reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Wlasnie jestem na skype z rodzicielka i ona sie upiera zeby wyslac wozek z Polski. Wypatrzyla sobie jakis niedrogi z firmy Tako. Czy slyszalyscie cos o tych wozkach?Teraz mi o nim opowiada i sie zachwyca ;) Wspominala tez o innym, zapytam jesli mi da dojsc do slowa hahaha
kilka stron temu byla ta firma wspominana. Osobiscie jeszcze nic o zadnym wozku nie wiem:zawstydzona/y:
a jesli chodzi o wysylke z Pl do Ciebie, to nie wyniesie to wiecej niz sam wozek? nie wie, tak sie tylko zastanawiam, bo kuzynka miala mi kupic wozek w USA bo tam sa tansze, ale jak zobaczylysmy ile nas wyniesie transport, to jednak spasuje i kupie sobie u siebie:blink:

reklama
Ten inny wozek, o ktorym mama mowi jest firmy Aston (niestety nie martin... ) Nie moge niestety nic znalezc na ich temat w necie. Przesylka nie kosztuje chyba zbyt wiele. Czekam az mi zdjecia przesla i wtedy zdecydujemy...

Ceny tutaj sa kosmiczne. Niezle wozki nie kosztuja mniej niz odpowiednik 500 dolarow. W Stanach jest o polowe taniej, ale ...

To ja też się trochę pochwalę co dziś zakupiłam:-)

Zdecydowaliśmy sie w końcu na pościel:
~ MAMO-TATO 4-el POŚCIEL 100x135 Z BALDACHIMEM (884636831) - Aukcje internetowe Allegro
kolor: paseczki cukierkowe, nie chciałam baldachimu ale jednak zdecydowaliśmy, że kupujemy i teraz jestm zadowolona do tego zamówiłam jeszcze rożek i przybornik tez w tym kolorze oraz jedną dodatkową pościel-niebieskie misie na drabinkach.
Poza tym bylismy dziś w sklepie po pierwsze pierdołki(nożyczki do pazurków, podkłady, pieluchy tetrowe i flanelowe, termometr takie pierdołki i jutro mam zamiar resztę drobiazgów- chociaż po cenie to nie drobiazgi :-D:-D:-D dokupić. Najlepsze, że swojemu jak tylko mówiłam że trzeba jeszcze coś kupić to cały czas słyszałam że mamy jeszcze czas a od kilku dni słyszę no masz już wszystko jak nie to trzeba kupić żeby już wszytsko było:-D:-D

A co do karuzeli to nie będe orginalan i też będa misie z fisher price. A wanienka- zwykła duża(bo nie mamy wanny i żeby na dłużej wystarczyła) na stojaku.

Ten wozek Aston jest firmy Adbor. Nie moge niestety znalezc nic na jego temat...

To nie lepiej Wam będzie zamówić wózek z USA do Was. Już wcześniej był temat o TAKO. To są takie duże kolumbryny, niektóre modele mają nawet 25 kg. A Walmart nie wysyła towaru do Was? Co to jest 500$, to niecałe 1500zł. To przecież u nas trzeba wydać tyle na jakiś fajniejszy wózek. Lepiej dowiedzcie się ile wyniesie Was przesyłka 25 kg. I wtedy się zdecydujcie.

Kingunia. posciel jaka wybrałas jest śliczna:-) taki kolor uroczy i wogole tylko małego bablownika tam wpakowac:tak::tak::tak:

a my mielismy dzisiaj na zakupy jechac Margolciowe i sie pokomplikowalo.... ech... a tak sie cieszylam:-(

Ktoś juz zamawiał na allegro jakieś ręczniczki może fajne? boję się trochę że gatunkowo będą kiepskie - a ja z tych co najpierw lubią pomacać :sorry2:
Kamisia nie wiem czy nie lepiej iść do sklepu i tam kupić - ja kupiłam już 2 zestawy kąpielowe w sklepie firmowym Drewexu przy okazji innych zakupów. Każdy z nich kosztował 30 pln - na allegro identyczne były po 29 + kilkanaście złotych przesyłka, wiec zamawianie nie miało sensu.

A ja lubię "worki" :) nie przepadam teraz za pokazywaniem brzucha w obcisłych bluzkach. A tuniki kupuję po prostu w dużych rozmiarach żeby wygodne mi były i za bardzo brzucha nie dotykały ;)
A odchodząc od ciuchów na moment, chciałam spytać o butelki. Na Alle sa fajne zestawy butelek ze smoczkami, butelek z laktatorem i sterylizatorem. Kupiła już któraś z Was taki zestaw? Bo ja się zastanawiam czy zestaw czy kompletować sobie wszystko osobno. Chodzi mi mniej więcej o coś takiego
ZESTAW STARTOWY Butelki AVENT PHILIPS Butelka (870984322) - Aukcje internetowe Allegro
PHILIPS AVENT STERYLIZATOR LAKTATOR BUTELKI ZESTAW (880579759) - Aukcje internetowe Allegro

a ja kupiłam podobny zestaw tylko TT, jakoś bardziej lubię produkty tej firmy:
Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja! (885319737) - Aukcje internetowe Allegro

:-)a butle zawsze się przyda bo ja nie zamierzam być długo na cycu, więc tak czy tak się przydadzą nawet na cherbatki itp.:tak::tak::tak:

reklama
Zielona całkiem ładny ten Graco, tylko jaką on ma gondolę?
bo mi się wyświetliła spacerówka i fotelik, jak funkcję gondoli pełni tylko śpiworkowata wkładka do rozłożonej spacerówki to nie polecam, lepsze są te sztywne gondole osobno dopinane, a moja znajoma miały taki graco z tym spiworkiem

Do góry