reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

aniam, marta - dziękuję;-) Na żywo są jeszcze piękniejsze, a ta nude ma super materiał.

sospettosa - dawaj zdjęcia, my lubimy oglądać i podziwiać:-) i precz z wyrzutami, Tobie się też coś od życia należy!!

My dzisiaj fajną czapkę F&F Lenie kupiliśmy, niby 6-9mcy a za duża, ale i tak śliczna - czerwony kaszkiet z daszkiem. Tatuś wybierał:-D No i w tesco bardzo dobre gatunkowo bodziaki F&F są w promocji 2 w cenie 1, więc nabyłam dwa z krótkim rękawkiem, po 7,50/szt.

łii tam foty, nie ma czego focić i podziwiać :). Kiedyś jak będzie okazja to się wystroję i ukażę jak wyglądam :)

reklama
widze dziewczyny ze szalejecie z zakupami, wrocilam sie tylko z 3-4 strony - na wiecej nie mam czasu, bo za duzo tu do nadrobienia...hehe
powiedzcie czy wasze dzieci chodza po domu w kapciuszkach czy na boso? bo moja niunia lata na boso (tzn w skarpetach antyposlizgowych) ale kuzynka mi mowi ze lekarz jej powiedzial ze dziecko powinno w domu chodzic w kapciuszkach... tez takich za kostke, takie tez zakupilam alijce ale ze sa na przylepe to niunia ciagle je sciaga...

Justa właśnie z tymi butkami dla dziecko to zalezy jaki lekarz/ortopeda. Mi jeden mówił tak inny jeszcze inaczej. Powiem tak ja małemu kupilam kaapciuchy i zaraz widziałam, ze dziecko poczuło sie pewniej i jakoś tak stabilniej, tydzien później już chodził. Także ja polecam. Z własnego doświadczenia

elvie Chyba żadna z nas nike ma tyle kiecek co Ty :-)

nie moge odpalic tej stronki Agnieszka z Twoja suknia, ale mysle, ze ciekawiej bedzie zobaczyc Cie w niej :-)

I ja fanka grycanowskich specjalow :-D

dostalam wczoraj od kumpeli z Niemiec fajny zestaw.Adasia na roczek w to ubiore.
Zobacz załącznik 342170
a taka kurteczke toppolino za 15 zl nabylam:
[/ATTACH]

super rzeczy! kurteczka mi sie podoba. Ja dzis chcialam Matiemu kupić wiosenna, cos na kształt tej, to 75 zł kosztowała. Nie kupilam stwierdziłam, ze poszukam tańszej.

Elvie kobieto ile Ty masz sukienek? ta ostatnia szczególnie mi sie podoba, choc ja nie chodze w sukienkach.

Laki super zakupy:-)

Ja byłam w Deichamnnie i nie było elefantów, tzn byly ale po pierwsze chyba tylko dwie pary a po drugie tylko jedne mi się podobaly ale byl tylko rozmiar 18, a Borys ma 21. Także kupiłam mu Bartki:-)

justa...Borys chodzi w skarpetkach antyposlizgowych i nie zamierzam tego zmieniac, Wercia tez tak chodzila, dla dziecka najlepeij na boso lub w skarpetach:-)

justa u nas narazie tez skarpety z podeszwa antyp. .Adas chodzi juz ladnie tak od tygodnia, no i uwazam, ze to odpowiedni moment na kapciuchy. Dziecko moze potem wogole nie chciec chodzic w butach jak sie przyzwyczai do wygody bosych stopek.
Butki mu zakladam na spacerki. Fakt, ze jeszcze nie zaopatrzylam sie w porzadne. Ale chodzi w nich tak, jakbym mu stopy cementem zalała

U nas tez mala zasuwa tylko w skarpetkach.Czasem jej ubiore butki ale ona nie umie w nich chodzic.Dokladnie wyglada tak ja napisala salamandra he he.
Pytalam sie lekarza co najlepsze dla naszych maluchow noi sie dowiedzialam ze skarpetki najlepsze.Oczywidcie czasem butki zakladac ale zeby caly czas w nich nie chodzilo.

eeee no wychodzi mi że 19, albo 20 :eek: niby ma stópkę 11,5-12cm mierzone podczas wierzgania i krzyków buciki należy dopierać od 0,6 do 1,2 większe więc myślę, że może jednak 20 ?? bo ma 12,5cm wkładkę. Ale zagmatwałam... aniam Ty masz doświadczenie z Szymkiem to mi doradź proszę :-)

To ja bym brała 20

widze dziewczyny ze szalejecie z zakupami, wrocilam sie tylko z 3-4 strony - na wiecej nie mam czasu, bo za duzo tu do nadrobienia...hehe
powiedzcie czy wasze dzieci chodza po domu w kapciuszkach czy na boso? bo moja niunia lata na boso (tzn w skarpetach antyposlizgowych) ale kuzynka mi mowi ze lekarz jej powiedzial ze dziecko powinno w domu chodzic w kapciuszkach... tez takich za kostke, takie tez zakupilam alijce ale ze sa na przylepe to niunia ciagle je sciaga...

Justa zasada jest taka jak masz parkiety , kamień kafelki czyli przewage twardego podłoża to kapcie ale wcale nie muszą być za kostkę chodzi o to żeby chronić staw skokowy na tym twardym, jak sa dywany, wykładzina na boso.

reklama
Do góry