reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam- buhahahahaha... z lego zaszalałaś :p

Kuba złożył zamówienie na deskorolkę i książki "Dzieci z Bulerbyn" i "Pinokio" :) jestem jak najbardziej za ;)

Bartek też chce książki (oni kochają "czytać") i muszę pomyśleć nad czymś "ruchowym", bo jak Kuba dostanie deskorolkę, to ten też coś musi :p

Także ja chyba dziewczynom nie pomogę, bo kupuję książki :) może jeszcze jakaś gra się pojawi, ale nie wiem. Lego też pewnie będziemy rozważać.

Ja sobie w tym roku po raz pierwszy odłożyłam kasę w ciągu roku :) więc też jakoś mnie ten wydatek nie przeraża :)

Hulajnogę kup .
Ja tam kocham lego , a dwa że szymek sam wszystko składa bez problemu .
Także rozwala bierze instrukcje i naprzód .
A że przy tym siedzi spokojnie i się skupia nie żal mi jakoś na lego gotówki .
Ola też buduje .
Moje dzieciaki posiadać książek na własność jakoś nie chcą , ale biblioteka to jest hit , z czego się bardzo cieszę .

Chociaż tutaj nadrobię :sorry:

Aniam moja tego konika też chce, jak zobaczyła go w sklepie to nie chciała odłożyć na półkę.
Do tego reklamy mieszają dziecku w głowie i zakochała się w piesku Samby, ale jak zobaczyłam cenę to szybko jej to wybiłam z głowy.

Na Mikołaja prezent się nie zmienia i ma być barbie syrenka.

Dla Leona już mam, kupiłam mu kulę hulę na mikołaja oraz taką małą perkusję pod choinkę i na tym koniec.

Jak zwykle mam problem z chrześnicą, bo nigdy nie wiem co jej kupić. W ubiegłym roku była średnio zadowolona z grzybobrania na mikołaja :szok: Stwierdziła, że gra jest nudna. Poza tym ma wszystko.
Ale zastanawiam się nad tym, doradźcie czy to dobry prezent dla 5latki

Dumel EDUKACYJNA MATA MAPA SWIATA MÓWI PL/ANG 6+ (3661999438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Maonka mapa jest super , bo widziałam , ale jak dzieciak rozpuszczony co ma wszystko i gra się nie podobała . To i z tym może być zonk . jest taki typ dzieci co mają miliony zabawek i każdą kolejną mają w nosie i tyle .

piesek dla mnie bez szałyu , macałam , bawiłam się , miałam kilka w pracy . Zabawka ładna , ale niestety na chwilkę - mamy podobnego kota i kurz zbiera .

Olka się konikami bawi dlatego ten konik , bo ona ciągle do nich wraca , więc tu nie ma problemu . Ten duży koń rok temu kosztował 150 zł bo był szał , teraz staniał do uważam normalniejszej ceny więc mogę kupić .
Oczywiście w zamian wszedł inny badziew który za chwilkę trafi do reklam .

MZK Księżniczka Twilight Sparkle My Little Pony (3673701260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Jak to mówi Bartuś Hejnogę mamy :)

A Lego moje kochają i wiesz, że akurat na te klocki to mi ani centa nie szkoda, bo są trwałe i rozwojowe, jak już dziecko roztrzaska z instrukcji, to może sobie swoje własne konstrukcje tworzyć :)

Moje jeszcze zamkiem z FP bawią się ładnie, może im go rozbuduję... zobaczę, jak będą grzeczni :p

Biblioteka to u nas hit, ale swoje też lubią. Ja potem te książki, które będą w dobrym stanie planuję oddać do naszego przedszkola i do biblioteki właśnie. Książka fajna sprawa :-) i taki prezent nie "rozpuszcza" dziecka... Kuba oczywiście kwęka o tablet, ale figę, nie tablet zobaczy :p

Dziewczyny byłam właśnie w tesco i polecam odwiedzić jeśli planujecie kupić zabawki.
Maja wypatrzyła niemowlaczka my little pony,takiego:
MY LITTLE PONY kucyk NEWBORN RAINBOW DASH 37072 mj (3678503948) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i w tesco on jest po 59zł plus dostajecie 30zł w bonach na zakupy (6 bonów po 5zł). Czyli po odjęciu bonów (za które można kupić np. fajną tescową piżamkę za 25zł będzie gratis;-)) kucyk będzie nas kosztował 30zł!!!

Lego kupiłam dla bratanka T.
Klocki LEGO CITY Łódź strażacka 60005 (3671171395) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Lego w tesco 75zł, a po odjęciu bonów 40zł.

Lalkę dla bratanicy T.:
MY LITTLE Baby Born Lalka Umię Pływać - Nowość (3680121875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

w tesco 79,90 (z159,90) - bony na 40zł więc lalka wychodzi 40zł

bony dodają do każdego zakupu do każdego wydanego 10zł na zabawki, gry np monopoly bon na 5zł gratis.

hehe, tylko uwaga bo z cenami niektórych zabawek przegięli i ten kucyk co go Aniam wrzucała to chyba ok 300zł kosztował:szok:

Ostatnia edycja:
No to spedzilam chwile w sklepie internetowym i nadal nie mam pojecia co moj dzic dostanie. Zastanawiuam sie nad:

