reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Hehehehe... Aniam Chińczyk wszystko wyprodukuje, ale zazwyczaj na zlecenie, a firmom nie opłaca się czasem czegoś zlecać :-) opłaca się sprzedawać dużo i najlepiej podwójnie ;-)

Zazwyczaj cena ma przełożenie w jakości, miejsce produkcji to jedno, ale ważne jest też to na jakich podzespołach się produkuje :) ponieważ pracuję w branży mocno technicznej widzę to na co dzień (szczególnie w przełożeniu ilości i rodzaju reklamacji).

To zapewniam Cię że na rowery BMW te od 6 koła w górę raczej nie ma reklamacji :-D:-D

reklama
Aniam- ja jestem tego świadoma :p nie dalej jak dzisiaj mialam rozmowe z jednym panem, któremu wlaśnie mialam ochotę przypomnieć, że kiedyś mu powiedzialam, żeby mi w mankiet nie plakal... ale on się uparl... a teraz, jak trwoga, to... no... to teraz ma chlopak problem, nie my :p

Dziewczyny, jaki jest NAJMNIEJSZY dostępny rozmiar ubranek dla maluszków i gdzie takie cuda dostać? Dzidzio jest wcześniakiem, ma 1900 :-( na razie wiadomo, inkubator, bo waga urodzeniowa niska, ale kiedyś z niego wyjdzie. Sytuacja jest trudna i chcialabym cos kupić, ale nie mam doświadczenia, bo moje dzidziole to smoki byly wielkie:-)

Aniam- ja jestem tego świadoma :p nie dalej jak dzisiaj mialam rozmowe z jednym panem, któremu wlaśnie mialam ochotę przypomnieć, że kiedyś mu powiedzialam, żeby mi w mankiet nie plakal... ale on się uparl... a teraz, jak trwoga, to... no... to teraz ma chlopak problem, nie my :p

Dziewczyny, jaki jest NAJMNIEJSZY dostępny rozmiar ubranek dla maluszków i gdzie takie cuda dostać? Dzidzio jest wcześniakiem, ma 1900 :-( na razie wiadomo, inkubator, bo waga urodzeniowa niska, ale kiedyś z niego wyjdzie. Sytuacja jest trudna i chcialabym cos kupić, ale nie mam doświadczenia, bo moje dzidziole to smoki byly wielkie:-)

Mothercare ma rozmiar Tiny baby :tak: Ew . internet Ci pozostaje .
Możesz też sprezentować pieluchy dla wcześniaków :tak:

Aniam- będę dlubać w zw. z tym w necie... pieluszki odpadają, bo ona jakoś ma w planie eko pieluszkę, w sensie wymienną wkladkę od początku... to jest trudna sytuacja, ojca niet, matka pow. 40, bez pracy w zasadzie... jutro zamówię kosmetyki, bo taki wcześniak ma delikatną skórkę na bank, jakieś oliatuum itp., lóżeczko im oddam, bo nam niepotrzebe, fotelik też, ale nie mam ciuszków, bo zaczynaliśmy od 68 (62 mialam ze 3 sztuki w sumie).

Gosienko- no medal dla Ciebie! Zaraz będę dlubać :-)

Aniez - Hm jeszcze ma czasem mniejsze rzeczy niż 56 :tak:
Ja obecnie nie mam , bo wsio się sprzedało , ale miałam dość sporo dla wcześniaków ubranek .
Popatrz na allegro może ktoś sprzedaje używane . skoro laska ma taką sytuację to chyba lepiej kupić jej wiecej rzeczy :tak: nawet używanych . Wiadomo jakie ceny są za ubranka .
To nie za ciekawie laska ma :no:
Mam też koleżankę o której wam pisałam że ma 2 szt , ew jakbyś chciała mogę jej spytać o ubranka .

A jeszcze jedną mam myśl , idź na ten dział na BB o wcześniakach i spytaj lasek która ma sprzedać ubrania .

Nata- my kupiliśmy taki

www.kiddy.de/pl/foteliki/fotelik-dla-dzieci-od-4-do-12-lat/kiddy-cruiserfix-pro.html

Rozważaliśmy Romera Kids:

romer-britax.pl/romer-kidfix.html

bo mamy ten dla Kubusia, ale przekonalo nas, ze Kiddy ma te same wyniki w testach, a troche inaczej sie reguluje, inaczej "rośnie" z dzieckiem. No i ma inną konstrukcję i przewiew ponoć większy (co ma znaczenie w lecie). Producent deklaruje też lepiej oddychającą tkaninę. Chociaż z tego wszystkiego bezpieczenstwo i tak najważniejsze. Zaplaciliśmy za niego 640 zeta, podczas gdy Romer byl u nas o 100 droższy ;-)

Ja też własnie przymierzam się do tego by Boryska "przełożyć" do fotelika Werci (mamy wlaśnie Romer Kidfix), a Werci kupic tzw. "poddupnik" :-). Tylko byłam przekonana,ze Nasz Romer jest dopiero od 18 kg, a dzisiaj dzięki Waszym postom skojarzylam,ze on jednak jest od 15 do 36kg, także Borysek powoli juz może się do niego przymierzać. Musze tylko na allegro dla Werci w/w poszukac:-)

reklama
jak to dobrze poczytać jak mądrze piszą:-)
z wami nie trzeba lektury jak dobrać rowerek dobrać.
Tu jest nawet więcej bo doświadczenie.

właśnie chrzestny Kacpra chce przekazać kaskę nam byśmy kupili rowerek dlamałego na 3 ur.
tak wiec juz wiem zym sie kierowac przy wyborze. Ja raczej bym chciała taki na 3 kółkach juz a nie biegowy. mały ma taki maltki co po domu latal to umiał pedałowac, także z tym pewnie se tez poradzi.

Do góry