reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Zdopingowałyście mnie i dziś przysiadłam przy komputerze ,żeby mieć rozeznanie z tymi wózkami. Miałam kupić u nas w sklepie , tutaj już oglądałam ale jak spojrzałam na ceny na ebay-u i allegro to okazało się ,że mogłabym je kupić troszkę taniej.
Mam pytanie do ekspertek chodzi mi o X-landera bo widziałam go tylko na zdjęciach a nic nie wiem jak on się zachowuje;-) np. na spacerach?

To bardzo dobry wózek w dobrej cenie:tak:

reklama
witam,jestem szczesliwa mamusia malego bobaska.chce Wam przedstawic moja oferte ciuszkow i nie tylko po baardzo niskich cenach,czasem symbolicznych.Wiem,jak dzieci szybko rosna i dlatego wyprzedaje to co male a komus moze sie przydac,mam nadzieje ze nikogo nie urazilam.zapraszam na zakupy(systematycznie bede wystawiac nowe rzeczy) oto link: http://szafka.pl/profil.html ,moj mail syntia83@interia.pl pozdrawiam

Dziewczyny, każdy ma inny gust i poglądy - prawda jest taka, że wózek wybrany przez elvie jest po prostu śliczny (nie wiem, który model, ale wszystkie są ładne), ale rzeczywiście prawdopodobnie mało praktyczny.

Ja stawiam zdecydowanie na praktyczność i lekkość (przede wszystkim) - jak sobie pomyśle, że tak 3 lata, prawie każdego dnia, będę go musiała pchać własnymi rękoma, to odchodzi mi ochota na ładne ale mało praktyczne rzeczy ;-)

Z drugiej strony trochę rozumiem Elvie, że chce mieć ładny wózek. Ja wymiatam codziennie do biura w szpilkach 7 cm bo się w nich czuję kobieco, a moja przyjaciółka chodzi non stop w płaskich butach i ostrzega mnie przed niszczeniem kręgosłupa:-) Kobiety są różne, nie tylko jeżeli chodzi o wybór wózków:-D

Z drugiej strony trochę rozumiem Elvie, że chce mieć ładny wózek. Ja wymiatam codziennie do biura w szpilkach 7 cm bo się w nich czuję kobieco, a moja przyjaciółka chodzi non stop w płaskich butach i ostrzega mnie przed niszczeniem kręgosłupa:-) Kobiety są różne, nie tylko jeżeli chodzi o wybór wózków:-D

szacun za szpilki :) he he ja bym po godzinie padła chyba :-D:-D

czesc:-)

tak wiec zamówilismy taki wózek 3 w 1 - BARTATINA ALU 2009 Jedo+ FOTEL+GRATISY (791435612) - Aukcje internetowe Allegro kolor 117, choc ten kolor dopiero a zywo mi sie spodobał, bo na stronce to tak srednio wyglada

i w zwiazku z tym, ze wydaje mi sie ze bedzie chlopak i we wszystkich kalendarzch chinskich, wyliczankach wychodzilo ze siusiak to kolory stonowane:-)
a mowiac serio to nie mam obsesji rozowy dla dziewczynki niebieski dla chlopca, wole cos praktycznego, i zakladam ze wózek posłuzy nastepnemu dziecku. mam nadzieje ze sie sprawdzi i spodoba bablowi. no i byl to jedyny wozek, ktory sprawdzil sie w crash testach sklepowych mojego K.
wazne tez ze to polski wózek i w razie "w" nie bedzie problemów z czesiami, choc w nim moga sie tylko pasy zerwac... a nawet z ponczochy mozna zrobc dojazdówke do domu;-) no i cena tez jest fajna

mi tez na poczatku podobala sie inglesina, w sumie nadal podoba, ale to nie produkt dla mnie. twardy, nieporeczny i troche za malo rajdowy jak na codzienne wyprawy po miescie. taki dobry na niedzielna wyprawe do kosciola.... i to nie po kostce brukowej jaka mam niedaleko;-) no i tez w cenie inglesiny mam caly zestaw wozkowy, lozeczko, medle i remont pokoju dla dziecka ( czyli wyzyje sie w koncu w kwesii kubsia puchatka:-))

