reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Dziewczyny próbowałam u nas na majowym forum, ale chyba żadna z kobietek nie miała problemów jeszcze z pleckami,także piszę tutaj - czy któraś z Was używa pasa ortopedycznego? Bo ja zastanawiam się nad kupnem. Mam straszne bóle pleców i to już teraz w 22 tyg,a co będzie poźniej... ?! Jeśli używacie to jakiej firmy albo słyszałyście od kogoś że poleca konkretny?

Ja jestem po dwóch operacjach kręgosłupa... napie**** mnie jak nie wiem ale nie używam żadnego pasa. Po prostu wypoczywam dużo. Zastanawiam się nad pasem poporodowym ale nie wiem czy to dobry pomysł..:confused:

Dziewczyny co myslicie o takich wiaderku ?
Kąpiel Tummy Tub wiaderko do kąpieli - wanienka (881650466) - Aukcje internetowe Allegro

jezeli chcecie to wpiszcie w youtube nazwe tego wiaderka tummy tub to bedziecie mogly obejrzec filmy z kapieli w praktyce

moja kolezanka uzywala tego wiaderka, mowila ze tylko taka kapiel uspokajala jej corke przy napadzie kolki... tak mnie korci zeby kupic
też duzo dobrego słyszałam. Chciałam nawet kupić ale nie wyobrazam sobie kapieli noworodka który nie trzyma głowy :confused: Nie mam żadnego doswiadczenia a takimi dziecmi i boje się, że sobie nie poradzę sama bo jak tu trzymać dziecko żeby pod wode nie poszło, trzymać główke bo niestabilna i do tego myć? Reki jednej by mi zabrakło :baffled: Kurcze moze mi sie tylko tak wydaje...
Ja chyba mimo wszystko zaopatrze sie w profilowana wanienkę żebym sama dała bez problemu wykapac.

młoda mamuska ja tez chce taka bluze za 2 złote :-)

też duzo dobrego słyszałam. Chciałam nawet kupić ale nie wyobrazam sobie kapieli noworodka który nie trzyma głowy :confused: Nie mam żadnego doswiadczenia a takimi dziecmi i boje się, że sobie nie poradzę sama bo jak tu trzymać dziecko żeby pod wode nie poszło, trzymać główke bo niestabilna i do tego myć? Reki jednej by mi zabrakło :baffled: Kurcze moze mi sie tylko tak wydaje...
Ja chyba mimo wszystko zaopatrze sie w profilowana wanienkę żebym sama dała bez problemu wykapac.

młoda mamuska ja tez chce taka bluze za 2 złote :-)
Sama byłam w szoku,że wygrzebałam ją za taką cenę:shocked2:
Co lepsze to czapucha wypatrzona przez M kosztowała 2,5złotego przeceniona z 8złotych.

My czekamy z mezem na zalegle pieniadze od jego bossa i chcemy kupic taki zestaw
Walmart.com: Baby Relax - 3-Piece Nursery in a Box, Espresso: Furniture

Za samo lozeczko trzeba dac min 100$ a tu jest jeszcze komoda i przewijak.Nawet mojemu G sie spodobalo chodz on to za bardzo nie spieszy sie do zakupow.
Mam nadzieje ze w tym tygodniu wyrowna wszystkie zaleglosci bo i wozek trzeba kupic i fotelik(bez niego dzidzi nie wypuszcza ze szpitala).

a ja zamierzam kupic gruszke.
Na pewno tansza, po drugie we Fridzie trzeba te filtry wymieniac.

ja kupiłam w Pl aspiratoe Marimer- właściwie to samo, co Frida, ale zamiast tych dokupowanych filtrów używa się waty- jedna chwała generalnie.

Dziewczyny czy macie jakies doswiadczenia z nakładkami na brodawki? Zastanawiam sie jakie kupic. Kształty rózne, wielkosci tez... poprosze o jakies porady :tak:

kupiłam Aventu- na wszelki wypadek.

dziewczyny a myślicie ze w tych medycznych sklepach jest drożej niż na allegro? bo się zastanawiam czy przez neta tych pierdułek nie pozamawiać i fruuuu... :confused:

co do pasa poporodowego to się też zastanawiam, ale taki co ściągnie mi ten fecik, może nie będzie tak skóra obwisać... no nie wiem....

reklama
A ja z kosmetyków to na początku tylko emulsję Oilatum planuję używać. Bardzo dobrze nawilża i jeśli nie ma większych problemów ze skórką to nie trzeba już niczym smarować. I do pupy po zmianie pieluchy mam Linomag.
Do noska kupiłam właśnie Fridę:-)

I ja zamierzam uzywac tylko oilatum :tak: Czym mniej kosmetykow, tym lepiej, tak uwazam. Fride i linomag przysle tesciowa. Mysle tez o sudocreamie, bo mamy go pod dostatkiem. Mam nadzieje, ze Maly nie bedzie alergikiem.
Do tego pieluchy pampers i chusteczki nawilzane (w sumie juz kupilam) pampersa z aloesem i rumiankiem.
Butelki TT - 2 male, 2 wieksze. Sterylizator (niestety musze miec, irlandzki wymog) i laktator, ale chyba zwykly reczny kupie.

Juz nie moge doczekac sie przyszlej soboty, kiedy odbierzemy reszte wyprawki :-)
Wanienke, posciel, materacyk i inne.
Za 2 tyg. pojade sobie po reszte rzeczy, a tego juz maluuuutko oj malutko zostalo do kupienia :-) No z wyjatkiem jeszcze jednej komody, na ktora sie uparlam.

Tetrowe i flanelowe ma przyslac tesciowa, jakies grzechotki kupila (?), kilka pajacy i kilka kosmetykow, wlasnie masci, lekow itp.

Mag007 to lozeczko jest przesliczne! :-)
My kupilismy takie klasyczne, drewniane z ozdobnym bokiem :happy2:
Na lozeczko polozymy przewijak i bedzie super.
Baldachimu nie chcemy. Nosidelka tez nie bedziemy uzywac.
Co do karuzeli jeszcze sie wahamy, bo postawilismy na misia, ktory gra i wydaje odglosy takie jak w lonie matki. Ponoc rewelacja i dzieci sie szybko uspokajaja.
Kupilismy rowniez worek do spania.

Do góry