reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam- myśmy mieli crocsy- super są, ale drogie... fakt... czy warte swojej ceny, nie wiem, bo nie mieliśmy innych :-) ale (może to będzie pomocne) nic się z nimi nie stało, gdyby nie podeszwa, po której widać, że używane, tobym powiedziała, że nowe. Kuba bardzo je lubi i chętnie nosi, na basen, nad możem, na plac zabaw... w sumie kiedyś się śmialiśmy, że na lato bez sensu inwestować w nowe buty, bo z tych trudno go wydłubać, no ale sandały 'wyjściowe' też ma, chociaż do babci na imieniny tez swego czasu chciał w crocsach poginać.

Mamusia- dywany super, nie szukaj nic innego, poczekaj chwilę, dozbieraj kase i kupuj :-)

My nadal na etapie prezentu urodzinowego, Kubusiowi kupiłam ostatnio klocki o takie KLOCKI DREWNIANE 260szt XL+gratis alfabet, zabawki (1492789738) - Aukcje internetowe Allegro i teraz chodzą za mną klocki dla Bartka... w sumie może nie byłaby to zabawka na już, ale rozwojowa... takie znalazłam, co o tym sądzicie? BOIKIDO ZESTAW 50 KLOCKOW EDUKACYJNYCH klocki 7005 (1532928976) - Aukcje internetowe Allegro

Dla Kuby na urodziny wymyśliłam coś takiego http://www.bystrzaki.pl/producers/12/p/377 albo takiego http://www.bystrzaki.pl/products/9/p/399

Ostatnia edycja:
reklama
Aniam Ola ma ma z H&M prawie identyczne spodnie:) dzis poszlismy z B i Ola na zakupy do H&M, Olutka dostala kasiorke od swojej prababci, Ola wyszla z butkami w panterke, leginsami dlugimi czarnymi w kropeczki, koszulka na krotki rekaw, spodnica dzinsowa i dzinsowa kamiezelka (ta dlugo za mna chodzila a dzis trafilam na przecene z 49,90 na 20zl:) ), dostalismy tez karte z 20zl do wydania:) jesli zdaze w srode przed cwiczeniami to Olka kolejny prezencik dostanie.

Dywaniki super, i jakie wzory piekne...

Aniez
, super te zestawy dla Kuby!
Az mnie naszla ochota na klocki dla Poli, musze zaraz poszperac na ebay.

Kittek- genialna jesteś- Kuba dostanie jeden zestawik 1. czerwca na Dzień Dziecka a drugi na urodziny 9. czerwca :-) i po sprawie :-)
Katik- myślę, że nawet tę firmę znajdziesz, bo Boikido to francuska firma i mają kupę różnych zestawów... a Bartek klocki lubi, nie wie, co z nimi zrobić, ale bierze do rączek i ogląda uważnie z każdej strony i spędza tak duuużooo czasu, ale on z tych cierpliwych dzieciaczków!

To mi się jeszcze bardzo podoba, ale jeden pociąg już na stanie jest http://www.bystrzaki.pl/products/9/p/262

Ostatnia edycja:
śliczne te dywany!! zbieraj kasę i kupuj, bo warto, a kupujesz na lata, więc wg mnie nie ma sensu tańszego a gorszej jakości.

I tu się nie zgodzę, rodzice mojej 2,5 letniej chrześnicy kupili taki dywan za 500zł Dywan akrylowy FUN, rozmiar: 160 x 230 cm - Dywany z włókien syntetycznych, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin. W tej chwili ten zielony dywan wygląda jak szmata. Niestety dziecko w takim wieku a to coś wyleje, a to coś rozgniecie. Więc nie sądzę, że był to dobry pomysł i niestety nie posłuży już długo.

Aniez, a owszem, jest ta firma, ale :
bardzo malo dostepna
baaaardzo droga!

Ty swoj komplet 50 szt mozesz kupic juz za 79 zl
a u mnie 30 szt za 30 f (150 zl)!!!!!

musze szukac dalej......

Aniez az tak się chłopaki tymi klockami bawią że chcesz drugi komplet ?
Gry super ale bardziej mi się ta pierwsza podoba z tym zamkiem chyba .
U nas z klocków duplo ma drewniane ale jakoś go nie rajcują Ola też woli duplo szymek lubi budować np wierzę wyższą od niego a z drewnianych się nie da bo się kupy nie trzymają :)

Co do dywanów to zalezy od jakości wiele .
Ja mam dywan ręcznie tkany z jakiejs tam wełny z maroka czy skądś tam drogi był jak cholera . wylane na niego były sledzie w oleju , słoiki zaliczył dzieciakowe z jagodami np . Wyprany odkurzaczem pioracym wyglada jak nowy , dodam tylko że jest prawie biały . My mamy akurat taki odkurzacz

reklama
Maonka- a to zależy, moje dzieci jeszcze nic na dywan nie wylały :-) ale ja mam obsesję i nie pozwalam łazić z jedzeniem i piciem, je się siedząc na puppie w kuchni (obsesja dotyczy możliwości zachłyśnięcia, zadławienia i innych takich :-( ). No, ale to zależy oczywiście od sytuacji. Plasetlina i farby u nas tez na stole, bo na podłodze plącze się pies i kot i się po prostu nie da :-) praca uległaby dewastacji i byłaby w psie łapki np. :-D ... chociaż byłoby to nadzwyczaj kreatywne ;-)

Aniam- Kuba ma silne poczucie własności i jest afera, jak B. sięga po jego klocki, jego auta... :-) a tak nie będzie pyskował, tylko będą lecieć barterem :p

Do góry