reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

a ja na razie nic nie kupuję mamy zamiar łóżeczko i wózeczek kupić w lutym ale jaki to jeszcze nie wiem, tym bardziej że wózek ma zamiar nam kupić teściowa ale oczywiście w naszej asyście.
No i w domu mam już góry ubranek dla maluszka bo moja siostra i szwagierka schomikowały dla mnie bardzo dużo ciuszków co prawda po 3 dziewczynkach ale większośc nadaje się na dziewczynkę i chłopaczka. Wiec nie muszę kupować ubranek do roku czasu poza wyjściowymi do lekarza.:tak: dostałam też fotelik dla dziecka do18 kg firmy brevi jeśli dobrze pamiętam i jest jak nowiutki tylko poszycie wyprałam.

reklama
Aga002 oglądnęłam ten wózeczek co wybrałaś- faktycznie ładny i zgrabny. I masz rację- spacerówka ważniejsza, bo w zasadzie przy niej wychodzą wady wózka :tak:
Ja zostanę przy moim Driverze po Kubie i przy Maclarenie. Przeszła mi przez głowę co prawda myśl, żeby Drivera się pozbyć, ale szczerze powiem, że pomijając wagę, nie jest najgorszy- nie rozwalił się na naszych wrocławskich drogach i pokonał każdy krawężnik, a ja jestem leniwa i nie chce mi sie za nowym wózkiem ganiać. A potem szczerząc ząbki oddam go bratu :-D

akaata, nie jestes jedyna z takimi dylematami wozkowymi. Ja nie mam zielonego nawet pojecia jaki wybrac. Widzialam ich juz dziesiatki ale tak naprawde nie wiem na co sie zdecydowac. Tez zast sie nad parasolka, chociaz nie podoba mi sie wogole, ale chyba kupie taka dopiero na wiosne 2011, bo jakos wydaje mi sie, zeby byla ona praktyczna na zime, wzlaszcza ze dzieciaczki nasze beda wtedy jeszcze naprawde male.
Zast sie nad takim, gdzie spacorowka rozklada sie calkiem na plasko i do tego dokupic mozna taka wkladne jakby nosidelko. Nie wiem jak to opisac. Dzieciak nie ma za duzo miejsca, ale mysle ze przez kilka miesiacy da rade, zwlaszcza, ze przeciez bedzie cieplo wiec zadnych spiworkow nie bedziemy uzywac. Szczerze mowiac, to troche mi szkoda kasy na taka "normalna" wielka bude, bo po kilku miesiacach idzie w odstawke i tak i tylko katy zawala. No ale moze glupoty gadam :zawstydzona/y: Jesli tak, to bardzo prosze o uswiadomienie :tak:

aniez podaj dokładną nazwę tego twojego wózka bo szczerze wam powiem ,że jak tylko któraś ma dobre zdanie o jakimś to od razu google i oglądam :zawstydzona/y: bo może trafi się coś co i mnie się spodoba.
Ostatnio Katik opisywała swoją Mure i Szanownemu się spodobał i tak po nitce do kłębka i doszliśmy do naszego Quinny ale dopóki go nie ma w domu to zawsze możemy znaleźć coś fajniejszego :tak:

aga2010 znajomym teraz przyszedł taki z Polski dali 1300 + 150 zl koszt przesyłki , 3w1 +moskitiery itd. fajny ale dla mnie mało zwrotny. Ja też chce 2w1 bo fotelik dostanę w prezencie.

