reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

agnieszka super lampka pomysłowy dobromir z ciebie :) ja nie mam talentu do takich rzeczy zawsze coś sknocę bo wszystko chciałabym szybko zrobić nie mam poprostu cierpliwości :sorry2:

reklama
Agnieszka napisz mi może najpierw jak się to robi , czy to z jakiegoś szablony malowałaś ? Znaczy się czy człowiek co nie ma talentu do rysunku za grosz jest to w stanie zrobić sam ?

Aniam wystarczy na necie wyszukać obrazek jaki dziecko chce. Ja mam w ogóle całą płytę z różnymi wzorami. Od różnych esów-floresów po postacie z bajek, auta itp.
wystarczy wydrukować taki obrazek, włożyć np. do koszulki takiej do segregatora (mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi), kupiłam farby w potrzebnych mi kolorach (nie zapomnij o białej i bezbarwnej bo ja zapomniałam ;-))
http://www.windowcolor.pl/ tu masz stronę o tych farbach. Wg mnie maluje się bajecznie prosto. Bierzesz farbę konturową np. czarną i obrysowujesz dokładnie cały obrazek, wszystkie linie, załamania itp. Musisz dokładnie łączyć te kontury bo inaczej ci się obrazek podrze przy zdejmowaniu z folii. Jak masz kontury to odstawiasz to do wyschnięcia (żeby było szybciej możesz na kaloryfer przypiąć klamerkami ale trzeba uważać coby wzoru nie zniszczyć). Jak już wyschną kontury (po ok 3 godzinach najwcześniej) bierzesz po kolei potrzebne farby i wypełniasz pola między konturami. Nie potrzeba żadnego pędzla tubki maja aplikatory i znich wyciskając farbkę rozprowadzasz ją. Jak już wypełnisz cały obrazek możesz albo włożyć go z tą folią na blaszkę wyłożoną folią alminiową do piekarnika nagrzanego do 50 st. na max. 2 godziny albo poczekać 24 godziny żeby obrazek wysechł. Jak wyschnie trzeba zdjąć powstałą żelową masę z folii. I tu znalazłam super sposób. Włóż obrazek do lodówki żeby stwardł. Myśle że 10 minut wystarczy. Powinien super odejść. Jak zdejmiesz nałóż na powierzchnię i możesz użyć suszarki do włosów żeby go zmiękczyć to wtedy lepiej się przyklei.
Ot i cała filozofia.
Wzorów na necie jest multum. Wystarczy wpisać Windows color i wybrać grafike. W sklepach sa całe zeszyty tylko z wzorami...

Agnieszka rzeczywiście nie jest to jakieś mega trudne , chyba nawet taki antytalent jak ja by sobie poradził :)
Poogladam sobie w necie w takim razie i moze sama zrobie .

Ta lampka Aga jest ekstra! Aż mnie kręci żeby coś takiego machnąć małej :D zwłaszcza że ja takie "robótki ręczne" bardzo lubie :D jestes boska ze to tak super opisałaś :-)

Acha!- co znaczy ta gwiazdka obok cen w lidlu??? te pampki beda rzeczywiscie kosztowac 39.99???:confused:;-) bo ja lidla nigdzie w okolicy nie mam /i na ich gwiazdkach sie nie znam :p/ ale za taka cene to malzona wysle na drugi koniec miasta niech zapasy zrobi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry