reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Daga, ale super ciuszki...czekam na relacje po dostarczeniu przesyłki:tak:

Co do telefonów, to mam samsunga, ale strasznie mało wytrzymały...

Kittek, nie mam pomysłu co powinnaś zrobić... moze wysłać oficjalne pismo na adres sprzedającego (za potwierdzeniem odbioru) z żądaniem zwrotu pieniędzy, informując również, że sprawa zostanie przekazana organom ścigania (Policji)...

Art. 556. § 1. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne).

Kodeks cywilny

Spróbuj tutaj poszukac odpowiedzi:
§ Prawa konsumenta - Forum Prawne

Nie wiem czy za taką cenę będzie Ci się chciało sadzić z draniem, ale możesz go postraszyć przepisami... mięczaki wymiękają:-p;-)

reklama
Ja mam primi sogni, podobne do tego:
PRIMO SOGNI LUX 2010 KRZESELKO DO KARMIENIA +BONUS (1159356502) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny kurcze mam problem z video nianią, którą kupiliśmy ponad miesiąc temu. Walczę z gościem od początku gdy ją dostałam. Nie da się z niej korzystać, szumi aż uszy bolą, obraz zanika. Od razu chciałam ją zwrócić, ale sprzedawca mi napisał,że mogę ją sobie zwrócić, a on mi kasy nie odda. Sprawę zgłosiłam do administratora allegro,ale dał gościowi tylko ostrzeżenie. Zgodnie z prawem, jeśli sprzedawca nie poinformował o możliwości zwrotu bez podania przyczyny to mam 3 miesiące na oddanie produktu,ale co z tego jak gościu i tak nie odda mi kasy.
Gościu jest chamski, wyzywa ludzi w komentarzach, wiele osób narzeka na te jego pseudo nianie.
Administrator proponował mi zgłosić sprawę na policję,ale wątpię aby tym się zajeli.
A i jeszcze coś, gościu ma teraz zawieszone konto....
Macie jakieś pomysły?

Informacje o Użytkowniku wroc_electronics - Aukcje internetowe Allegro

kittek dlatego właśnie ja zawsze sprawdzam każdego sprzedawce zanim cokolwiek kupię. nigdy nie kupuję od nowych użytkowników, ani od kogoś kto ma mniej niż 98% pozytywów. u tego kolesia po negatywach od razu widać że to frajer... :eek: jakbyś dała znać jak kupowałaś to bym Ci go odradziła... ja wolę czasami wydać 10-30zł więcej, a mieć święty spokój później. Niestety w tej sytuacji jedyne co Ci pozostaje to zgłoszenie na policji o naciągnięciu... niestety i tak nic nie uzyskasz zapewne, ale przynajmniej koleś będzie miał wpis w policji.

aaaa kitek przyszło mi coś do głowy... moze spiknijcie się z innymi oszukanymi przez tego gościa i zgłoście może za pośrednictwem UOKiK pozew zbiorowy przeciw temu kolesiowi. UOKiK powinien wam pomóć w takiej sprawie. a od lipca tego roku weszło w życie prawo o pozwach zbiorowych, cop bardzo ułatwia sprawę i zmniejsza wszelkie koszty ;-)

co do krzesełek... jak byłam mała miałam składane... i powiedziałam, że ja nigdy nie będę miała składanego :-p mój tata i wujek źle zabezpieczyli fotelik jak mnie karmili :-p (faceci...) no, a że ja byłam niejadkiem do tego rozbrykanym to wierzgałam podczas próby wetknięcia mi żarcia i w pewnym momencie krzesełko się złożyło razem ze mną... a że ja wtedy posiadałam już jedyneczki na dole i u góry to z otwartą paszczą skasowałam sobie dolną wargę... mam bliznę pod wargą... widać dopiero jak naprężę skórę, no ale nie często się dziecko przegryza na wylot... tak więc składanym fotelikom mówię stanowcze NIE

Ostatnia edycja:
Kittek, nie wiem ile ta niania kosztowała i czy warto dla takiej kasy ganiać na policję, no ale z drugiej strony to oszustwo i masz pełne prawo domagać się zadośćuczynienia.

My kupiliśmy zwykłą nianię Silvercrest w Lidlu - kosztowała nas 130 pln i jestem z niej bardzo, bardzo zadowolona. Świetna jakość dzwięku i bardzo daleki zasięg.

