reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam141, wielkie dzięki za odpowiedź. Bardzo podoba mi się ten Quinny ;-)

Tak w ogóle to strasznie fajne te 3-kołowe. Ten X-lander też fajny. Nie podobają mi się wizualnie maclareny, ale nie chodzi tu o wygląd a o wygodę - wolę średnio urodziwy niż ciężki i mało zwrotny.

Jeżeli się mylę, to mnie poprawcie, ale jest tak:

- jeżeli kupuję wózek taki jak np. Quinny (czyli gondolka, spacerówka i fotelik) to musze dokupić jeszcze tylko fotelik samochodowy jak dziecko przekroczy 13 kg

- jeżeli kupuję wózek taki jak np. X-lander to muszę dokupić jeszcze fotelik w stylu maxi cosi i potem wiekszy fotelik dla dziecka powyzej 13 kg

- do maxi cosi musze dokupic jeszcze mocowanie do samochodu

Do wózka xlander są tez ich foteliki ale maxi cosi bezpieczniejszy . Mają tez wózki trzykołowe z tej firmy
Quinny jest śliczny i zwrotny to takie wózek dla kobiet aktywnych . Ja np . widywałam panie u mnie które z tym wózkiem śmigały sobie na rolkach , po to np. ma hamulec na rączce a nie nożny:tak: Gondola nie jest jakas mega wielka ale dla naszych dzieci z ciepłych miesięcy wystarczająca , spacerówka za to jest dośc duża co jest uwazam sporym plusem tego wózka . Zreszta oblukaj sobie go w sklepie najlepiej będzie:tak:

reklama
hej,

ja chcialam sie pochwalić ( a co:-)), że wózek mam juz z głowy, wczoraj zamówiliśmy zestaw 3 w 1, zapłaciliśmy zaliczke i pod koniec grudnia czy na poczatku stycznia odbierzemy nasze nowe lamborgini:-)

zostalo jeszcze milion innych rzeczy do kupienia, ale jedna mniej to zawsze jedna mniej:tak:

Dagsila, gratuluję!! Termin oczekiwania długi..

Obejrzałam ten wózek z youtube i stwierdzam, że to nosidełko na jakimś kiju. Do mnie zupełnie nie przemawia, choć dobry do samochodu lub centrum handlowego.

Z wózkami jest tak z samochodami. Ciągle produkują jakieś nowsze i kosmiczne a i tak wszyscy wiedzą, że najwygodniejsze są klasyczne limuzyny.

Skoro Inglesina jest niewygodna to ciekawe dlaczego przez tyle lat jest produkowana? Pokażcie mi model wózka, który ma tyle lat, co te klasyczne i ma tak znaną i cenioną markę:tak: Do tych nowych ciągle jakieś ulepszenia dodają, zmieniają je itp. a stare klasyczne pozostają bez zmian.. Nawet w kolorach nie ma szaleństwa.

Jesli chodzi o sugestię, że chcę wyglądać ładnie to wcale mnie to nie uraża, wręcz przeciwnie. Zgrabna, stylowa, ładnie wyglądająca mama cieszy oko i każde dziecko chce mieć taką mamę, a nie jakąś poubieraną w worek jutowy i bez wyrazu..

Jesli chodzi o sugestię, że chcę wyglądać ładnie to wcale mnie to nie uraża, wręcz przeciwnie. Zgrabna, stylowa, ładnie wyglądająca mama cieszy oko i każde dziecko chce mieć taką mamę, a nie jakąś poubieraną w worek jutowy i bez wyrazu..

No w worku jutowym to jeszce nikogo biegającego po ulicy nie widziałam :-D... ale ktow wie... kreatorzy mody miewają coraz dziwniejsze pomysły, więc może i on będzie kiedyś na topie :-D

Inglesina jest dobrze pozycjonowana marketingowo, jako towar z wyższej półki i ma swojego klienta. Przy drogim produkcie zazwyczaj jest wysoka marża, dzięki czemu grupa klientów nie musi być przesadnie rozbudowana ;-) Poza tym nie zgodzę się, że od lat jest to ten sam wózek, bo to, że dla oka konsumenta nic się nie zmieniło, nie znaczy, że nie zastosowano nowych technologii :tak:

Ale tak jak już Aniam pisała i tak każdy kupi co mu się najbardziej spodoba (z różnych względów), bo jak mówią de gustibus non est disputandum.

Dagsila, gratuluję!! Termin oczekiwania długi...

niestety tak to juz jest z tymi terminami, a my chcemy nowiutki, zafoliowany wózek, zeby sie pozniej nie okazalo, ze ten kupiony z ekspozycji przezyl kilku tak rozgoraczkowanych tatusiow jak moj maz, ktorzy wszelakie crash testy wyczyniali to z gondola, to ze spacerowka.
poza tym do kwietnia i tak nam zoastanie pare dobrych dni, wiec wszyscy w domu zdazymy sie nacieszyc tym kosmicznym pojazdem - łacznie z naszym kotem:-)

Z wózkami jest tak z samochodami. Ciągle produkują jakieś nowsze i kosmiczne a i tak wszyscy wiedzą, że najwygodniejsze są klasyczne limuzyny.:confused::confused::eek:

