Justa - wiesz az musialam zadzwonic do Polszy do Maxi cosi, by ich dopytac, bo troche zglupialam.
Spogladam w instrukcje, a tam nic na temat pasow, i obrazki ze pasy sa przkreslone. W sumie sie wkurzylam, bo w tym samochodzie co tyeraz mamy jest isofix system do wpiecia, ale chcemy drugie auto kupic, starszy model i tam nie bedzie na mank, wiec juz myslalam ze wtope zrobilismy.
Ale dowiedzialam sie tak: (a moj Ł juz mi to kiedys mowil, ale mu nie zaufalam hehe)
Maxi Cosi Priorifix to fotelik z baza, w jednym. I tej bazy nie mozna odpiac, albo raczej, fotelika od tego odpiac nie mozna. W samochodach z isofixem montujemy na isofix, w samochodach bez isofixu montujemy na pasy, ale razem z baza isofix.
W takim badz razie jesli Ty juz masz baze, tego fotelika nie kupuj, bo on jest jako jednosc z baza.
Teraz jest podobno jakas nowosc - MC Pearl czy jakos tak, i tego mozna dopinac do istniejacych juz baz, i montowac bez isofix rowniez.
Mam nadzieje, ze zrozumialas o co mi chodzi.
Wronka - cudne pizamki!
Kurde ja nie mam pomyslu na prezent dla mojego Ł, a on na dodatek wigilijnie urodzony, wiec dwie okazje.... Ktoras ma jakis fajny pomysl i da zgapic?????