reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

A pewnie i nie wiem jaka miałas poprzednio ale zaleta fishera jest to że masz pilota nie trzeba podchodzić do łóżeczka zeby ją włazcyć a wiadomo że jak dziecko usypiające widzi mame to się rozprasza i całe zasypianie najczesciej od nowa:-D a tak włączałam karuzelkę i wychodziłam jak przestało grac to z jakiejś odległości znowu . ten projektor na sufit tez w sumie fajny bo nie było tak zupełnie ciemno w pokoju . ja miałam dokładnie taką :
FISHER PRICE G9157-C KARUZELA OCEAN WONDERS+GRATIS (772907478) - Aukcje internetowe Allegro

ta tez fajna jakaś nowość
KARUZELA Z BICIEM SERCA NOWOSC FISHER PRICE 8849 (772089370) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez mialam (mam) fishera taka z misiami: http://www.nokaut.pl/oferta/karuzel...e-z-pozytywka-lampka-nocna-i-projektorem.html
Pilot + animacja ścienna + delikatna muzyczka sa super. Tylko miski takie malo kolorowe, co u starszaka nie jest problemem, ale dla malego dziecka sa za malo pstrokate :-) Dlatego moze ja sprzedam i kupie nowa.
Ta mi sie tez podoba: Karuzela Sweet Dreams L7334 Fisher Price z projektorem i pilotem - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

reklama
rzeczywiscie super sa te karuzele od fisher price, sama nie wiem na ktora sie zdecyduje, ale najlepsze sa te z pilotem i co swieca na suficie, taka wlasnie kupie, fajna sprawa:tak:

Podoba mi się ta Fisher..
A jak z utrzymaniem higieny takiej karuzeli? Na pluszakach kurz lubi zalegać..
Na pluszowych zabawkach pisze 3+

ściagasz pluszaka , są na takie zaczepy , myk go do pralki i po sprawie:tak:;-)
Ja dziś kupiłam kilka drobiazgów bo koleżanka tez zamawiała to jedna paczką
SMOCZEK USPOKAJAJĄCY TOMMEE TIPPEE PURE 0-3m 2SZT (789372198) - Aukcje internetowe Allegro
KUBECZEK DO KARMIENIA NIEMOWLĄT MEDELA SKLEP (778886339) - Aukcje internetowe Allegro
Butelka 150 ml antykolkowa TOMMEE TIPPEE 0m+ 0%BPA (777613016) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUSZKI TETROWE BIAŁE 80x80 100% BAWEŁNA 10szt (776136255) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUSZKI TETROWE BIAŁE 80x80 100% BAWEŁNA 10szt (776136255) - Aukcje internetowe Allegro

ten kubeczek zamówiłam bo porzednio może poległam przy karmieniu z powodu podania butli nie wiem ale jak będzie problem spróbuje dac z tego . Butle z TT bo je lubie a jakas butelkę mieć trza ..:-D no i nie maja tego syfu BPA w sobie który mają inne butle:tak:

Tommee Tippee to moja ulubiona marka wsrod butelek, kubeczkow, smoczkow itd. itp. Moj maly nie akceptowal slunnego kubeczka niekapka i uratowal nas wlasnie TT: maja takie kubki z silikonowa rurka i to bylo genialne rozwiazanie, raz ze nie kapalo po calej chacie (bo rurka ma taka blokadke), dwa ze rurka miekka wiec nie kaleczyla dziaselek i zabkow, no a trzy rurki sa dla zgryzu zdrowsze niz niekapki i butle ze smokiem (oczywiscie Kuba mial wtedy juz jakies 8 m-cy)

Co do karmienia piersia mowi sie, ze nie powinno sie podawac jednoczesnie butli i cyca, bo niemowle uczy sie tej latwiejszej czynnosci (smoka). Mi polozne mowily tez, zeby na pocz. nie podawac smoczka uspokajacza, bo to tez zaburza ssanie... Moze dlatego maly tak czesto sie darl ;-) i do cyca chcial, bo trza bylo cos pociumkac :tak:

Co do karmienia piersia mowi sie, ze nie powinno sie podawac jednoczesnie butli i cyca, bo niemowle uczy sie tej latwiejszej czynnosci (smoka). Mi polozne mowily tez, zeby na pocz. nie podawac smoczka uspokajacza, bo to tez zaburza ssanie... Moze dlatego maly tak czesto sie darl ;-) i do cyca chcial, bo trza bylo cos pociumkac :tak:

Z tym też różnie bywa. Ja moje dziecię bardzo chciałam nauczyć picia z butli jak miała 5 miesięcy i niestety nigdy mi się to nie udało i babcie były skazane na podawanie mleka łyzeczką

Teraz może będę mądrzejsza podałam bo po CC nie miałam za bardzo pokarmu a młdy był głodny to go dokarmiałam już w szpitalu . Tyle dziewczyn było że babki nie miały za bardzo czasu latac i pomagać a zreszta ja tylko czekałam żeby się stamtąd ulotnić do domku . A wolałam mieć najedzone dziecko niż głodne . Teraz jak będzie problem postaram się dac tym kubeczkiem i ew. strzykawką .

Z tym też różnie bywa. Ja moje dziecię bardzo chciałam nauczyć picia z butli jak miała 5 miesięcy i niestety nigdy mi się to nie udało i babcie były skazane na podawanie mleka łyzeczką

5 miesięczniak juz umial cycac, a butla widac mu nie przypadla do gustu :-) Noworodek zazwyczaj wybierze butle- bo 'samo' leci. Moj do 7 mca byl na cycu, od 5 dostawal 'obiadek' jek szlam do pracy lyzeczka (masakra byla na poczatku).

Teraz może będę mądrzejsza podałam bo po CC nie miałam za bardzo pokarmu a młdy był głodny to go dokarmiałam już w szpitalu . Tyle dziewczyn było że babki nie miały za bardzo czasu latac i pomagać a zreszta ja tylko czekałam żeby się stamtąd ulotnić do domku . A wolałam mieć najedzone dziecko niż głodne . Teraz jak będzie problem postaram się dac tym kubeczkiem i ew. strzykawką .

Pewnie, ze lepiej jak dziecko najedzone. Glodne wrzeszczy w nieboglosy, ze sie serce kraje :-( U mnie tez z pokarmem na pocz. bylo kiepsko (mimo, ze porod naturalny) to maly cycal caly dzien (w nocy spal na szczescie- kiedys musial)... Za to po tygodniu mnie 'zalalo' ;-) to sie babel najadl...

reklama
Do góry