reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Agnieszka- nosidełka są do 13 kilo. W ten kolejny to się dziecię wsadza, jak będzie porządnie siedziało :-D W tym pierwszym może siedizeć, póki mu wygodnie i póki nie wyrośnie- główka będzie w nosidełku a nie poza nim ;-)

reklama
tak tak Aniez ale coś mnie gdzieś postraszyło że fotelik mam do 9 kg nie wiedzieć czemu :-p ale dzięki bogu mam do 13 :-) Więc spokojnie moge na razie spać :-D

co do fotelika to my planujemy zakupić ten z przedziałem 9-36 skoro zakres jest od 9 to znaczy, że jest bezpieczny dla dzieci w tej kategorii wagowej, a szczerze nas nie stać na to, aby za kilka kolejnych miesięcy kupować kolejny fotelik... szukałam wielu opinii i rozsądnej ceny no i kierowałam się testami bezpieczeństwa i mogę polecić te foteliki:
Recaro Young Sport / STM Starlight SP 9-36 kg W-wa (1239518287) - Aukcje internetowe Allegro

co do fotelika to my planujemy zakupić ten z przedziałem 9-36 skoro zakres jest od 9 to znaczy, że jest bezpieczny dla dzieci w tej kategorii wagowej, a szczerze nas nie stać na to, aby za kilka kolejnych miesięcy kupować kolejny fotelik... szukałam wielu opinii i rozsądnej ceny no i kierowałam się testami bezpieczeństwa i mogę polecić te foteliki:
Recaro Young Sport / STM Starlight SP 9-36 kg W-wa (1239518287) - Aukcje internetowe Allegro

ja tez mogę polecić ten fotelik bo ma go Szymek . ale nadaje się jak dla mnie dla dziecka ok 1.5 roku dopiero młodsze bedzie miało w nim nie wygodnie , fotelik mało się rozkłada . takze jako fotelik po nosidełku jak dla mnie absolutnie sie nie nadaje .
Ola już jeździ w espiro po SZymku i jej super wygodnie a SZymek ma własnie recaro
FOTELIK SAMOCHODOWY DLA DZIECI ESPIRO OPTIMA (1243791230) - Aukcje internetowe Allegro

No to obkupiłam Janka w buty na zimę i kapcie do przedszkola (matko on już ma noge 28 :szok:) i czapkę w samochody w zestawie z szalikiem i rękawiczkami...
Szukałam dla siebie butów ale mi się żadne nie podobały... :-(

Pociesze cie mój ma 25 tez wielkonogi

wlasnie ogladam te Roemery. Pech - u nas ich wogole nie ma do kupienia.
Jest za to Chicco isofix- w Polszy kosztuje 599 zl, u nas 840. Czyli jest jednak cos tanszego w Polszy niz u nas hehe.

Po reportażu w uwadze nigdy bym nie kupiła fotelika chicco
Wogóle zrobiłam bojkot tej firmy
Uwaga! TVN - Reportaże - Niebezpieczne foteliki samochodowe dla dzieci
firma chicco nic sobie z tego nie zrobiła i powiedziała że dalej ma zamiar sprzedawac swój fotelik także ja tej firmie podziękuje skoro mają w nosie dzieci i ich bezpieczeństwo .

z tym chicco to ja mam tak samo aniam... jak tylko widzę coś tej firmy to obchodzę szerokim łukiem... jakiś taki niesmak mi pozostał po tym reportażu.

ja tez mogę polecić ten fotelik bo ma go Szymek . ale nadaje się jak dla mnie dla dziecka ok 1.5 roku dopiero młodsze bedzie miało w nim nie wygodnie , fotelik mało się rozkłada . takze jako fotelik po nosidełku jak dla mnie absolutnie sie nie nadaje .
Ola już jeździ w espiro po SZymku i jej super wygodnie a SZymek ma własnie recaro
FOTELIK SAMOCHODOWY DLA DZIECI ESPIRO OPTIMA (1243791230) - Aukcje internetowe Allegro

Dzięki za to info :-)

No to obkupiłam Janka w buty na zimę i kapcie do przedszkola (matko on już ma noge 28 :szok:) i czapkę w samochody w zestawie z szalikiem i rękawiczkami...
Szukałam dla siebie butów ale mi się żadne nie podobały... :-(

Dzięki za to info :-)

Myślę ze z pasami byłby tez problem przy dziecku 9 kg by były za wysoko a tam sa takie dość sztywne nakładki na te pasy . fajnie że siedzisko ma wkładke na mniejsze pupy :)

reklama
Do góry