Skoro Inglesina jest niewygodna to ciekawe dlaczego przez tyle lat jest produkowana? Pokażcie mi model wózka, który ma tyle lat, co te klasyczne i ma tak znaną i cenioną markę:tak: Do tych nowych ciągle jakieś ulepszenia dodają, zmieniają je itp. a stare klasyczne pozostają bez zmian.. Nawet w kolorach nie ma szaleństwa.
z tego co piszesz to widac ze slabe masz pojecie o czymkolwiek...bez urazy:eek: nawet nie chce mi sie komentowac twojego zdania na temat nowych i kosmicznych samochodow i wygodnej klasyki...o ktorej wszyscy wiedza:sorry2::sorry2: i produkowaniu coraz to nowszych i bezpieczniejszych wozkow...
i nie wiem kto tu napisal o tym ze inglesina jest niewygodna, bo to chyba moze tylko dziecko ocenic...moze zapytasz swoje dziecko pozniej:-D i wtedy bedziesz mogla sie wypowiadac i najlepiej za siebie a nie za wszystkich, bo niestety nie wszyscy wiedza ze co stare i bez zmian (twoim zdaniem) jest lepsze niz nowe:shocked2:
i pozwole sobie zadac pytanie twojego typu (zebys poczula sens swojego pytania na temat produkcji inglesiny) : dlaczego fiat produkuje nadal samochody skoro wszyscy wiedza ze sa brzydkie??? i blagam niech nikt na to pytanie mi nie odpowiada...bo to tylko aluzja

A bo mi się źle 'kliknęło' w pracy zazwyczaj robię trzy rzeczy na raz i czasem ma to takie skutki ;-) Ale mam nadzieję, że się nie gniewasz :-D
no co ty, jasne ze sie nie gniewam, moze tak mi sie jakos to napisalo:tak:

hej,
ja chcialam sie pochwalić ( a co:-)), że wózek mam juz z głowy, wczoraj zamówiliśmy zestaw 3 w 1, zapłaciliśmy zaliczke i pod koniec grudnia czy na poczatku stycznia odbierzemy nasze nowe lamborgini:-)

zostalo jeszcze milion innych rzeczy do kupienia, ale jedna mniej to zawsze jedna mniej:tak:
o to gratuluje, no ja na moj wozek z wszystkimi dodatkami tez musze czekac 6 tygodni, takze zamowie od razu w nowym roku, zeby potem niespodzianek nie bylo. a jaki w koncu wybralas? bo tez pisalas chyba o inglesina - to jednak ten?
a co do milinoa innych rzeczy to najlepiej tez juz sie powoli rozgladac, ja juz mam duzo rzeczy "namierzonych", jeszcze troche odczekam i tez ruszam na wielkie zakupy!!

Ale tak jak już Aniam pisała i tak każdy kupi co mu się najbardziej spodoba (z różnych względów), bo jak mówią de gustibus non est disputandum.
no i znowu popieram:tak:

Dagsila, gratuluję!! Termin oczekiwania długi..

Obejrzałam ten wózek z youtube i stwierdzam, że to nosidełko na jakimś kiju. Do mnie zupełnie nie przemawia, choć dobry do samochodu lub centrum handlowego.

Z wózkami jest tak z samochodami. Ciągle produkują jakieś nowsze i kosmiczne a i tak wszyscy wiedzą, że najwygodniejsze są klasyczne limuzyny.

Stokke to nie wózek na kiju tylko rzecz nowoczesna zaprojektowana przez projektanta i tyle . I mimo że wyglad nie kazdemu się podoba ( mi osobiście srednio ) to ma bardzo dobre opinie i wyobraź sobie że mimo tego kija i nosidła pojedzie nawet po plazy. :tak: To że lubisz klasyczne wózki nie oznacza że możesz krytykowac wybory innych . Ale skoro tak lubisz to ja Ci napiszę że wózki które wybierasz są ciezkie , mało funkcjonalne w mieście , poza nim tez bo to ciężkie krówska i taki wózek jest fajny ale tylko dopóki dziecko jeździ w gondoli . Wytłumacz mi dlaczego nie widuje się inglesiny , czy emmaljungi jako spacerówek ? Bo wszystkie mamy kupują potem małe lekkie parasolki:tak:
Wybór ten wynika z braku doświadczenia którego Tobie w kwesti wyboru wózka narazie bardzo mało .
I nie bardzo bym chciała jeździć starym sprawdzonym samochodem ;-)

Dokładnie ile ludzi tyle gustów

niestety tak to juz jest z tymi terminami, a my chcemy nowiutki, zafoliowany wózek, zeby sie pozniej nie okazalo, ze ten kupiony z ekspozycji przezyl kilku tak rozgoraczkowanych tatusiow jak moj maz, ktorzy wszelakie crash testy wyczyniali to z gondola, to ze spacerowka.
poza tym do kwietnia i tak nam zoastanie pare dobrych dni, wiec wszyscy w domu zdazymy sie nacieszyc tym kosmicznym pojazdem - łacznie z naszym kotem:-)

A może się pochwalisz co nabyłaś ?:-D

z
i pozwole sobie zadac pytanie twojego typu (zebys poczula sens swojego pytania na temat produkcji inglesiny) : dlaczego fiat produkuje nadal samochody skoro wszyscy wiedza ze sa brzydkie??? i blagam niech nikt na to pytanie mi nie odpowiada...bo to tylko aluzja

A ja Ci powiem ... bo nie każda morda pasuje do forda :) A fiat jego brat :)

reklama
Zdopingowałyście mnie i dziś przysiadłam przy komputerze ,żeby mieć rozeznanie z tymi wózkami. Miałam kupić u nas w sklepie , tutaj już oglądałam ale jak spojrzałam na ceny na ebay-u i allegro to okazało się ,że mogłabym je kupić troszkę taniej.
Mam pytanie do ekspertek chodzi mi o X-landera bo widziałam go tylko na zdjęciach a nic nie wiem jak on się zachowuje;-) np. na spacerach?

Do góry