reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam141, dziś skopiowałam Twój post i posłałam mężowi, który rozpoczął "badania nad wyborem wózka dla juniora" :-), dzieki za cenne wskazówki!

Po Twoich postach widzę, że rzeczywiście masz wiedzę na ten temat jakbyś pól zycia przepracowała w sklepie z wózkami dla dzieci;-)
Ja tak jak pisałam - zrzucam to na męża, bo nic o tym nie wiem i nie mam siły się przedzierać przez tysiąc marek.
Jeżeli mogłabym Cię jednak prosić o poradę, jako forumowego eksperta od wózków, czy mogłabyś przynajmniej pomóc nam z ograniczeniem wyboru do kilku typów?

Mam takie preferencje:
1) wózek ma być lekki i zwrotny
2) fajnie jeżeli wózek będzie na tyle solidny, że posłuży 2 bobasom
3) mieszkamy w mieście, więc będziemy raczej jeździć po chodnikach niż po polnych dróżkach
4) mieszkamy w parterowym domu, więc odpada wynoszenie wózka - bedę go trzymać w wiatrołapie
5)nie mam żadnych preferencji czy wózek ma być klasyczny czy nowoczesny
6) jest mi to obojętne czy będzie to 3 w 1 czy 2 osobne wózki
6) kwota maksymalna jaką chcę zapłacić za wózek to 3 tyś. pln

Aniam141, możesz coś doradzic? ;-)

Jest taki watek na ciąża poród połóg i tam jest temat wózkowy , pisze tam bo laski znam ale tam sporo też cennych rad mozna znaleźć tam sa dopiero spece he he
Masz dwa wyjścia albo zakup wózka 3w1 , albo tani wózek gondolowy i potem wypasiona spacerówka typu maclren itp. Pomyśl więc jak wolisz . Ja jestem zadowolona z drugiej wersji bo teraz mam wózek który waży 7 kg jest bardzo mały , zwrotny i wszędzie nim przejadę .

Z wózków 3w1 mogę Ci napisac jedynie na temat wózków z którymi miałam stycznośc bo np. ktoś go ma , bo tak to wiesz jak jest coś się może podobac a wcale to nie musi by dobre .
lekki 3w1 to bez wątpienia Nomad . Wózek nie jest najtańszy na koła piankowe wielką spacerówke , gondolę z raczką do przenoszenia , bardzo duży kosz na zakupy . ma go moja koleznka zresztą poznałyśmy się tu na BB i jest super zadowolona z wózeczka . to jest taki wózek że i gondola i soacerówka sa super .
Co nieco o rozwoju dziecka Paweł Zawitkowski (796623594) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam musty ale tu spacerówka moim zdaniem jest do bani . Fajny ale jako wózek gondolowy

Wózek moje marzenie to quinny speedi , śliczny choć jedni chwala go inni nie . Ma super wielką spacerówke , gondolkę troszkę małą ale nasze dzieci wiosenne więc w kombinezonach śmigac z niej nie będą
QUINNY SPEEDI SX + fotelik + GRATISY (785261467) - Aukcje internetowe Allegro
pytanie czy trzy koła Ci pasują bo nie kazdy lubi .

Dobre wózeczki ma teutonia i tu jest opcja nie kupowania gondoli tylko taki materacyk do spacerowego i takie jakby boczki . Wygląda to jak płytka gondola
wózek super jakościowo
Wózek TEUTONIA FUN SYSTEM (786754205) - Aukcje internetowe Allegro
wyglad co kto lubi dla mnie średni:-D:-D

Nasze rodzime wówki z bardzo dobre x- landery
Waga średnia alni to lekkie ani cięzkie ale dwoje dzieci napewno wytrzyma , bardzo dobre tapicerki , stelaze , taki mało :tak:zniszczalny
X-Lander XA +GONDOLA +TORBA+ 2xFOLIA+ KUBEK (W-wa) (785439712) - Aukcje internetowe Allegro

tego wózia też znam zadowoloną posiadaczkę też bardzo lekki jak na wersje 3w1
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=848

zobacz sobie te wozeczki napisz które Ci się podobaja a które nie to może jeszcze coś wymyślę :)

A i jeszcze jedno piękne cacko concord
WÓZEK CONCORD 2009 FUSION ZESTAW+FOTELIK ION (799060094) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo mi się podoba choć drogawy

reklama
To jak to jest z tymi wozkami? Czy musze miec gondolke, czy moge swobodnie kupic taki spacerowy i Zeberce bedzie w nim wygodnie od poczatku. Szczerze mowiac, zwazywszy na temperatury tutaj panujace, nie musze sie obawiac, ze mi maluch zmarznie.

