Lista zakupow w aptece dla dzidziusia:
INFACOL zawiesina - wzdęcia, bóle kolkowe spowodowane gromadzeniem się gazów . Stosowany u niemowląt od 2 m.ż. Cena: ok 17.48zł – 50 ml
PLANTEX saszetki - dolegliwości trawienne u niemowląt i małych dzieci: wzdęcia, kolki oraz lekkie skurcze żołądka i jelit . Stosowany u niemowląt od 1 m.ż. Cena: ok 10.83zł- 10 saszetek
GRIPE WATER – woda koperkowa - łagodnie usuwa gazy trawienne u niemowląt. Pomaga również w pozbyciu się bólów brzuszka, które występują u niemowląt szczególnie w okresie przed przejściem na pożywienie w stanie stałym. Stosowana u niemowląt od 1 m.ż. Cena: ok 15.04zł– 150 ml
VIBURCOL - czopki homeopatyczne. glownie stosuje sie je w sytuacji kiedy maluszek jest rozdrazniony, ale tez dodatkowo przy leczeniu antybiotykami Cena: ok 20.80zł – 12 szt
OILATUM - podrażniona, sucha, swędząca i łuszcząca się skóra (np. AZS, pieluszkowe zapalenie skóry, łuszczyca) Cena: ok. 16 - 60zl
APHTIN - Środek odkażający błony śluzowe jamy ustnej, głównie w leczeniu pleśniawek Cena: ok 1.38zł - 10g
BEPHANTEN maść - do pielęgnacji skóry niemowląt (oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka) i sutek karmiących matek Cena: ok 31.96zł – 100g
WODA MORSKA DO NOSA - Oczyszczona woda morska z mikroelementami, przeznaczona do codziennej higieny nosa u niemowląt, dzieci i osób dorosłych Cena: ok 10.91zł – 5 ml ona jest w puszkach po ok 100ml i kosztuje ok 27zł , np, sterimar
SÓL FIZJOLOGICZNA - sterylna sól fizjologiczna, zalecana do codziennej pielęgnacji oczu i nosa u noworodków, niemowląt, dzieci Cena: ok. 10.50zł – 12 ampułek
PURE LAN - wyraźnie przyśpiesza gojenie zmacerowanych, popękanych brodawek Cena: ok 25.30 zł - 7g
Jesli sa dodatkowe propozycje - dajcie znac
U mnie z tym spaniem to było tak że jak wróciłam ze szpitala a byłam po CC to mąż poszedł do innego wyra a ja spałam z małym żebym nie musiała wstawać . Trwało to jakies dwa tygodnie potem dostał wylot już do łóżeczka i tak spał . Wieczorem karuzela do wyrka i sam zasypiał . Jak miał 4 miechy zaczął przesypiać całe nocki . Jak się wyprowadziliśmy do domu to od razu poszedł kimac do siebie do pokoju , a dwa miesiące temu przeniosłam go ze szczebelków do normalnego łóżeczka . Teraz go kłade , siadam obok lóżeczka i czekam aż zaśnie bo jak nie to do nas przyłazi he he Jak jest chory śpi z nami bo czesto się budzi ale zaraz po chorobie wraca do siebie i nie ma jak narazie z tym kłopotu . ogólnie ja nie lubie spać z dzieckiem wole się wyspać ... CHYBA JESTEM WYRODNA