ogolnie postanowilismy troche odposcic z calym tym szalenstwem... z mojej listy wyprawkowej wykreslilam 1/3 rzeczy. w koncu babel nie bedzie patrzyl czy ma body crocodillo czy z tesco. ma miec sucho, cieplo i cycka pod nosem i nie becdziemy sie dowartosciowywac metkami i prestizem.. jednak nikogo nie oceniam i nie chce wbic szpili:-) takie mam zdanie i nie daje sie zwariowac- od tega beda dziadkowie, ciocie i wujkowie.;-)

czesc:-)

tak wiec zamówilismy taki wózek 3 w 1 - BARTATINA ALU 2009 Jedo+ FOTEL+GRATISY (791435612) - Aukcje internetowe Allegro kolor 117, choc ten kolor dopiero a zywo mi sie spodobał, bo na stronce to tak srednio wyglada

ogolnie postanowilismy troche odposcic z calym tym szalenstwem... z mojej listy wyprawkowej wykreslilam 1/3 rzeczy. w koncu babel nie bedzie patrzyl czy ma body crocodillo czy z tesco. ma miec sucho, cieplo i cycka pod nosem i nie becdziemy sie dowartosciowywac metkami i prestizem.. jednak nikogo nie oceniam i nie chce wbic szpili:-) takie mam zdanie i nie daje sie zwariowac- od tega beda dziadkowie, ciocie i wujkowie.;-)

bardzo fajny, tyle że ciężki jako spacerówka... ja jestem za parasoleczką najszybciej jak sie da bo kilkanascie kg wozka i 10-15 kg dziecka to zdecydowanie za duzo jak na moje mozliwosci:) ja mam głęboki taki Wózek na paskach Easy Rider Tako ale jako spacerówke to biore go tylko na wielkie zakupy albo na jazde terenową... jak kupiłam sobie taki Artykuły dziecięce Milly Mally, łóżeczka dziecięce, wózki dziecięce, rowerki to byłam naprawde zachwycona:) z dzieckiem waży mi tyle co stary wózio sam

Należę do osób, którym jak się coś nie podoba to zwyczajnie to mówią czy w przypadku forum piszą. Z pokorą też przyjmuję krytykę, bo zdaję sobie sprawę, że każda z nas jest inna i ile osób tyle gustów..
Wózek nowoczesny choćby się sam prowadził i wnosił po schodach do mnie nie przemawia, bo wg mnie brakuje mu duszy. Poza tym nowoczesnych wózków po ulicach jeździ całe mnóstwo, a ja nie ukrywam, że oklepanych rzeczy nie lubię. Za porządny wózek trzeba zapłacić wg tego co sprawdzałam ponad 3000zł, więc jak już mam tyle pieniędzy wydać to wolę Inglesinę za prawie 5000.
Śledzę aukcje na allegro i zauważyłam, że ludzie głównie wyprzedają same gondole, dlatego mało spacerówek Inglesiny na ulicach.. Dopłata między gondolą a wersją spacerową to prawie 2000zł, to też pewnie dla wielu ludzi spore ograniczenie.
Być może nie jestem tak doświadczona jak te, które już mają dzieci, ale wiem czego chcę i zakup dostosowuję do własnych POTRZEB.
Nie będę dźwigać wózka po piętrach, bo mieszkamy w domku parterowym.
Ośrodek zdrowia mamy w budynku parterowym, nie ma tam ani jednego schodka.
Szpital ma podjazdy dla wózków i windy.
Nie mieszkam w wielkim mieście, więc odpada mi jakieś wnoszenie wózka do tramwaju czy miejskiego autobusu.
Mamy wielki bagażnik w aucie, więc Inglesina spokojnie się tam zmieści. Ma też możliwość montowania fotelika samochodowego na stelażu (wg mnie wygląda to kiepsko) - forma do marketów;-)
Na zakupy zawsze jeździmy razem z M., więc odpada jazda z dzieckiem, wózkiem i obładowana z każdej strony zakupami, co niestety jest często spotykanym przeze mnie widokiem.
Mój M. pracuje głównie w domu, więc będę go miała pod ręką, a dodatkowo na telefon w zasięgu 3min. pieszo mam 3 babcie do pomocy (2 babcie i 1 całkiem młodą i "na chodzie" prababcię Naszego Bąbelka).
Wiem, że potrzeby niektórych z Was są inne i wówczas gabaryty i waga wózka są priorytetami. Nie oceniam jednak żadnej z Was - wyraziłam się tylko na temat produktu, który jest wózkiem, a nie osobą!! I wyraziłam tylko własne zdanie, do czego mam prawo. No i niektóre mogły sobie po takim poście po mnie pojechać.. Może się dowartościowały przez to i jest im lepiej:-D Oby;-)