Zdaje sobie sprawe z tego, ze moje pytanie jest glupawe, ale co zrobic skoro nie mam pojecia :D

Możesz spokojnie spacerowy jak tam taki żar z nieba .

O napisze Wam co mnie zwala tutaj z nog. Latem jest ponad 30 stopni C, a w niektorych miejscach nawet dochodzi do 50. Tutejsze matki nosze maluchy owiniete w chusty i przewieszone przez ramie i jakos tam przymocowane do ciala. Zeby dziecko przypadkiem nie zmarzlo (sic!) narzucaja ja nie taki gruby pluszowy koc... Jak im sie powie, ze jest cieplo, i brzdac nie zmarznie, twierdza, ze to ochrona przed wiatrem. SZOK! Generalnie tubylcze kobiety prawie nie uzywaja wozkow i wszedzie taszcza swoje pociechy na rekach. TRAGEDIA!

:szok::szok::szok::szok:

a mnie sie ten mega spodobal : [video=youtube;Gg8mZ29w7kU]http://www.youtube.com/watch?v=Gg8mZ29w7kU&feature=related[/video]
tylko nie wiem jak byloby z jego wytrzymaloscia, bo jakos malo stabilnie dla mnie to mocowanie siedziska wyglada, ale tak czy inaczej podoba mi sie badrzo. musze poszukac, czy gdzies u siebie taki znajde:)

Aniam141, wielkie dzięki za odpowiedź. Bardzo podoba mi się ten Quinny ;-)

Tak w ogóle to strasznie fajne te 3-kołowe. Ten X-lander też fajny. Nie podobają mi się wizualnie maclareny, ale nie chodzi tu o wygląd a o wygodę - wolę średnio urodziwy niż ciężki i mało zwrotny.

Jeżeli się mylę, to mnie poprawcie, ale jest tak:

- jeżeli kupuję wózek taki jak np. Quinny (czyli gondolka, spacerówka i fotelik) to musze dokupić jeszcze tylko fotelik samochodowy jak dziecko przekroczy 13 kg

- jeżeli kupuję wózek taki jak np. X-lander to muszę dokupić jeszcze fotelik w stylu maxi cosi i potem wiekszy fotelik dla dziecka powyzej 13 kg

- do maxi cosi musze dokupic jeszcze mocowanie do samochodu

nAJWIększką tragedią był dla mnie wrocław mieszkaliśmy przy starym mieście .. masakra , tam trzeba mieć czołg a nie wózek :) i do tego ze stopów wykorzystywanych w NASA zeby można było gdziekolwiek wejść :)

NASA nie jest w stanie wyprodukowac wózka na Wrocław :-) wiem z autopsji. Dziura goni dziurę, na krawężniki trzeba się wspinać i w wielu miejscach brak wind i podjazdów, wózki co róż wpadają w koleiny, a w parkach dzikie polne drózki- alejki są, owszem, ale nie we wszystkich :tak:... ja pojęcia nie mam jak w tym mieście żyją niepełnosprawni... Oni mają ten problem przez całe życie, matki tylko kilka miesięcy...

Ale mój maclaren dyga po całym Wrocku już prawie 2 lata i nic się z nim nie dzieje... jeśli to miałaby być jakaś rekomendacja dla kogokolwiek, kto bedzie myslał tez o spacerówce, to rekomenduję :-)

dla mnie np ten wozek co podoba sie elvie to po prostu katastrofa, z wygladu to juz wogole nie wchodzi u mnie w gre bo ja lubie tylko nowoczesne rzeczy, ale nawet jesli chodzi o jego wage to mnie to przerazilo! i tu nie chodzi o znoszenie czegos takiego po schodach, tylko o samo jezdzenie i skrecanie! wogole te wozki na wielkich kolach to trzeba prawie ze podniesc przednie kola zeby skrecic (trzeba sie tak mocna na raczce pochylic zeby sie wozek troche podniosl)brrrr....nie wiem czy to dobrze opisalam ale chyba wiecie jakis problem maja wozki ciezkie i twarde...
ja sie wczesniej zastanawialam pomiedzy bugaboo cameleon a stokke, ale wygral stokke bo ma lepsze opinie i jest wyzszy (a moj maz jest tez troche wyzszy to nie bedzie musial sie tak schylac do dzidzi hihi)

Dla mnie wózek to rzecz w której ma byc przede wszstkim wygodnie dziecku i jego delikatny kościec ma być maksymalnie chroniony. Dlatego Inglessina odpada, choć śliczna, w przedbiegach, bo to wózio dla mamy, co chce fajnie wyglądać (przepraszam, jeśli uraziłam, ale nie taka jest moja intencja). Ja mogę wyglądac jak pół wiadomo czego ;-) zza krzaka, wózek może byc nawet w kolorze wściekłego różu z pomarańczowymi kwiatkami i z doczepioną tablicą rejestracyjną, jeśli tylko mam pewność, że dziecku jest w nim wygodnie.

