reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aga, obiecane fotki:
SDC11200.jpgSDC11198.jpg

reklama
Naprawdę super pomysł z tym krzesełkiem. Mały nam sam na nim wstaje i kombinowaliśmy jak słoń pod górę aż w końcu przestaliśmy korzystać a tu takie super rozwiązanie ;-)

Co do bucików to chyba nie doradzę bo na zimę mieliśmy Korneckiego ale on w nich nie biegał więc nie mamy za bardzo porównania. Teraz ma Bartka i wydaję mi się, że są dobre :blink:

Dziewczyny właśnie doznałam olśnienia (szkoda,że tak późno, hehe) Dowiedziałam się,że w Norwegii Pampers Active są.... UWAGA za 88szt koszt 65kr (czyli jakieś 30zł u nas 82szt w tesco 59zł) są ponoć lepsze niż polskie. Czemu ja wcześniej o tym nie pomyślałam, tata by mi kilka razy przywiózł 2-3 kartony. Muszę go koniecznie poprosić aby za tydzień mi przywiózł.
Zarobki w Norwegii są conajmniej 3-krotnie wyższe niż w Polsce, a przeciętna stawka to 70zł za godzinę, fajnie prawda?
Fakt faktem,że ceny innych rzeczy powalają na kolana. Np piwo w pubie przy porcie 40zł, wynajęcie mieszkania 2-pokojowego 3000zł/mies, ale ubrania i jeszcze kilka rzeczy za grosze można kupić :)

Piszę tu o pampkach bo może, któraś z was skorzysta :)

te drewniane krzesełka to sa dziwne własnie z powodu tych pasów czy braku możliwości przesunięcia tacki o obniżeniu całości już nie wspomnę bo ja np ściagam tace zniżam krzesło i dostawiam do naszego stołu.

kittek za to we włoszech ceny pieluch czy mlek sa szokujące , ja kupiłam 10 pieluchomajtek dla SZymka w tamtym roku bo mi zabrakło pieluch i zapłaciłam ponad 30 zł , ale tam żarcie jest masakrycznie drogie

Nata- wybór butków duży, ale dużo też zależy od kasy, jaką chcecie przeznaczyć. Z Kubą zaczynaliśmy od Ecco i Geoxów, potem mieliśmy dużo Bartków i też było OK. Aniam poleca Emele i mi się one podobają, w Deichmanie dostaniesz serię Elephanten. Do mnie najbardziej przemawiają butki Ecco, ale one są relatywnie drogie :-( Bartusiowi na dwór kupiłam trampeczki Coccodrillo i są fajne- lekkie i ładnie obelmują stópkę, ale nie uciskają :-) Mieliśmy jeszcze z Kubą sportowe Pumy- świetne są! Myślę, że na pewno coś znajdziecie!

Megan, ciesze sie, ze moglam pomoc:)
Aniam, zgadzam sie, ze fajnie byloby jakby dalo sie regulowac wysokosc, bo tak to nawet jak sie tacke odkreci to krzesla i tak do stolu nie dosune bo podlokietiki sa za wysoko i o stol zaczenia.
co do Norwegii to faktycznie ceny powalaja, ale tak jak Kittek piszesz zarobki tez sa nieziemskie:)

Annaoj na głównym pytałaś o kuchnię dla dziewczynek. Nie wiem, czy jeszcze Cię to interesuje - wszystko zależy ile chcesz na nią wydać, my mamy taką:
KUCHNIA BARBIE Z AKCESORIAMI ''KLEIN'' NYGUS-WAWA (1538359163) - Aukcje internetowe Allegro
Dla powierzchni naszego mieszkania i mini-pokoju dziewczynek jest i tak za duża ;-) Półeczka która jest na obrazku u nas zawędrowała na samą górę pod blat, bo inaczej kuchnia nie jest stabilna. Generalnie jest ok, choć bez bajerów - nic się nie otwiera, nie świeci i takie tam

ja w końcu taką kupiłam, za namową koleżanki z pracy,
SMOBY 24244 Kuchnia Tefal Cheftronic NOWOSC +BONUS (1543771330) - Aukcje internetowe Allegro
zamówiłam w czwartek (bo to na urodziny na 20)

kupiłam też Alicji ten domek co Aniam polecała na zajączka, a na urodzinki kupiłam jej takiego konika

FISHER PRICE M9974 JEŹDZIK MUZYCZNY KONIK + BONUS (1536997334) - Aukcje internetowe Allegro

a chrzestna prosiła o doradztwo w kwestii prezentu i taki namiocik wybrałam

DOMEK DISCOVERY TOMY 2079 NAUKA I ZABAWA PROMOCJA (1508513827) - Aukcje internetowe Allegro

muszę jeszcze coś od babć wymyślić, bo mnie zamęczają

ja ma kafle na całym dole, więc młoda w paputkach chodzi albo w bucikach, na razie chodzi tylko z hipciem albo koło mebli, a tak to głównie na czterech

Annoj prezenty suuper, my też kupilismy domek ale na roczek, myslelismy jeszcze o kolczykach biedronkach do jej branzoletki która na chrzest od babci dostała, ale musimy się narazie wstrzymać, dostanie najwyzej po roczku :-),Antonina od reszty rodziny dostaje pieniążki, a chrzestnej musze jakis pomysl podsunąc i myślałam o jakimś baseniku, zeby na lato woda a na zime piłeczkami wypełnic, albo zjeżdżalni :-)

reklama
a Sebi dostal od mojej siostry taki jezdzik na urodzinki:Jeździk drewniany Piesek GEPETTO Bum pies jest suuuper! dziec wniebowziety, nie rozstaje sie z nowa zabawka od 2 dni:p nawet juz nauczyl sie sam odpychac, tyle ze narazie tylko do tylu:p ale to nic, raczkowanie tez od tylowania zaczynal wiec i tego sie nauczy. Tak wiec jakby ktoras z Was nie wiedziala jeszcze co dziecku kupic, to ja goraco poleca!!

Do góry