Wczoraj wieczorem byłam z Lenką u sąsiadki, mamy małej Julki. Julka rok młodsza od Leny, strasznie zaborcza, ale jakoś się dziewczynki dogadały i bawiły - każda osobno, ale na tyle bezproblemowo, że mogłam z Anią spokojnie herbatę wypić i pogadać;-) Moja mała odkryła tam rowerek biegowy i jest szał. Ciągle o nim gada, oderwać się nie dała, M. na zakupy w nocy nawet wysyłała, czerwony rowerek chce. Zmierzyłam już ją i napisałam maila o poradę w kwestii doboru rowerka do tego sklepu Aktywny Smyk w którym Nata biegowy kiedyś kupiła - jak dobrze pamiętam;-) Wybraliśmy taki: Rowerek biegowy Puky LR 1L czerwony
reklama
aniez
Fanka BB :)
My mamy Decathlonowy, bo cena byla niezla do dobrej jakości (nic się ze sprzętem nie stalo, maly szaleje na nim) Rowery dziecięce, juniorskie - Rowery - Rowery - Decathlon
Teraz myślimy o rowerku, bo może chwyci i będzie z glowy, a ze mamy tylko kola 16 to chyba kupimy 14" :-) możliwe, że któryś z tych:
Rowery dziecięce, juniorskie - Rowery - Rowery - Decathlon
ale to jeszcze jest plan... na razie mamy regularną zimę ;-)
Teraz myślimy o rowerku, bo może chwyci i będzie z glowy, a ze mamy tylko kola 16 to chyba kupimy 14" :-) możliwe, że któryś z tych:
Aniez super są te rowerki, Marysia ma po rodzenstwie rowerek, ale jakoś nie bardzo się nim interesuje, musimy dokupić tylko nowe kółka boczne, my mamy na 12
Mój leniwiec zażyczył sobie na urodziny motor co będzie pedałować, przymierza się do niego za każdym razem jak jesteśmy u mojej siostry, o taki sobie wybrała ŚCIGACZ SKUTER MOTOR MOTOREK NA AKUMULATOR 5 KOLO (3090090701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mądrzy się, że założy kask i gazu
Mój leniwiec zażyczył sobie na urodziny motor co będzie pedałować, przymierza się do niego za każdym razem jak jesteśmy u mojej siostry, o taki sobie wybrała ŚCIGACZ SKUTER MOTOR MOTOREK NA AKUMULATOR 5 KOLO (3090090701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mądrzy się, że założy kask i gazu
Ostatnia edycja:
My mamy Decathlonowy, bo cena byla niezla do dobrej jakości (nic się ze sprzętem nie stalo, maly szaleje na nim) Rowery dziecięce, juniorskie - Rowery - Rowery - Decathlon
aniez....ale rozumiem, że Bartuś będzie jeździł bez bocznych kółek jak kupicie tak???
My narazie odpuszczamy z zakupem, Boryś ma biegowy Decathlon-owski śmiga na nim jak stary, więc jeszcze w tym roku pośmiga, zresztą on go kocha miłością wielką, a ze jest spokojnie do 4 r.ż to dopiero normalny rower kupię mu za rok:-)
aniez
Fanka BB :)
Wronka- jest taki plan :-) nie zamierzam mu doczepiać kółek, bo dzięki takiej polityce Kuba jeździł na rowerze na 2 kółkach, bez kija jak miał 4 lata i 3 miesiące, a nigdy nie jeździł na biegowym. Miał rower 16", dość ciężki (moim zdaniem za ciężki, ale taki był).
