reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

katik jak sie jutro bedziesz nudzic ;-) to zrob dokladna liste tych rzeczy i wklej to i ja to powiem mamie niech mi w polsce kupi :-) :-p

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja też przepisywałam to co dziewczyny pisały dla Katik --jak w szkole ,ściągnęłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

justa przyłączam się do twoje prośby skierowanej do Pani Katik :-D:-D:-D:-D

ps. ale produkcja była wczoraj na tym wątku :cool2::cool2:

reklama
Qrcze chyba muszę zacząc cos kupowac, bo na razie oglądam i jakaś taka "goła" się przy Was czuje:tak::-D.

Co do karuzeliki- to moim typem tez są miśki:tak:

A co myślicie o tej karuzelce? CHICCO 67072 KARUZELA MUZYCZNY DOMEK ZABAW +GRATIS (875251464) - Aukcje internetowe Allegro

Ma bardziej wyraźne kolory niż miśki, ale nie wali też tak różem po oczach :-)
My na razie nie robimy małej osobnego pokoiku (także Justa Ty to sobie możesz poszaleć z różowym ;-)). Bedzie z nami spała w sypialni na parterze. Doszliśmy do wniosku, że gdyby zrobić jej osobny pokoik musielibyśmy latać po schodach non stop i to by nas (a pewno głównei mnie) wykończyło. A tak mam wszystko na jednym poziomie - sypialnie, kuchnie, łazienke.

A jak myślicie, kiedy należy się dzieciaka "pozbyć" z sypialni rodziców? Jak ma roczek czy można pozwolić na więcej?

mi sie tam wszytko podoba o słodkie i bąblowe:-)

a jesli chodzi o zmiane pokoju dziecka, to chcemy w miare wczesnie, tak cos kolo 6 m-cy, zeby nasze małzenstwo nie cierpialo ;-)
nie chcemy calego naszego swiata oddawac dziecku i zachowac czesc nas dla nas samych. moze to zabrzmi glupio, nieodpowiedzialnie i troche glupio jak na przyszla matke, ale dziwna jest dla mnie mysle ze takie maly berbec stanie na pierwszym miejscu dla K. ( stracajac mnie z piedestalu) i dla mnie rowniez bedzie na szczycie listy... oboje mowimy non stop o naszej Margolci, ale przez zwariowana przeszlosc jestesmy dla siebie calym swiatem i teraz dochodzi nam Olcia do komletu:-) dlatego jaknaszybciej sie da bedziemy dzidzie szykowac do mieszkania w swoim pokoju a jak to bedzie to zweryfikuje zycie:-):-)

hehe sie rozpisalam:tak:

A co myślicie o tej karuzelce? CHICCO 67072 KARUZELA MUZYCZNY DOMEK ZABAW +GRATIS (875251464) - Aukcje internetowe Allegro

Ma bardziej wyraźne kolory niż miśki, ale nie wali też tak różem po oczach :-)
My na razie nie robimy małej osobnego pokoiku (także Justa Ty to sobie możesz poszaleć z różowym ;-)). Bedzie z nami spała w sypialni na parterze. Doszliśmy do wniosku, że gdyby zrobić jej osobny pokoik musielibyśmy latać po schodach non stop i to by nas (a pewno głównei mnie) wykończyło. A tak mam wszystko na jednym poziomie - sypialnie, kuchnie, łazienke.

A jak myślicie, kiedy należy się dzieciaka "pozbyć" z sypialni rodziców? Jak ma roczek czy można pozwolić na więcej?

Ja z córcia spalam w pokoju przez trzy miesiace. Teraz synus tez bedzie z Nami w sypialni i tez myslę ,że jakies 3 m-ce, liczę ,że do tego czasu juz sie nocki jakos unormują:tak:

Dagsila- to, co mówisz brzmi bardzo rozsądnie, a nie głupio :tak: dzieci są naszym światem, ale nie całym! Ja tam popieram i propaguję zdrowy egoizm.

Forget- Kubek poszedł spać do swojego pokoju jak miał 5 miesięcy, bo a. ja wróciłam do pracy, b. przesypiał już całe nocki, więc doszłam do wniosku, że jest mu obojętne, gdzie śpi, byle w tym samym łóżeczku (nigdy nie spał z nami w łóżku). Więc pewnej soboty mąż przeniósł łóżeczko i Kubie to w ogóle nie zrobiło różnicy. Teraz chcę zrobić tak samo- tylko najpierw Kubę trzeba będzie przygotować, że wyląduje u niego lokator :tak:

katik jak sie jutro bedziesz nudzic ;-) to zrob dokladna liste tych rzeczy i wklej to i ja to powiem mamie niech mi w polsce kupi :-) :-p

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja też przepisywałam to co dziewczyny pisały dla Katik --jak w szkole ,ściągnęłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

justa przyłączam się do twoje prośby skierowanej do Pani Katik :-D:-D:-D:-D

ps. ale produkcja była wczoraj na tym wątku :cool2::cool2:

Tak obydwie na latwizne??? :no::-D:-D:-D

Dzis to zrobie, siedze w lozku i poza lakarzem nie wybieram sie nigdzie.

Dagsila- to, co mówisz brzmi bardzo rozsądnie, a nie głupio :tak: dzieci są naszym światem, ale nie całym! Ja tam popieram i propaguję zdrowy egoizm.

Forget- Kubek poszedł spać do swojego pokoju jak miał 5 miesięcy, bo a. ja wróciłam do pracy, b. przesypiał już całe nocki, więc doszłam do wniosku, że jest mu obojętne, gdzie śpi, byle w tym samym łóżeczku (nigdy nie spał z nami w łóżku). Więc pewnej soboty mąż przeniósł łóżeczko i Kubie to w ogóle nie zrobiło różnicy. Teraz chcę zrobić tak samo- tylko najpierw Kubę trzeba będzie przygotować, że wyląduje u niego lokator :tak:

U mnie to ja się musialam przetransportowac, bo spalam w corci pokoju przez trzy miechy.Córcia miala kolki, noce były nieciekawe i chcialam zeby sie chociaz mrozonek wysypial do pracy, aczkolwiek i tak wstawał i duzo pomagal. Teraz synus bedzie z Nami w sypalni, a corcia już wie ze bedzie miala po jakims czasie lokatora w pokoju i nawet sie cieszy.....narazie:-D

reklama
Kuba teżsię cieszy z nowego lokatora... Tylko, że jak go spytałam, gdzie będzie spał Bartuś, to pokazał okno :sorry2:

Kolek współczuję i życzę Tobie i wszystkim, żeby trzymały się od naszych dzieci z daleka. Kuba miał bóle w dzień i darł sie wtedy w niebogłosy, ale wieczorem i w nocy spał. A mój mąż i tak wstawał ze mną na każde karmienie i przewijanie :szok: Masochista :-D

Do góry