reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

elvie3 - u mnie przewijak na lozeczko sie nie sprawdzil, przy przewijaniu bolaly mnie plecy, bo lezal troche za nisko, a ja jestem wysoka, najlepiej mi sie przewijalo na lozku, siadalam sobie obok maluszka i bylo nam obojgu wygodnie

U mnie było dokładnie odwrotnie, siedząc na łóżku jakoś nie mogłam się odnaleźć, a na przewijaku dzidziuś leżał na odpowiedniej wysokości, ale to pewnie dlatego, że jestem raczej z tych niższych.

Do smarowania używam oliwki albo zwykłego balsamu, chyba chodzi przede wszystkim o odpowiednie nawilżenie skóry. Zresztą jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie je miał, żeby nie wiem jakich kremów używał

reklama
zgadzam sie z toba magda co do tych rozstepow, moja szwagierka sie smarowala wszystkim i to od poczatku, i oczywiscíe ona to uzywa wszystkiego co najlepsze i w ostatnia noc przed porodem takich rozstepow dostala ze szok, dobrze ze zjasnialy jej i tak mocno nie widac, i jakies tam preparaty tez uzywala zeby zaniknely te rozstepy, a moja kuzynka chuda jak patyk przytyla 30 kilo i tez sie smarowala i zero rozstepow, to zalezy od skory, ale fakt faktem ze nawilzac ja trzeba.. choc zdaza mi sie zapomniec....

justa24 - ja tez dostalam rozstepow tuz przed porodem, a tak sie cieszylam, ze nie mam i nagle bach, ale na szczescie nie jest ich duzo i tylko w okolicy pepka, a czytalam kiedys, ze z tymi rozstepami to moze byc sprawa genetyczna i niestety nic sie nie poradzi, moja mama ma straszne i babcie tez mialy wiec, moze cos w tym jest

no wlasnie to jest najgorsze, ze caly czas czlowiek uwaza na siebie, smaruje sie, masuje, a tu w ostatnie dni przed porodem pojawia sie te rozstepy wstretne! ale w sumie to po jakims czasie tez wyblakna i troche zanikna, znowu trzeba sie smarowac i masowac...hihi, ale w sumie az tak straszne to wcale nie jest z tymi rozstepami, moje kolezanki co je maja to narzekaja i marudza, ale jak sie na nie patrze to wcale tego nie widze az tak, a jak sie czlowiek troche na lato opali to juz wogole nic nie widac, moze tak gadam bo sama nie mam i nie wydaje mi sie to takie straszne, zobaczymy jak bede gadac jak je dostane....

Ewka 84 do kwietnia jeszcze sporo czasu! Zdarzycie! A zreszta w kwietniu Jerzyk bedzie mial okolo 2latek to bedzie parl do samodzielnosci i 'doroslosci' jak mala lokomotywa.

O ile się nie uwsteczni na poczatku , podobno czesto tak bywa , że dziecko chce robić w pieluchy , jeździć wózkiem itp:-(

:-D

aniez - u mnie Kuba, troche starszy od Twojego, tez meczy o nowe lozko, marzy mu sie pietrowe

A jak twój młodszy smyk robi już na nocnik ? Bo ja mojego intensywnie ucze i coś tam czasami jest w tym nocniku:-D

justa24 - ja tez dostalam rozstepow tuz przed porodem, a tak sie cieszylam, ze nie mam i nagle bach, ale na szczescie nie jest ich duzo i tylko w okolicy pepka, a czytalam kiedys, ze z tymi rozstepami to moze byc sprawa genetyczna i niestety nic sie nie poradzi, moja mama ma straszne i babcie tez mialy wiec, moze cos w tym jest

Rozstępy zależą od ilości kolagenu w skórze tak mi lekarka tłumaczyła . ale smarowac się pewnie warto może się będzie miało mniej niz bez tych kremów :tak:

wczoraj poprosiłam koleżankę o przesyłke ze stanów
KARUZELA FISHER PRICE + PILOT + LAMPKA RAINFOREST (770722458) - Aukcje internetowe Allegro
i którąs z tych rzeczy
FISHER PRICE RAINFOREST USPOKAJACZ (771032554) - Aukcje internetowe Allegro
lub
USPOKAJACZ RAINFOREST FISHER PRICE KONIK MORSKI (766644181) - Aukcje internetowe Allegro

nie wydaje teraz na ciuszki i inne bo tego u mnie mnogo , ale na coś trzeba:-D

O ile się nie uwsteczni na poczatku , podobno czesto tak bywa , że dziecko chce robić w pieluchy , jeździć wózkiem itp:-(