Stary musi tylko te rowerki obadać, czy da sie kijek doczepić bo na początem byłoby to funkcjonalne. Mój na biegaczu też śmiga jak szalony, więc szansa jest... jak się nie nauczy to też się nic nie stanie :-)
Aniam- tylko trzeba sprawdzić, czy się da tak wyciągnąć kółka w normalnym, w większości modeli obecnie nie da się tego zrobić, też z mężem sprawdzaliśmy, jak Kuba uczył się jeździć. Może być tak, że Ola jeszcze nie była generalnie gotowa na rowerek, może w tym roku jej się spodoba biegacz :-)
Mój pojechał na biegowym jak miał 2 lata i 2 miesiące, wcześniej "sunął" po osiedlu przez pojechał rozumiem napędzenie biegacza jazdę z nogami podniesionymi do góry Wronka pewnie wie o co mi chodzi :-) Koordynacje i balans mój gacek ma, teraz pytanie, czy załapie to samo, ale z pedalowaniem (czyli inny rodzaj "napędu").
Stary musi tylko te rowerki obadać, czy da sie kijek doczepić bo na początem byłoby to funkcjonalne. Mój na biegaczu też śmiga jak szalony, więc szansa jest... jak się nie nauczy to też się nic nie stanie :-)
Aniam- tylko trzeba sprawdzić, czy się da tak wyciągnąć kółka w normalnym, w większości modeli obecnie nie da się tego zrobić, też z mężem sprawdzaliśmy, jak Kuba uczył się jeździć. Może być tak, że Ola jeszcze nie była generalnie gotowa na rowerek, może w tym roku jej się spodoba biegacz :-)
Mój pojechał na biegowym jak miał 2 lata i 2 miesiące, wcześniej "sunął" po osiedlu przez pojechał rozumiem napędzenie biegacza jazdę z nogami podniesionymi do góry Wronka pewnie wie o co mi chodzi :-) Koordynacje i balans mój gacek ma, teraz pytanie, czy załapie to samo, ale z pedalowaniem (czyli inny rodzaj "napędu").
nata - nam stridera odradzili, bo szybko by z niego Lenka wyrosła, od od 28cm jest a ona ma już 35cm, ale podoba mi się strider bardzo
aniez - super te rowerki i za jakość każdy chwali.
Trochę żałuję, że w ciemno nie kupiliśmy rok temu biegowego, ale Lena nie chciała w sklepie na niego patrzeć, wybierała trzykołowa plastikową balbinę:/ Teraz jak kupimy to za rok dla Maciusia będzie, a Lenka najwyżej dostanie nowy.
aniez - super te rowerki i za jakość każdy chwali.
Trochę żałuję, że w ciemno nie kupiliśmy rok temu biegowego, ale Lena nie chciała w sklepie na niego patrzeć, wybierała trzykołowa plastikową balbinę:/ Teraz jak kupimy to za rok dla Maciusia będzie, a Lenka najwyżej dostanie nowy.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Ja też planuje dla M. w tym roku biegówkę kupić.
Siadł raz u kolegi i nawet mu się podobało ale że kolega zaborczy to wiele sobie nie popróbował
mam nadzieję że dzięki temu będzie miał mniejsze problemy z równowagą niż J. bo biedny zapomniał że umiał jeździć i ciągle się przewracał. Bo oczywiście w ubiegłym tygodniu zdążyliśmy porowerkować trochę.
Więc proszę powiedzcie na co zwracać uwagę i gdzie warto kupić??
Siadł raz u kolegi i nawet mu się podobało ale że kolega zaborczy to wiele sobie nie popróbował
mam nadzieję że dzięki temu będzie miał mniejsze problemy z równowagą niż J. bo biedny zapomniał że umiał jeździć i ciągle się przewracał. Bo oczywiście w ubiegłym tygodniu zdążyliśmy porowerkować trochę.
Więc proszę powiedzcie na co zwracać uwagę i gdzie warto kupić??
reklama
My mamy rowerek Puky, taki jak Elvie wklejala tylko mniejszy, bo w zeszlym roku kupowany. Musze powiedziec ze rower jest pancerny, solidnie wykonany, nic nie klekocze. Ma regulacje siodelka i kierownicy. Dla trzylatka to juz trzeba ten wiekszy brac. Natka bardzo go lubi. W tym roku mam plan dokupic jej dzwonek i bedzie radosc :-)
Podziel się: