Aniam141, dziś skopiowałam Twój post i posłałam mężowi, który rozpoczął "badania nad wyborem wózka dla juniora" :-), dzieki za cenne wskazówki!
Po Twoich postach widzę, że rzeczywiście masz wiedzę na ten temat jakbyś pól zycia przepracowała w sklepie z wózkami dla dzieci;-)
Ja tak jak pisałam - zrzucam to na męża, bo nic o tym nie wiem i nie mam siły się przedzierać przez tysiąc marek.
Jeżeli mogłabym Cię jednak prosić o poradę, jako forumowego eksperta od wózków, czy mogłabyś przynajmniej pomóc nam z ograniczeniem wyboru do kilku typów?
Mam takie preferencje:
1) wózek ma być lekki i zwrotny
2) fajnie jeżeli wózek będzie na tyle solidny, że posłuży 2 bobasom
3) mieszkamy w mieście, więc będziemy raczej jeździć po chodnikach niż po polnych dróżkach
4) mieszkamy w parterowym domu, więc odpada wynoszenie wózka - bedę go trzymać w wiatrołapie
5)nie mam żadnych preferencji czy wózek ma być klasyczny czy nowoczesny
6) jest mi to obojętne czy będzie to 3 w 1 czy 2 osobne wózki
6) kwota maksymalna jaką chcę zapłacić za wózek to 3 tyś. pln
Aniam141, możesz coś doradzic? ;-)
Jest taki watek na ciąża poród połóg i tam jest temat wózkowy , pisze tam bo laski znam ale tam sporo też cennych rad mozna znaleźć tam sa dopiero spece he he
Masz dwa wyjścia albo zakup wózka 3w1 , albo tani wózek gondolowy i potem wypasiona spacerówka typu maclren itp. Pomyśl więc jak wolisz . Ja jestem zadowolona z drugiej wersji bo teraz mam wózek który waży 7 kg jest bardzo mały , zwrotny i wszędzie nim przejadę .
Z wózków 3w1 mogę Ci napisac jedynie na temat wózków z którymi miałam stycznośc bo np. ktoś go ma , bo tak to wiesz jak jest coś się może podobac a wcale to nie musi by dobre .
lekki 3w1 to bez wątpienia Nomad . Wózek nie jest najtańszy na koła piankowe wielką spacerówke , gondolę z raczką do przenoszenia , bardzo duży kosz na zakupy . ma go moja koleznka zresztą poznałyśmy się tu na BB i jest super zadowolona z wózeczka . to jest taki wózek że i gondola i soacerówka sa super .
Co nieco o rozwoju dziecka Paweł Zawitkowski (796623594) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam musty ale tu spacerówka moim zdaniem jest do bani . Fajny ale jako wózek gondolowy
Wózek moje marzenie to quinny speedi , śliczny choć jedni chwala go inni nie . Ma super wielką spacerówke , gondolkę troszkę małą ale nasze dzieci wiosenne więc w kombinezonach śmigac z niej nie będą
QUINNY SPEEDI SX + fotelik + GRATISY (785261467) - Aukcje internetowe Allegro
pytanie czy trzy koła Ci pasują bo nie kazdy lubi .
Dobre wózeczki ma teutonia i tu jest opcja nie kupowania gondoli tylko taki materacyk do spacerowego i takie jakby boczki . Wygląda to jak płytka gondola
wózek super jakościowo
Wózek TEUTONIA FUN SYSTEM (786754205) - Aukcje internetowe Allegro
wyglad co kto lubi dla mnie średni
Nasze rodzime wówki z bardzo dobre x- landery
Waga średnia alni to lekkie ani cięzkie ale dwoje dzieci napewno wytrzyma , bardzo dobre tapicerki , stelaze , taki mało zniszczalny
X-Lander XA +GONDOLA +TORBA+ 2xFOLIA+ KUBEK (W-wa) (785439712) - Aukcje internetowe Allegro
tego wózia też znam zadowoloną posiadaczkę też bardzo lekki jak na wersje 3w1
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=848
zobacz sobie te wozeczki napisz które Ci się podobaja a które nie to może jeszcze coś wymyślę
A i jeszcze jedno piękne cacko concord
WÓZEK CONCORD 2009 FUSION ZESTAW+FOTELIK ION (799060094) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo mi się podoba choć drogawy