reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

niestety nie :no: bo mamy tylko 2 pokoje duże (chlopców i salon) nasza sypialnia to skos szerokości 2m10 cm kuchnia i łazienka. Przedpokój wąski i nieustawny a na dole teściowie...a przyznam szczerze nie będę latać na dół po rzeczy :no: co to to nie ;-)
Nie wiem ...szkoda mi tych łóżek ...ale mam czas myśleć do kwietnia więc może coś wymyśle :-)

reklama
Agnieszka - sprzedaj te swoje solidne wyrka i kup piętrowe, a pokój bardzo na tym zyska. aniez - nie wiem, czy jeszcze jest, ale my się załapaliśmy na promocję oświetlenia -15% dla posiadaczy karty family, którą na miejscu można wyrobić. Oświetlenia jest dużo, a ceny też przystępne bo od 12,90zł. My kupiliśmy bardzo duże i proste abażury lniane, Lenka jeden z nich będzie farbami do tkanin malować i zyska tym sposobem oryginalny żyrandol. Na przedpokój kupiliśmy taki, który daje baaaaaardzo jasne światło: BASISK Sufitowa listwa ośw., 3 reflektory - IKEA W kuchni mamy ten (wymiarów jego jest więcej, więc nie wiem czy dokładnie ten wymiar jest nasz, ale zobacz czy Ci w ogóle taki styl pasuje: FOTO Lampa wisząca - aluminium, 38 cm - IKEA ten żyrandol + okap dają mi wystarczająco dużo światła a wielkość kuchni mojej znasz. Mój M. się jeszcze przy halogenach nad szafkami upierał, ale wg mnie to ich czas już minął a ja kuchnię planowałam na kilka lat, więc nie pozwoliłam mu na żadne halogeny/ledy itp. Jedynie pod schodami w poręczy te swoje ledy będzie miał. Żarówki są generalnie droższe niż lampy z ikei:)

Elvie a co mam zrobić z krzywą podłogą? Jak postawie piętrowe łóżko to na wysokości 2 m ma odchył 15-20cm! Nie jest to bezpieczne...wiem że byłoby to najrozsądniejsze rozwiązanie ale boje się czy to nie glebnie...

Aga nie bój bidy bo ja też głupotę życia zrobiłam :-D
Kupiłam regał który teraz w dużej części wyjedzie na strych :tak:
Ale co zrobić , taki live :wściekła/y::wściekła/y:
Jak się nie myśli od razu to tak jest .

Agnieszka - podłogę zawsze możecie wyrównać, a jeśli nie planujecie to na takie odchylenie z pewnością też te pasy mocowane do ściany by pomogły. Jak do dobrego stolarza się uśmiechniesz to z pewnością inne rozwiązania Ci podpowie. Może kliny jakieś czy jak tam to zwą? No i 15-20cm to co Wy tam pod górkę macie? U mojego M. w domu po Babci było krzywo, ale meble max. 3-5cm od ściany odstawały. Z resztą w nowych domach też lepiej nie jest;-)

Elvie to nie takie proste wyrównać podłogę bo to nie sama podłoga stanowi problem tylko przechylenie całego domu spowodowane szkodami górniczymi. Ot jeden z "uroków" śląska. Takie "wyrównanie "podłogi jest możliwe ale pociąga za sobą ogromne koszty, zrywanie nie tylko samej podłogi ale i belek bo stropy są drewniane a trzeba pamiętać że my tu mieszkamy. Przy takiej operacji zostawia sie tylko ściany...
Żadnych pasów do ściany sobie nie wyobrażam :no:
Zostanę jednak przy 2 odrębnych łóżkach i chyba mam pomysł na ustawienie ale musze jeszcze z metrówką pobiegać.
Poza tym kiedyś jak chłopcy będą starsi jeden dostanie pokój na dole (dokłanie pod obecnym ich pokojem) ale na teraz nie wyobrażam sobie (i absolutnie sie nie zgadzam) żeby któryś z nich mieszkał defacto z dziadkami :no:

Agnieszka, nie zazdroszcze Wam sytuacji i nie chodzi mi o krzywy dom, a o to, ze jeden chlopak bedzie mieszkal na dole - z dziadkami wlasnie. Zastanowcie sie porzadnie nad tym, bo roznie to moze sie skonczyc. A moze pomyslcie nad wlasnym domkiem?

A teraz pomyslalam sobie, ze moze ten pokoj (dokladnie pod pokojem chlopakow) to jest rozwiazanie. Zamurowac drzwi, walnac schody i zrobic dwupoziomowy z garderobo-bawialnia na dole (na przyklad).

reklama
Ooo pomysł ze schodami trafiony w 10! Również nie chciałabym aby moje dziecko mieszkało u dziadków, choćby byli najlepsi na świecie.

Do góry