reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

gosia, aniam dzięki :-)elvie...spodnie są typowo damskie, musze przyznać, że naprawdę fajnie leżą. Co do kurtki ja akurat futerka lubie, ale nie było to kryterium wyboru, nawet muszę stwierdzić ,że za bardzo nie zauważyłam ,że tam jest futerko:-). Kolor mnie się podoba bo mnie jest dobrze w takich kolorach :-). Natomiast rudą być nie zamierzam, póki co dobrze czuje się z tym kolorem co mam

reklama
Ja przy swojej też mam furerko ,ale jest odpinane . Dwa mi nie wadzi :tak: Ma to swój sens zresztą że tak jest :tak:

Elvie mam takie łóżko dla SZymka , Ola też ma ale starsze które dostałam :tak:

Zielona - mysie cipki u nas też kiedyś krążyły :) Od rana polowanie w lidlu na śniegowce i rajstopy. Mama wstała przed 8:00 i udało jej się zakupy zrobić. Mam nadzieję, że trafiła z rozmiarami, bo miała przygotowane patyczki, ale nie udało jej się ich włożyć i od strony podeszwy przykładała;-) Maciek wielkich spacerów nie robi, trochę wózkiem jeździ, a biega tylko przy domu i na placu zabaw, więc mu powinny te śniegowce wystarczyć. Lenie jeszcze bartki dokupię po wypłacie. Wczoraj natomiast udało nam się kupić narożnik wajnert i pufę do kompletu. Rzeczy warte 5400 kupiliśmy za 1290zł. Babka kupiła w lipcu w promocji, postawiła do jednego pokoju w swoim nowym mieszkaniu w którym jeszcze trwał remont. Zmieściło się. Teraz się tam wprowadzili i jak zrobili szafę na wymiar to narożnik musiałby stać w poprzek i mieć zdjęty jeden bok, bo się nie mieści, więc bok i pufa wylądowały na strychu a kobitka wystawiła te rzeczy na tablica.pl Poszukiwałam lampy jakiejś stojącej fajnej do salonu a kupiłam narożnik :) Pojechaliśmy go wczoraj oglądać, bo wiadomo, że niektóre zdjęcia kłamią, ale wsio jest ok i w sobotę lub niedzielę przywozimy. Narożnik jest czerwony, taki jakby welurowy, nowoczesny i prosty, w kształcie litery "L". Po rozłożeniu ma materac niełączony 150 x 200 i z boku jeszcze ten bok 70x200, więc w sumie 220x200 powierzchni spania więc jak wpadniecie w gości to już na materacu nie będziecie musiały spać :)

To ja może trochę zmienię temat. Macie już jakieś pomysły na prezenty dla dzieci? Ja zaczynam się rozglądać za czymś, ale kompletnie nie mam koncepcji. Szczególnie, że pokój dziewczyn zawalony zabawkami...

Onka ja tez nie mam pojecia co dzieciom kupic na gwiazdke. Puzzli od zawalenia klocki zwierzaczki garki maskotki...co sprawi radosc mojej chlopczycy? ;) (lalkami to sie sama moge bawic najwyzej)

Aniam- buhahahahaha... z lego zaszalałaś :p

Kuba złożył zamówienie na deskorolkę i książki "Dzieci z Bulerbyn" i "Pinokio" :) jestem jak najbardziej za ;)

Bartek też chce książki (oni kochają "czytać") i muszę pomyśleć nad czymś "ruchowym", bo jak Kuba dostanie deskorolkę, to ten też coś musi :p

Także ja chyba dziewczynom nie pomogę, bo kupuję książki :) może jeszcze jakaś gra się pojawi, ale nie wiem. Lego też pewnie będziemy rozważać.

Ja sobie w tym roku po raz pierwszy odłożyłam kasę w ciągu roku :) więc też jakoś mnie ten wydatek nie przeraża :)

Ja planuję coś rozwojowego kupić, bo inne dziadostwo po domu w każdym pomieszczeniu się wala, a młody zaczyna dzień od wywalenia pudeł z zabawkami i jak wyrzuci to się jego zainteresowanie kończy. Mikołaj im przyniesie słodycze i po książce, na jakieś fajne zajęcia ich wolę zabrać czy basen niż na bzdury wydawać. Fotel/krzesełko muszę jakieś dokupić, bo mają jeden i się biją - to Maciek dostanie paczkę na fotelu;-) Pod choinkę dostaną kolejkę żeby się razem mogli bawić, najlepiej drewnianą jakąś bym chciała. Ostatnio im w ikei drewnianych zabawek nakupiłam i uwielbiają, młody szczególnie domek a Lena liczydło.

reklama
Chociaż tutaj nadrobię :sorry:

Aniam moja tego konika też chce, jak zobaczyła go w sklepie to nie chciała odłożyć na półkę.
Do tego reklamy mieszają dziecku w głowie i zakochała się w piesku Samby, ale jak zobaczyłam cenę to szybko jej to wybiłam z głowy.

Na Mikołaja prezent się nie zmienia i ma być barbie syrenka.

Dla Leona już mam, kupiłam mu kulę hulę na mikołaja oraz taką małą perkusję pod choinkę i na tym koniec.

Jak zwykle mam problem z chrześnicą, bo nigdy nie wiem co jej kupić. W ubiegłym roku była średnio zadowolona z grzybobrania na mikołaja :szok: Stwierdziła, że gra jest nudna. Poza tym ma wszystko.
Ale zastanawiam się nad tym, doradźcie czy to dobry prezent dla 5latki

Dumel EDUKACYJNA MATA MAPA SWIATA MÓWI PL/ANG 6+ (3661999438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Do góry