Ostatnia edycja:
ach, ja już sama nie wiem co z tym wózkiem.
Wstępnie mam już upatrzony....ale wczoraj dostałam od koleżanki info że jest okazja odkupić X-LANDERA (gondola i spacerówka) za 700 zł.
Nie znam jeszcze dokładnie modelu więc nie wiem nawet za bardzo czy wart jest zachodu- ale nie omieszkam sprawdzić bo cena kusząca....:tak:Taki w sam raz dla chłopca- granat z ecrue czy jakoś tak:sorry:

aaaaa zapomniałam się Wam ostatnio pochwalić że koleżanka obiecała mi pożyczyć przepiękną kołyskę dla maluszka na kółkach. A że już za miesiąc przeprowadzka na większe kołyska się zmieści....a powiem Wam szczerze, że jak miałyśmy tu wątek kolysek a ja nie miałam jeszcze perspektyw na zmiane mieszkania trochę mi żal było że nie będę miała takiej bajkowej kołyski

akaata, nie jestes jedyna z takimi dylematami wozkowymi. Ja nie mam zielonego nawet pojecia jaki wybrac. Widzialam ich juz dziesiatki ale tak naprawde nie wiem na co sie zdecydowac. Tez zast sie nad parasolka, chociaz nie podoba mi sie wogole, ale chyba kupie taka dopiero na wiosne 2011, bo jakos wydaje mi sie, zeby byla ona praktyczna na zime, wzlaszcza ze dzieciaczki nasze beda wtedy jeszcze naprawde male.
Zast sie nad takim, gdzie spacorowka rozklada sie calkiem na plasko i do tego dokupic mozna taka wkladne jakby nosidelko. Nie wiem jak to opisac. Dzieciak nie ma za duzo miejsca, ale mysle ze przez kilka miesiacy da rade, zwlaszcza, ze przeciez bedzie cieplo wiec zadnych spiworkow nie bedziemy uzywac. Szczerze mowiac, to troche mi szkoda kasy na taka "normalna" wielka bude, bo po kilku miesiacach idzie w odstawke i tak i tylko katy zawala. No ale moze glupoty gadam :zawstydzona/y: Jesli tak, to bardzo prosze o uswiadomienie :tak:
Ja ostatnio tez jestem na rozdrozu. Najpierw chcialam i gondole i spacerowke, a od kilku dni znow w kropce jestem. Mysle, czy nie kupic takiej spacerowki, ktora nadaje sie dla dziecka juz od urodzenia, a przeciez i tak bede chciala duzo chuste urzywac... I taka w kropce jestem czy to sie tak da, czy nie da...

aniez podaj dokładną nazwę tego twojego wózka bo szczerze wam powiem ,że jak tylko któraś ma dobre zdanie o jakimś to od razu google i oglądam :zawstydzona/y: bo może trafi się coś co i mnie się spodoba.
Ostatnio Katik opisywała swoją Mure i Szanownemu się spodobał i tak po nitce do kłębka i doszliśmy do naszego Quinny ale dopóki go nie ma w domu to zawsze możemy znaleźć coś fajniejszego :tak:
Kurde ta Mura to mi sie bardzo podoba, ale w sumie jak mi aniam zwrocila uwage na ta" podporke" dla dziecka tak w sumie przyznalam jej racje, i moze to nie najlepsze jest ?:confused2::confused2::confused2::confused2:

Wstępnie mam już upatrzony....ale wczoraj dostałam od koleżanki info że jest okazja odkupić X-LANDERA (gondola i spacerówka) za 700 zł.
Nie znam jeszcze dokładnie modelu więc nie wiem nawet za bardzo czy wart jest zachodu- ale nie omieszkam sprawdzić bo cena kusząca....:tak:Taki w sam raz dla chłopca- granat z ecrue czy jakoś tak:sorry:
Tak, xlander to byl moj pierwszy typ. Chyba jeden z fajniejszych wozkow, w przystepnej cenie. Potem z niego zrezygnowalam, bo trzeba byloby sciagac z Polski, ale teraz znow zaczynam sie nad nim zastanawiac...

A ja dzis u siebie w pracy wypatrzylam taki sprzecik:
Babysecurity Baby Shop, Safety Stair Gates, Fire Guards, Baby Monitors, Child Locks,High Chairs, Travel Cot, Baby Bathing
W sumie mialam zainwestowac w cosik lepszego, ale ten przetestowalam i spelnia moje potrzeby, tym bardziej, ze jak zwykle szefuncio stwierdzil: dla Ciebie wszystko i dostal mi sie za free :-):-):-):-):-)

hej dziewczynki, na temat wozkow sie nie wypowiadam bo mnie w sumie tylko jeden interesuje i go napewno kupie, co jeszcze u mnie w rachube wchodzil to byl od bugaboo cameleon - tez ma moja znajoma i smialo mozna polecic tylko cena tez z tych wiekszych...

