reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

No jakos pokichana ta Polska rozmiarowka.
Pola wzrost juz pod 70 dochodzi, kilka ubranek jakie mamy z PL to na 74 nosi, a te tutaj glownie 3-6 miesiecy.
Az sie dziwie wiec jak to mozliwe, ze inne Maluchy w te na 9 miesiacy juz wchodza :nerd:

reklama
Katik masz rację... w Mothercare i innych ang. sieciach kupuję 3-6 i jest git :-D

W Polszy ostatnio kupiłam sobie portki S a bluzkę XL i to nie ze względu na ekstra szczupły tyłek i w opozycji wielką górę, tylko taką fantazję miał producent :tak:bo generalnie w dooopsku mam dokładnie tyle samo co w cyckach więc powinno być jednorodnie, nie?

Marek nosi 68 i 74 chociaż muszę 74 wywijać np. spodnie ma o dobre 5 cm za duże (to ze Smyka) bluzy 74 ma dobre tzn ciut za duże ale nie na tyle żeby trzeba było podwijać rękawki. Mierzy 70 cm...
Jeśli chodzi o ubranka oznaczone miesiącami to 6-9mcy

Niektore firmy to spokojnie juz kupujemy na 9 miesiacy i sa akurat np niektore ubranka w smyku. Tam gdzie ja patrzyłam był przedział 0-3, 6, 9, 12 m

carters ma duże rzeczy moja do niedawna w bodzik newborn sie mieśliła a teraz w te na 3 miechy

Moja nosi 3-6 z HM 62 bo z tej firmy chyba mam najwięcej Polskich ubranek raczej nie posiadam

Tymek wyrósł własnie z wyspiarskich bodziaków 3-6, z H&M nosi body i ubranka 74, waży 6500, na długosc nie wiem musze zmierzyc ale jest dosc długi

Tam ciuszki ciuszkami ... ja mam problem bo Marek na szerokość już w gondolę quinny się nie mieści a do długości brakuje mu może... 10 cm... w każdym razie albo głową albo nogami wali nie ma możliwości wypośrodkowania bo właśnie gondolka jest środkiem węższa :-( ... dzisiaj spacerówkę założyłam i jestem wściekła bo się na całkiem płasko nie rozkłada...

Tam ciuszki ciuszkami ... ja mam problem bo Marek na szerokość już w gondolę quinny się nie mieści a do długości brakuje mu może... 10 cm... w każdym razie albo głową albo nogami wali nie ma możliwości wypośrodkowania bo właśnie gondolka jest środkiem węższa :-( ... dzisiaj spacerówkę założyłam i jestem wściekła bo się na całkiem płasko nie rozkłada...

no to cholerka problemos a nie masz kogoś żeby się podmienić na wózki na jakiś czas żeby była płaska ?
Ola już dawno w spacerówce śmiga bo w te upały wolałam niz gondole a mam płaską i z taką wkładka jakby materacykiem

reklama
My właśnie wczoraj przesiedlismy sie do spacerówki. Borysowi się na poczatku srednio podobało, ale chyba powoli już się przyzwyczail.

ps. Mój x-lander rozkłada się całkowicie na płasko:tak:

Do góry