Little Tikes - I'm an Artist Station - Little Tikes - Toys"R"Us
Calico Critters - Adventure Treehouse - International Playthings - Toys"R"Us plus Calico Critters - Kangaroo Family - International Playthings - Toys"R"Us, ale cos drogo mi sie zdaje
Playskool Showcam 2-in-1 Digital Camera and Projector - Pink - Hasbro - Toys"R"Us - bo mloda ciagnie do mojego ;-)
a moze to? DOC MCSTUFFINS OPERATION - Hasbro - Toys"R"Us
A Konstancja to by chciala Imaginarium - Pretty Garden Mansion - Imaginarium - Toys"R"Us albo Imaginarium - My Corner Dollhouse - Imaginarium - Toys"R"Us, Imaginarium - Cozy Country Doll House - Imaginarium - Toys"R"Us - kurcze ciekawa jestem jak dlugo bawilaby sie takim domkiem

Musze isc do sklepu i popatrzec jak te zabawki wygladaja i moze tam mnie natchnie.

widzę, że już obkupione w prezenty jesteście - a ja jeszcze w lesie. Julka oczywiście jak widzi reklamę to o wszystkim marzyłam.

U nas pewnie będą to jakieś Barbi, wróżki czy coś w tym klimacie - bo Ona teraz tym zaaferowana. Lego ma kilka zestawów - jak coś to tylko dokupie

No i wypatrzylam mlodej chyba taki sam aparat Amazon.com: Discovery Kids Digital Camera, Blue: Toys & Games, no i zastanawiam sie, zastanawiam ;-) Mloda kolo domku dla lalek przeszla obojetnie (ufff :-D), widac podoba jej sie tylko na zdjeciach. No i spodobala jej sie ta lalka: Disney Princess Enchanted Hair Rapunzel Doll - Free Shipping, wiec to jest pewniak :tak:

A sobie wypatrzylam kurtke, wlasciwie dwie - nie moge znalezc ich zdjec niestety... Jedna to The North Face, krotka z olbrzymim super przytulnym kapturem (no i problem z rozmiarem, M ciut zbyt mala, L za duza, no ale lepiej wieksza niz mialabym miec problem ze swobodnym machaniem rekoma, no i kolor tej eLki to jakis taki oliwkowozielonobury :baffled:), a druga to DKNY taka przed kolano z kapturem obszytym mysimi psitkami w wersji maxi ;-). Jest czarna... Nie moge sie zdecydowac, a bede musiala, bo jednak ta, ktora mam na mrozach nie podola, no chyba ze wsadze pod nia jakis polar, ale bede musiala piatke schudnac:szok::szok::szok: Dzis sobie zakup odpuscilam i musze sama tam wrocic (pewnie za 2 tygodnie dopiero), kto wie, moze juz ich nie bedzie i dylemat zniknie ;-), albo jeszcze beda, a ja do tego czasu przychudne nieco, hihihi

Dziewczyny byłam właśnie w tesco i polecam odwiedzić jeśli planujecie kupić zabawki.
Maja wypatrzyła niemowlaczka my little pony,takiego:
MY LITTLE PONY kucyk NEWBORN RAINBOW DASH 37072 mj (3678503948) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i w tesco on jest po 59zł plus dostajecie 30zł w bonach na zakupy (6 bonów po 5zł). Czyli po odjęciu bonów (za które można kupić np. fajną tescową piżamkę za 25zł będzie gratis;-)) kucyk będzie nas kosztował 30zł!!!

Lego kupiłam dla bratanka T.
Klocki LEGO CITY Łódź strażacka 60005 (3671171395) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Lego w tesco 75zł, a po odjęciu bonów 40zł.

Lalkę dla bratanicy T.:
MY LITTLE Baby Born Lalka Umię Pływać - Nowość (3680121875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

w tesco 79,90 (z159,90) - bony na 40zł więc lalka wychodzi 40zł

bony dodają do każdego zakupu do każdego wydanego 10zł na zabawki, gry np monopoly bon na 5zł gratis.

hehe, tylko uwaga bo z cenami niektórych zabawek przegięli i ten kucyk co go Aniam wrzucała to chyba ok 300zł kosztował:szok:

Kittek lalkę baby born kupiłam w TK maxie za chyba 30 zeta , ale Olka jej nie lubi . Niby to pływa a właściwie macha łapkami jak wiatrakiem . Ale przy tym robo masę hałasu . Olka się wnerwia . Do zabawy też jej nie lubi , bo jest za twarda i sztywna . Ale to może mój dzieć . lalka kurz zbiera . A mamy już ją ponad rok :tak:

Teraz ja tu zalinkuję za pamięci :-D
Kto chce niech korzysta , ale to wyszły te linki w rozmowach z dziewczynami .

Hitowe kulki a które R z J prawie walczyli a polecone przez Anneoj i B :-D:-D Granna ma jeszcze inne gry tego typu . :tak: Fajne dla dzieci dla dorosłych .

całość gierek

Granna - Katalog gier

i kulki

Granna - ZŁAM TO

Zabawka która u Gosieńki spodobała się bardzo chłopakom , ale Olka z Helenką też ciekawe były . :-D

Sekrety Elektroniki ZRÓB SAM ZESTAW 80 Kombinacji (3641142090) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Aniez gra z kasiorą

KASA - gra i zabawka edukacyjna - ALEKSANDER !!! (3689310154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Gosieńka sklepy te o których mówiłam pod kontem Twoich chłopaków .

House: Sklepy

CROPP – Home

Na przecenach polecam

reklama
Do góry