A ja dzis u siebie w pracy wypatrzylam taki sprzecik:
Babysecurity Baby Shop, Safety Stair Gates, Fire Guards, Baby Monitors, Child Locks,High Chairs, Travel Cot, Baby Bathing
W sumie mialam zainwestowac w cosik lepszego, ale ten przetestowalam i spelnia moje potrzeby, tym bardziej, ze jak zwykle szefuncio stwierdzil: dla Ciebie wszystko i dostal mi sie za free :-):-):-):-):-)
ja mam dokladnie ten sam babyfon, dostalam go w prezencie - jest spoko, ale ja bym oczywiscie lepszy kupila no ale darowanemu koniowi...... takze bedzie ten i wystarczy w sumie

Mam tylko pytanie czy w końcu lepiej kupić wózek 3w1itp czy jednak samą gondole teraz a parasolke później, tylko kiedy bo przecież w zimę nasze dzieciaczki bedą miały 8 -10 m-cy to można by je było wsadzać już w spacerówkę ale czy taka parasolka nadaje się na śniegi i mrozy??? Może głupie to co pytam ale ja jako pierworódka to jestem zielona:eek::eek::eek::eek: w temacie.

Zalezy gdzie mieszkasz jeśli w miescie gdzie chodniki sa odśnieżane i nie ma zasp to paraslka na większych kołach da rade , jak bardziej poza miastem nie ma chodnika itp, to wózek normalny cięzszy .
Dwa jeśli jeździsz komunikacją , musisz wózek wnosić itp t napewno parasolka a nie duży wózek . Najlepiej miec oczywiście to i to . Ale zawsze możesz np. zainwestowac w dobry wózek 3w1 a kupić parasolkę tańsza używaną itp. ew. odwrotnie . Wszystko trzeba dopasowac pod siebie bo co z tego że ja np. kocham mojego maclarena i Ci go polece a Ty mieszkasz na wsi i u Ciebie się nie sprawdzi . Także pomyśl jakie masz potrzeby gdzie wózek będziesz używała

akaata ja mam ten sam problem pomimo ,że nie będę mamą po raz pierwszy. Jeżeli mam wydać na wózek ponad 2500 zl czy 600 to chciałabym mieć pewność ,że za 6 miesięcy nie będę musiała znowu wydawać kasy
Wczoraj poszperałam u nas na forum , na forach wózkowych i znalazłam ,dobre recenzje tego wózka to samo na innych forach więc raczej zdecydowałm. W Quinny Freestyle spacerówka ma dobre noty a na tym zalezy mi bardziej bo będę jej dużej używać a ponadto podoba mi się wizualnie

A jak to jest z nim , to jest model przed wuinny speedi czy po nim ?

Te nosidełka to fotelik samochodowy i nie polecałabym tego zamiast gondoli:no: Dziecko powinno w tym być góra 2 godziny na dobę i raczej nie ma swobodnej możliwości poruszania się . Moim zdaniem powinno się mieć gondole , do większości wózków można kupić używana nawet na allegro . To kwestia gustu ale ja bym noworodka nie wsadziła do spacerówki nawet mega płaskiej:no: Chyba że by to była teutonia ze specjalnymi bokami do spacerówki i takim gondolowym materacem bo można ten wózek tak przerobić , ale kosztuje ponad 2 tysia mimo braku gondoli

Xlandera ogladaj i pisz nam co to . to bardzo dobre Polskie wózki . Maja super tapicerki ktre chyba 5 dzieci mogą przetrwac i nawet używane wygladają swietnie :tak: Opinie też maja super .

reklama
Do góry