az ta kzaszalelismy - M porownywal parametry i pewnie wlasnie dlatego... Ma nawet pilota (nigdy go nie uzywalismy :-D).
Kupilismy go w Saturnie.

Ale jakeis takei zwyklejsze Clatronic czy inne tez sa na pewn odobre - zwroc uwage zeby by lcichy (chyba juz wszystkei sa) i zeby wytwarzal zarown ociepla jak i ziman pare. Ja wczensiej miala mzwykly (za 30zl) ktory wytwarzal tylk ociepla pare - bez zadnej regulacji byl. no i w pokoju robilo sie jak w saunie i zalatwilam rodzicom grzyba na scianie :szok:

My czekamy z mezem na zalegle pieniadze od jego bossa i chcemy kupic taki zestaw
Walmart.com: Baby Relax - 3-Piece Nursery in a Box, Espresso: Furniture

Za samo lozeczko trzeba dac min 100$ a tu jest jeszcze komoda i przewijak.Nawet mojemu G sie spodobalo chodz on to za bardzo nie spieszy sie do zakupow.
Mam nadzieje ze w tym tygodniu wyrowna wszystkie zaleglosci bo i wozek trzeba kupic i fotelik(bez niego dzidzi nie wypuszcza ze szpitala).

Super są te mebelki. Ja też będę miałam taki ciemny kolor.

A oto moje dzisiejsze zakupy na all: podkłady poporodowe Hartmann,podkłady do przewijania H, płatki do pępka H, majty poporodowe H, wkładki laktacyjne TT, nożyczki dla maluszka Tommee Tippee, pieluchy flanelowe (wzięłam 3 szt, bo mam tetrowych kilka), szczotka do włosów TT, szczotka do butelek TT, aspirator frida i filtry też, termometr do kąpieli i zestaw startowy butelek TT. Nad tym zestawem się zastanawiałam , a może lepiej osobno butelki, no ale to wyszło cenowo korzystniej.
Chcę jeszcze jutro dokupić przewijak (taki prosty), ze dwa prześcieradła frotte, tylko się aukcja zakończyła i czekam aż facio otworzy na nowo, bo już mi pasuje u niego kupić. Któraś z was kupowała u niego butelki TT , dzisiaj albo wczoraj to czytałam, ja u tego samego gościa zakupy robiłam.
Wózek plus fotelik i bazę jakoś niebawem zamówimy, wanienkę mam zwykłą z reala, zostaje pościel i trochę pierdół. A możecie coś podpowiedzieć jaki materacyk kupić? Nawet jeszcze nie szukałam żadnego,a też jest kilka rodzajów. No i zostają kosmetyki, ale o chyba w aptece superpharm kupię, tam też mają promocje.

Ostatnia edycja:
Daria - zalezy ile chcesz wydac. My mamy nawilzacz firmy HB i byl dosyc drogi - w sumei to nie wiem czemu az ta kzaszalelismy - M porownywal parametry i pewnie wlasnie dlatego... Ma nawet pilota (nigdy go nie uzywalismy :-D).
Kupilismy go w Saturnie.

Ale jakeis takei zwyklejsze Clatronic czy inne tez sa na pewn odobre - zwroc uwage zeby by lcichy (chyba juz wszystkei sa) i zeby wytwarzal zarown ociepla jak i ziman pare. Ja wczensiej miala mzwykly (za 30zl) ktory wytwarzal tylk ociepla pare - bez zadnej regulacji byl. no i w pokoju robilo sie jak w saunie i zalatwilam rodzicom grzyba na scianie :szok:

No super duzo nie chce zaplacic, myslalam ze tak mniej niz 100zl to by bylo super. Bo wlasnie mysle o takim cichym i zeby mi sie nie zepsul po miesiacu uzywania. Dobrze ze mowisz o zimnej i cieplej parze, bo nie chcialabym sprowadic grzyba do pokoju a jakos wczesniej nawet o tym nie pomyslalam. Chyba bede musiala sie ruszyc do jakiegos sklepu i cos wybrac. Dobrze ze jutro ide do lekarza do mi powie co i jak z moja szyjka i czy juz moge chodzic:-(

A jaki materacyk kupilyscie?? Juz zglupialam od czytania roznych opinii i nie wiem juz kompletnie co wybrac

Ja mam jeszcze pytanie. Czy myślicie o zakupie monitora oddechu? A może niektóre mamusie już to mają i używały przy pierwszym dziecku? Niby piszą na forach, że jak dziecko jest zdrowe i urodzone o czasie, to nie ma potrzeby. Ale to dziecko, o którym pisałam tydzień temu, że zmarło też było zdrowe i co tu myśleć o tym?

No super duzo nie chce zaplacic, myslalam ze tak mniej niz 100zl to by bylo super. Bo wlasnie mysle o takim cichym i zeby mi sie nie zepsul po miesiacu uzywania. Dobrze ze mowisz o zimnej i cieplej parze, bo nie chcialabym sprowadic grzyba do pokoju a jakos wczesniej nawet o tym nie pomyslalam. Chyba bede musiala sie ruszyc do jakiegos sklepu i cos wybrac. Dobrze ze jutro ide do lekarza do mi powie co i jak z moja szyjka i czy juz moge chodzic:-(

A jaki materacyk kupilyscie?? Juz zglupialam od czytania roznych opinii i nie wiem juz kompletnie co wybrac

my kupilismy Danpol gryka-pianka-kokos. 120x60.
Mam nadzieje, ze niedlugo przyjdzie. bo maja 2 tygodnie opoznienia. :baffled:

reklama
Mag007 czy o takiego misia Ci chodzi?
Prince Lionheart - Nursery - #0024b -Slumber Bear PLUS
Slumber Bear from only £24.95, Baby Sleep Shop, UK

My wlasnie to chcemy kupic, zamiast karuzeli.

Slyszalam tez od jednej dziewczyny, ze taki projektor z kolysankami sie u niej sprawdzil:
Lullaby Teddy Projector – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

tabasia, właśnie o takiego misia - moja siostra kupuje małemu w prezencie:-D

Ja mam jeszcze pytanie. Czy myślicie o zakupie monitora oddechu? A może niektóre mamusie już to mają i używały przy pierwszym dziecku? Niby piszą na forach, że jak dziecko jest zdrowe i urodzone o czasie, to nie ma potrzeby. Ale to dziecko, o którym pisałam tydzień temu, że zmarło też było zdrowe i co tu myśleć o tym?

my nie kupujemy, mamy malutki pokój, Szynek będzie blisko naszego łózka
poza tym kiedyś ten Zawitkowski czy jak mu tam mówił w DDTVN, że taki monitor usypia czujność rodzica
rodzic myśli, ze nie musi się martwić o maluszka, głąboko zasypia, a może się zdarzyć, że urządzenie zawiedzie:-D:-)

nie wiem, on tak mówił
my nie kupujemy:tak:

Do góry