P.S. Też kocham szpilki:tak: choć panterkową blondyną nie jestem:-)

Należę do osób, którym jak się coś nie podoba to zwyczajnie to mówią czy w przypadku forum piszą. Z pokorą też przyjmuję krytykę, bo zdaję sobie sprawę, że każda z nas jest inna i ile osób tyle gustów..
Wózek nowoczesny choćby się sam prowadził i wnosił po schodach do mnie nie przemawia, bo wg mnie brakuje mu duszy. Poza tym nowoczesnych wózków po ulicach jeździ całe mnóstwo, a ja nie ukrywam, że oklepanych rzeczy nie lubię. Za porządny wózek trzeba zapłacić wg tego co sprawdzałam ponad 3000zł, więc jak już mam tyle pieniędzy wydać to wolę Inglesinę za prawie 5000.
Śledzę aukcje na allegro i zauważyłam, że ludzie głównie wyprzedają same gondole, dlatego mało spacerówek Inglesiny na ulicach.. Dopłata między gondolą a wersją spacerową to prawie 2000zł, to też pewnie dla wielu ludzi spore ograniczenie.
Być może nie jestem tak doświadczona jak te, które już mają dzieci, ale wiem czego chcę i zakup dostosowuję do własnych POTRZEB.
Nie będę dźwigać wózka po piętrach, bo mieszkamy w domku parterowym.
Ośrodek zdrowia mamy w budynku parterowym, nie ma tam ani jednego schodka.
Szpital ma podjazdy dla wózków i windy.
Nie mieszkam w wielkim mieście, więc odpada mi jakieś wnoszenie wózka do tramwaju czy miejskiego autobusu.
Mamy wielki bagażnik w aucie, więc Inglesina spokojnie się tam zmieści. Ma też możliwość montowania fotelika samochodowego na stelażu (wg mnie wygląda to kiepsko) - forma do marketów;-)
Na zakupy zawsze jeździmy razem z M., więc odpada jazda z dzieckiem, wózkiem i obładowana z każdej strony zakupami, co niestety jest często spotykanym przeze mnie widokiem.
Mój M. pracuje głównie w domu, więc będę go miała pod ręką, a dodatkowo na telefon w zasięgu 3min. pieszo mam 3 babcie do pomocy (2 babcie i 1 całkiem młodą i "na chodzie" prababcię Naszego Bąbelka).
Wiem, że potrzeby niektórych z Was są inne i wówczas gabaryty i waga wózka są priorytetami. Nie oceniam jednak żadnej z Was - wyraziłam się tylko na temat produktu, który jest wózkiem, a nie osobą!! I wyraziłam tylko własne zdanie, do czego mam prawo. No i niektóre mogły sobie po takim poście po mnie pojechać.. Może się dowartościowały przez to i jest im lepiej:-D Oby;-)

P.S. Też kocham szpilki:tak: choć panterkową blondyną nie jestem:-)

A ja jestem platynową blondynka tylko na szpilkach chodzić nie potrafię :-D:-D:-D.
PS.elvie3 platynową czy panterkową (bo to słyszę po raz pierwszy):-D:-D?

reklama
Jak najbardziej panterkową, taką co śpi w solarium, jest obwieszona całą zawartością biżuterii jaką posiada, z łysym karkiem pod bokiem, z długaśnymi tipsami i ubrana w panterkę:-D Ewentualnie w róż:-D
To nie jest aluzja do blondynek, tylko do specyficznej grupy blond;-)

Do góry