Zielona maupo- w Twoim klimacie to chyba tylko spacerówka. Na początku to ja ładnie rozłożysz na płask, żeby chronić kręgosłup dziecka, a będzie super przewiew :-) Załamałaś mnie tymi tubylczymi zwyczajami, ale co kraj to obyczaj ;-)

Forget- mąż pewnie z radością powitał instrukcję :-D My mamy wózek Implastu i poza wagą w zasadzie na niego nie narzekaliśmy. Podjeżdżał na te nasze cholerne krawiężniki i pokonywał dziury. Ale to stara generacja wózków, oni teraz mają już nowe i nie wiem... może coś poprawili...

a mnie sie ten mega spodobal : YouTube - STOKKE XPLORY
tylko nie wiem jak byloby z jego wytrzymaloscia, bo jakos malo stabilnie dla mnie to mocowanie siedziska wyglada, ale tak czy inaczej podoba mi sie badrzo. musze poszukac, czy gdzies u siebie taki znajde:)

aga2010 - widze ze ci sie moj wozek podoba, jest super, lekki, zwinny, bardzo dobrze wyszedl u nas w testach na bezpieczenstwo i ochrone dziecka, moja kolezanka go ma, jest super stabilny, mocowania sa bardzo bezpieczne, sama go czesto widze i zakochalam sie w nim od razu

aga2010 - widze ze ci sie moj wozek podoba, jest super, lekki, zwinny, bardzo dobrze wyszedl u nas w testach na bezpieczenstwo i ochrone dziecka, moja kolezanka go ma, jest super stabilny, mocowania sa bardzo bezpieczne, sama go czesto widze i zakochalam sie w nim od razu

Ja naprawdę jestem w tyle bo pierwszy raz widzę ten wózek ale jest super:tak::tak: musze Szanownemu M. pokazać. Fajne jest to ,że ma wysoko gondole super sprawa dla kręgosłupa :tak::tak:
Aga2010 ja przyznaje ,że u nas też go nie widziałam :no:

Aniam141, wielkie dzięki za odpowiedź. Bardzo podoba mi się ten Quinny ;-)

Tak w ogóle to strasznie fajne te 3-kołowe. Ten X-lander też fajny. Nie podobają mi się wizualnie maclareny, ale nie chodzi tu o wygląd a o wygodę - wolę średnio urodziwy niż ciężki i mało zwrotny.

Jeżeli się mylę, to mnie poprawcie, ale jest tak:

- jeżeli kupuję wózek taki jak np. Quinny (czyli gondolka, spacerówka i fotelik) to musze dokupić jeszcze tylko fotelik samochodowy jak dziecko przekroczy 13 kg

- jeżeli kupuję wózek taki jak np. X-lander to muszę dokupić jeszcze fotelik w stylu maxi cosi i potem wiekszy fotelik dla dziecka powyzej 13 kg

- do maxi cosi musze dokupic jeszcze mocowanie do samochodu
moja kolezanka ma tego Quinny i normalnie byla bardzo zadowolona, jedyne co ostatnio zaczela narzekac to na jego wielkosc, maly ma roczek i jest juz taki duzy ze do spacerowki nie pasuje-to na nogi jest za krotkie i nie da sie juz bardziej wyciagnac, jakos dziwnie to zrobione sama widzialam, nie wiem jaka ona ma wersje tego wozka bo sa rozne, ale pewnie ta najdrozsza....

Dla mnie wózek to rzecz w której ma byc przede wszstkim wygodnie dziecku i jego delikatny kościec ma być maksymalnie chroniony. Dlatego Inglessina odpada, choć śliczna, w przedbiegach, bo to wózio dla mamy, co chce fajnie wyglądać (przepraszam, jeśli uraziłam, ale nie taka jest moja intencja). Ja mogę wyglądac jak pół wiadomo czego ;-) zza krzaka, wózek może byc nawet w kolorze wściekłego różu z pomarańczowymi kwiatkami i z doczepioną tablicą rejestracyjną, jeśli tylko mam pewność, że dziecku jest w nim wygodnie.
tego samego zdania tez jestem, dlatego tez nie rozumiem czemu piszesz to pod moim cytatem:confused:

reklama
Do góry