reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

maonka on już na tym zdjęciu nie wygląda najlepiej ale nie wiem czy to wina fotografa czy dywanu bo nie widziałam na żywo a te kredki widziałam i jest fajny gruby kolory ma żywe w dotyku przyjemny wydaje się być bardzo dobrej jakości z takiego samego włukna mam dywan w korytarzu i się sprawdza tylko kolor niebardzawy wybrałam na korytarz bo jest beżowy z czekoladowymi akcentami i muszę często go czyścić

reklama
Aniez u nas tez szymek Oli zabiera co swoje ale z racji tego że ona mu psuje to co on robi :) Myślę że minie , a ona nie da się już " zalepić " inną zabawką bo chce robić z bratem i to co brat

Nie minie :-) myślę, że dzieci mają duże poczucie własności, ale to akurat dobrze, musza umieć się dzielić, ale bez przesady, dlatego jak będą dwa zestawy, to będziemy je łączyć, mieszać i argumentować, że bawimy się razem ;-)
Zestawy Lego też są fajne, ale drewniane daja więcej możliwości (przynajmniej wg wszelkiej maści psychologów)... żeby nie było Duplo/ Lego też mamy :-)

I tu się nie zgodzę, rodzice mojej 2,5 letniej chrześnicy kupili taki dywan za 500zł Dywan akrylowy FUN, rozmiar: 160 x 230 cm - Dywany z włókien syntetycznych, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin. W tej chwili ten zielony dywan wygląda jak szmata. Niestety dziecko w takim wieku a to coś wyleje, a to coś rozgniecie. Więc nie sądzę, że był to dobry pomysł i niestety nie posłuży już długo.

Zgadzam się my kupiliśmy taki Dywan akrylowy FUN, rozmiar: 160 x 230 cm - Dywany z włókien syntetycznych, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin Weronice jakies 3 lata temu...i teraz jest w piwnicy, dwa razy był u czyszczenia i dupa....niby malowała przy biurku a dywan zachlapany farbami i za cholere nie chce zejsc....wyglada strasznie a był taaaki ladny. Na wiosne spróbuje jeszcze go jakos czyscic ale jak się nie da bede musiala wywalic :-(

Maonka dokładnie ten dywan co podałaś linka na zdjęciu nie wygląda za ciekawie, a cenę ma kosmiczną. Ja tam z tego kredkowego jestem zadowolona. A Mai w pokoju nie mam w planach pozwalać jeść np obiadu więc może posłuży na dłużej :)

Maonka dokładnie ten dywan co podałaś linka na zdjęciu nie wygląda za ciekawie, a cenę ma kosmiczną. Ja tam z tego kredkowego jestem zadowolona. A Mai w pokoju nie mam w planach pozwalać jeść np obiadu więc może posłuży na dłużej :)

kittek....zdjęcia z Leroya są paskudnie zrobione, w rzeczywistości te dywany o wiele ladniej wyglądają...:tak:

Nie minie :-) myślę, że dzieci mają duże poczucie własności, ale to akurat dobrze, musza umieć się dzielić, ale bez przesady, dlatego jak będą dwa zestawy, to będziemy je łączyć, mieszać i argumentować, że bawimy się razem ;-)
Zestawy Lego też są fajne, ale drewniane daja więcej możliwości (przynajmniej wg wszelkiej maści psychologów)... żeby nie było Duplo/ Lego też mamy :-)

pewnie tak choc Szymek jakoś ich nie lubi za bardzo też mam jakiś komplet ale lezy .
Ostatnio ćwiczy cierpliwość na puzlach , całymi dniami by tylko układał , ale to dobrze bo to mądra zabawka .
Lubi puzle i liczby

wronka kup profesjonalny odplamiacz karchera czy coś w tym stylu . kosztują ok 40 zł . warto mieć wogóle takie cudo w domu i na świeżo plamy załatwiać .

aniam...no własnie kupiłam jakies profesjonalne ustrojstwo na plamy w komforcie, jak bedzie cieplej chce ten dywan wziąc do tesciow i na trawce bede czyscic:-)

reklama
Aniam- myśmy mieli crocsy- super są, ale drogie... fakt... czy warte swojej ceny, nie wiem, bo nie mieliśmy innych :-) ale (może to będzie pomocne) nic się z nimi nie stało, gdyby nie podeszwa, po której widać, że używane, tobym powiedziała, że nowe. Kuba bardzo je lubi i chętnie nosi, na basen, nad możem, na plac zabaw... w sumie kiedyś się śmialiśmy, że na lato bez sensu inwestować w nowe buty, bo z tych trudno go wydłubać, no ale sandały 'wyjściowe' też ma, chociaż do babci na imieniny tez swego czasu chciał w crocsach poginać.

Mamusia- dywany super, nie szukaj nic innego, poczekaj chwilę, dozbieraj kase i kupuj :-)

My nadal na etapie prezentu urodzinowego, Kubusiowi kupiłam ostatnio klocki o takie KLOCKI DREWNIANE 260szt XL+gratis alfabet, zabawki (1492789738) - Aukcje internetowe Allegro i teraz chodzą za mną klocki dla Bartka... w sumie może nie byłaby to zabawka na już, ale rozwojowa... takie znalazłam, co o tym sądzicie? BOIKIDO ZESTAW 50 KLOCKOW EDUKACYJNYCH klocki 7005 (1532928976) - Aukcje internetowe Allegro

Dla Kuby na urodziny wymyśliłam coś takiego KAMELOT GRANNA - zabawki edukacyjne - Bystrzaki.pl - sklep internetowy z zabawkami edukacyjnymi dla dzieci albo takiego AUTO SMART CAR GRANNA - zabawki edukacyjne - Bystrzaki.pl - sklep internetowy z zabawkami edukacyjnymi dla dzieci

cudne te klocuszki BOIKIDO-kupie je Antosiowi na urodzinki :)baaardzo fajne wzory i kolory

Do góry