reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

W szpitalu zawsze możesz karmić na leżąco i generalnie najlepiej 'oszczędzać' tę wrażliwą część ciała :))) Ja siadłam już na nast. dzień i kółko nie było mi tym razem potrzebne- przy Kubie też nie miałam- a szkoda, bo wtedy by się zdecydowanie przydało... Z tego, co czytam, to chyba przy pierwszym porodzie jest bardziej potrzebne...

aniez karmic na leżąco tak....ale jeśc już nie bardzo....zwłaszcza szpitalne zupy...heheheh, ja karmilam na leząco, ale koło było mi potzrebne właśnie do posiłkow...

reklama
Ja mroziłam w pojemnikach aventu, chyba wygodniejsze niż woreczki, odciąga się bezpośrednio do pojemnika, no i są wielokrotnego użytku

dziewczyny czy mrozicie pokarm? ja zamówiłam na allegro takie woreczki Woreczki jednorazowe do przechowywania pokarmu 30s (998921996) - Aukcje internetowe Allegro
używała któraś z was czegoś takiego??

tak, ja mam podobne http://www.boots.com/en/Boots-Breast-Milk-Freezer-Bag-40-Pack_25403/
W zamrazarce mam juz 2 poojemniczki z TT, i kilka woreczkow. Jeszcze troche i pol szuflady bedzie tylko mleka - za kazdym razem jak mam gdzies isc odciagam swierze mleczko, po czym okazuje sie, ze w tym czasie nie trzeba bylo Polci karmic, i mleko laduje do zamrazarki...

Dziewczyny, a odciagacie od razu cała piers, czy tak po trochu... Qrde....nigdy nie odciagałam...heheh (nie mialam takie potrzeby) i nie za bardzo wiem:)

Wronciu ja nie odciągam... samo nakapuje... z jednej piersi pije Marek a z drugiej kapie do butelki na mleko... i nakapuje 60 ml czasami 20... z jednego dnia jestem w stanie uzbierać 250 ml albo i więcej :szok::szok::szok: ale aż tyle nie potrzebuje. Co jakiś czas tylko sprawdzam datę woreczków i te najstarsze wyrzucam bo mam świerzsze

reklama
Wronciu ja nie odciągam... samo nakapuje... z jednej piersi pije Marek a z drugiej kapie do butelki na mleko... i nakapuje 60 ml czasami 20... z jednego dnia jestem w stanie uzbierać 250 ml albo i więcej :szok::szok::szok: ale aż tyle nie potrzebuje. Co jakiś czas tylko sprawdzam datę woreczków i te najstarsze wyrzucam bo mam świerzsze

qrcze ja chyba za leniwa jestem,żeby przy drugiej piersi butelke trzymac....u mnie kapie do wkładki...hehe, no ale moze warto sprobowac:)

Do góry