[Takich fotelików jak sa teraz nie da się złożyć tak od sobie .

Co do allegro ja bym poszła na policje . Miałam przypoadek rok temu zamówiłam dwie płyty które do mnie nie doszły niby 50 zł ale z ludzmi oszukanymi założylismy sprawe jeden gość polazł na komisariat a policja reszte już znalazła byłam na przesłuchaniu . gosciu jak się okazało handlował pirackim oprogramowaniem oszukał sporo osób . kilka dni temu dostałam wyrok z sądu - 2 lata w zawiasach , ma zapłacic zaiksowi i ilusś firmom za działanie na ich szkode , i zwrócić kase oszukanym a sporo ich . Niuby czasem mała kasa a warto nie podarować żeby inni mieli nauczke

a telefonik mam taki :)
1006609.jpg
zakochalam sie w nim
super reaguje na cieplo palca
radio ma funkce nagrywania i ma sie potem mp3
robi piekne zdjecia
super sluzy jako odtwarzacz mp3
mozna wlozyc karte do 16 GB
no i ma wifi wiec moge sie laczyc z internetem moim domowym bezprzewodowym jak komp zajety przez meza :)
ale co tam telefon
wazniejszy jest pokrowiec :):):):-)

Kwiatuszku moja nokia jest bardzo cieniutka. I choc nie korzystam z połowy jej funkcji (bo jest telefonem dotykowym) to i tak bym jej nikomu nie oddala. Miał by właśnie telefon dotykowy ale mi sie nigdy chodowac pzanokci nie chce, co bardzo ułatwia posługiwanie sie takim telefonem ;p więc tradycyjna klawiatura jest ok.
Ale oczywiscie nie mozna nikogo do niczego zmuszac, najlepiej jechac obejrzec i poprosic o t zeby Ci telefon właczyli obejrze i dopiero kupic.
te stare dotykowe takie byly mój maz ma samsunga omnie i tez dziala na rysik czy paznokiec
a ten monte któy kupilam nie dziala na paznokiec tylko i wyłacznie na ciepło palca wiec jest łatwiejszyw obsłudze :)

z dzis, choc nie ma sie czym chwalic - najzwyklejsze i najtansze do maratonow z Polka
Softy Ballet Pump

Po tym jak zdarlam w poltorej miecha balerinki za 29 funtow, dzis skapstwo mnie ogarnelo...

śliczne buciki

daga super ubranka

Ja mam motorole jakąs V i jestem bardzo zadowlona mam ja prawie 2 lata
ja wlasnie dotąd mialam motorolkę nie narzekam dobra
ale potrzebowalam odmiany :)

mysle, ze jeszcze nasze maluchy nie nadaja sie do krzeselek bo tam za bardzo na siedzaco dziecko jest... chyba ze sa rozne wersje, ale jednak wydaje mi sie, ze to niedobra pozycja.
My znacznie pozniej sie wyposazymy w takowe

popieram

Bylam dzis w litewskim sklepie. Albo litwinskim??? Nigdy nie wiem jak mam to odmienic - kffiatek, Pani filolog ratuj ;-)
Kupilam dzem truskawkowy. Noooo smiem twierdzic, ze takiego drzemu juz dawno nie jadlyscie.
Jak babcine powidelka, najlepsze z najlepszych. Konsystencja lekko plynna, duzo owocow... no a smak!!!!!!!!!!
Kupilam kiedys w ciemno,bo mojego ulubionego Łowicza nie mieli i choc troche irytowala mnie cena, bo prawie 3 funty to stosunkowo duzo jak za dzem- zaryzywkowalam. I to byl strzal w 10.
Jutro robie nalesniki. Z drzemem oczywiscie :tak:
litewskim
Litwin Litwini
ale sklep litewski
z resztą niech Aniez sie jeszcze wypowie dla pewności :)

a telefonik mam taki :)
Zobacz załącznik 270272
zakochalam sie w nim
super reaguje na cieplo palca
radio ma funkce nagrywania i ma sie potem mp3
robi piekne zdjecia
super sluzy jako odtwarzacz mp3
mozna wlozyc karte do 16 GB
no i ma wifi wiec moge sie laczyc z internetem moim domowym bezprzewodowym jak komp zajety przez meza :)
ale co tam telefon
wazniejszy jest pokrowiec :):):):-)

a co to za telefonik ??

reklama
Do góry