reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziś wstawiłam 1 pranie. Ale na razie piorę w normalnym proszku, a w marcu jeszcze raz będę prała w dziecięcym. Tylko jak rozkładałam pranie na suszarce to od tego schylania zabolał mnie kręgosłup. Więc co to będzie w marcu! Najwyżej męża zagonię do roboty. :-)

reklama
A u nas nie ma proszku dla dzieci. Moze jest jakis delikatniejszy, jesli nie - Kostka bedzie musiala sie hartowac od samego poczatku. Moze to nawet lepiej...

A dzis kupilam jej przeslodki bialy bodziak w niebieskie zeberki, a do tego niebieski sliniaczek z zebrzym pyszczyskiem. Sama slodycz, no i w dodatku Konstancje nazywalismy Zeberka, ciagle ja tak nazywamy ;)

Ja będę prała wszystko albo w normalnym proszku:tak:, albo w płatkach mydlanych tak mi doradziły koleżanki które już odchowały dzieciaki, ponoć wcale nie używały proszków dziecięcych, bo nawet tak dobrze nie dopierają, a i alergii też można od nich dostać:sorry2:

dziewczyny a czy proszki dziecięce są też w formie płynów?
Ja ostatnio przerzuciłam się całkowicie - nie piorę nic w proszku tylko w płynach do prania i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej - mimo iż mam roczną i zupełnie sprawną pralkę- nie jeden raz zostały mi ślady po proszku, teraz nic. Szkoda, że dopiero teraz odkryłam płyny:zawstydzona/y:

Forget wiesz co wydaje mi się, że z Lovelli jest też płyn do porania. Coś mi gdzieś dzwoni, że jak Janek był mały to kupiłam płyn do płukania a okazało się że do prania to był... także poszukaj z Lovelli

Dokładnie, jest płyn do prania z Loveli kolor lub biały 1,5 L. Własnie mam zamiar też kupić do białego ten płyn, bo do koloru to mam proszek. Trochę się zgapiłam, mogłam od razu kupić płyn i do koloru i do białego.

Postanowiłam używać proszki do prania dla dzieci, ale tylko 1 opakowanie. Po koniec tego proszku, będę go mieszać z naszym proszkiem. A później przejdę całkowicie na nasz proszek. Tym bardziej, że te proszki dla dzieci wychodzą bardzo drogo w stosunku do naszego proszku.

zaszalałam na allegro - zamówiłam akcesoria dla maleństwa
- przewijak
- nożyczki
- cążki
- szczoteczka + grzebień do włosków
- rożek
- aspirator do noska
- pieluchy flanelowe
- termometr

wszystko u jednego sprzedawcy - teraz zabieram się za zamawianie u drugiego resztę akcesoriów + kilka ciuszków

reklama
ja na razie wyprałam część ciuszków w zwykłym proszku - w marcu lub na początku kwietnia wypiorę jeszcze raz w dziecięcym - brakuje nam jeszcze komody więc wszystko leży w kartonach

Do góry