U Kuby 'uwstecznianie sie' bylo demonstarcja jego JA :-) Faktycznie pojawia sie, ale trwa krotko i zazwyczaj po nim nastepuje faza wzmozonego rozwoju umiejetnosci :-D

O buncie dwulatka rozwodzic sie nie bede, bo to u kazdego przebiega inaczej :tak:

Mojego odpieluchowalismy jak mial 2 lata. Wczesniej posiedzial, czasem cos zrobil, ale byl to raczej przypadek niz regula. No i nie wolal. A jak mial 2 latka zacza wolac, a ze bylo lato to sciagnelismy pieluchy i w tydzien bylo po krzyku :-D Najbardziej podobalo mu sie wystawianie golego tylka na roznych trawnikach... maly ekshibicjonista, ale to mu potem przeszlo, bo nauczyl sie trzymac.

Aniam141 karuzelka przesliczna! Ile to cudo bedzie kosztowac?

U Kuby 'uwstecznianie sie' bylo demonstarcja jego JA :-) Faktycznie pojawia sie, ale trwa krotko i zazwyczaj po nim nastepuje faza wzmozonego rozwoju umiejetnosci :-D

O buncie dwulatka rozwodzic sie nie bede, bo to u kazdego przebiega inaczej :tak:

Mojego odpieluchowalismy jak mial 2 lata. Wczesniej posiedzial, czasem cos zrobil, ale byl to raczej przypadek niz regula. No i nie wolal. A jak mial 2 latka zacza wolac, a ze bylo lato to sciagnelismy pieluchy i w tydzien bylo po krzyku :-D Najbardziej podobalo mu sie wystawianie golego tylka na roznych trawnikach... maly ekshibicjonista, ale to mu potem przeszlo, bo nauczyl sie trzymac.

Aniam141 karuzelka przesliczna! Ile to cudo bedzie kosztowac?

No własnie ja chce Szymka tak na dobre uczyć w przyszłym roku w lato , a dwa latka kończy na poczatku września . On latem całymi dniami jest na dworku bo mamy tu kawałekk trawki więc tam może sikac ile chce i sprzatać nie będzie trzeba hi hi
Bunt dwulatka z drugim małeym dzieckiem w domu może być bardzo ciekawy . Oby było łagodnie .
karuzelka myślę że w granicach 100zł może z malutkim hakiem . ogólnie te karuzelki opłaca się kupić nawet u nas , bo nawet jesli dasz za nią 160 zł to potem spokojnie za 100zł ją opylisz na allegro . Moja poprzednia była przerobiona na prąd , mąz dorobił zasilacz. Kupiłam ją za 99 a sprzedałam za 119zł . Więc jak jest troszke gotówki to moim zdaniem warto kupowac droższe rzeczy i o nie dbac . To samo z leżaczkiem foshera , też sprzedałam chyba 30zł taniej niz kupiłam

Chyba faktycznie sprzedam Kubisiowa karuzelke i kupie nowa, coby jakas przyjemnosc sobie zrobic :-)

A pewnie i nie wiem jaka miałas poprzednio ale zaleta fishera jest to że masz pilota nie trzeba podchodzić do łóżeczka zeby ją włazcyć a wiadomo że jak dziecko usypiające widzi mame to się rozprasza i całe zasypianie najczesciej od nowa:-D a tak włączałam karuzelkę i wychodziłam jak przestało grac to z jakiejś odległości znowu . ten projektor na sufit tez w sumie fajny bo nie było tak zupełnie ciemno w pokoju . ja miałam dokładnie taką :
FISHER PRICE G9157-C KARUZELA OCEAN WONDERS+GRATIS (772907478) - Aukcje internetowe Allegro

ta tez fajna jakaś nowość
KARUZELA Z BICIEM SERCA NOWOSC FISHER PRICE 8849 (772089370) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Dzisiaj w tvn w porannym programie była mowa o nosidełkach i chustach. No i wg mojego ulubionego "opowiadacza o sprawach dziecięcych" Pawła Zawitkowskiego chusta wygrywa! Powiedział, że nosidełko można stosowac raz na miesiąc i to u starszych dzieci kiedy juz kontroluja swoje ciało, a chusty można używać juz u kilkugodzinnych niemowlaków!!!! Jak tak popatrzyłam na sposób wiązania i jak dziecię w tym leży czy siedzi to chyba się przekonałam i jak budżet pozwoli i będzie mi potrzebna to chyba zakupię taką chustę.

Polecam środowe programy poranne w tvn bo ostatnio właśnie dużo ciekawych rzeczy o dzieciątkach.:-)

Do góry