reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Aniam nie da się zlikwidować :no: już kiedyś chcieliśmy to zrobić ale nic z tego nie pytaj czemu bo nie pamiętam ;-) A i salon też taki nie ustawny że już bym sofy nie miała gdzie podziać :no: porażka totalna
A w szafie mamy nasze rzeczy... swetry, kurtki, buty w pudłach, A. ma generalnie tam całą garderobę, deska do prasowania, bieliźniarka... Od razu powiem że mój przedpokój ma lewo 1 m do 1,5 m szerokości choć jest długi to równie nieustawyny... 4 ściany 4 drzwi...Docelowo w przyszłości zrobimy tam szafę na buty i kurtki codzienne + garderobę z haczykami... ale nic więcej nie wcisnę :-(

Powiedz mi o jakim ty programie na stronie Ikei dokładnie mówisz to to zrobie ale już nie teraz może uda mi się wieczorem...

A i jeszcze pamiętaj że muszę mieć gdzie wcisnąć 2 biurka... bo i tak mnie to czeka za 3 lata więc zrobie to teraz ...

A wiesz co zapraszam do mnie na kawę ;-) to z metrem polatamy :-D zawsze to w kupie raźniej i większa burza mózgów

Ostatnia edycja:
IKEA Home Planner Web - download - darmowe programy do pobrania - Ściągnij.pl

na stronie ikea też pewnie gdzieś jest , bo on z niej pochodzi .
Tam sobie rysujesz pokój i wstawiasz meble :tak:
bardzo fajne cudo a widok masz w 3d .

Lipa z tą szafą , bo dobrze napisała mi Aniez ( obgadywałyśmy Cię a jak :-D) że jakbyś w tej szafie miała rzeczy chłopaków , to byś nie musiała regałów tyle kupić , do tego wyro piętrowe i pokój prawie pusty . No ale jak się nie da :-(
Kicha styraszna Ci powiem , bo metrów masz dużo a kit wie co z takim pokojem robić .

dzięki za linka chętnie się tym pobawie i poustawiam :-) będę wiedziała ile mam miejsca :-)

Gdyby tam były rzeczy dzieci to bym ich szaf nie kupowala :-D
A łóżka są nowe ...i porządne i żal mi ich wyrzucać. Do tego mam jeden podstawowy problem... dom jest przechylony tak że na 2m jest 7 cm różnicy... łóżko piętrowe by leciało ... także też porażka totalna...
A co do obgadywania toż to była chęć pomocy i konsultacje społeczne ;-)
W każdym razie dzięki za chęci :-) i pomoc :tak: Jesteście nieocenione :-D

Nie da się... z sypialni nie można zrobić wyjścia do salonu bo tam mamy biurko (w sypialni) a w salonie komodę i na wyjściu bylaby sofa... także lipa.
No i bystre masz oko...ściany krzywe jak cholera :-p ale tu jeszcze dochodzi partacz a nie budowlaniec co mi sufit podwieszony do poziomu zrobił :no: i tak mam różnice prawie 15 cm między jednym końcem a drugim :no:
Kombinuje ciągle i nic mi nie wychodzi...
Na razie mam z innego programu rzut z góry na stan obecny
tak jest teraz w pokoju chłopców.png

Jak mi się będzie chciało to zrobie pogląd na całą górę... ale to jak mi się będzie chciało :-)

Załączniki

• tak jest teraz w pokoju chłopców.png
    tak jest teraz w pokoju chłopców.png
    3,4 KB · Wyświetleń: 41
Agnieszka, wiem, lozka masz nowe ;), ale przypomniala mi sie kolezanka, a wlasciwie jej pokoj. Agata miala wtedy jakies 7 lat, a Aska 4 - czyli prawie jak Twoje chlopaki. Mieszkaly one z rodzicami w ogromnym dwupokojowym mieszkaniu, ktore mialo nie wiecej niz 30m2. Jakos trzeba bylo rodzine na tym metrazu upchnac, wiec jej matka wykombinowala mebel, ktory byl polaczeniem 2 biurek, szafy i 2 lozek. Wyobraz sobie takie konstrukcje zlaczone szafami, lub z jedna wspolna szafa sprzedam łózko pietrowe z drabinka szafkami i biurkiem - Białystok - Meble - Dom - Ogród Moze taki cudak bylby rozwiazaniem...

EDIT juz spojrzalam na tez rzut z gory i kiepsko to widze... No chyba, ze nie jestescie zbytnio do szafy z lustrem przywiazani ;)

Ostatnia edycja:
Dla mnie jedynym wyjściem jest na ścianie gdzie jest okno zrobić coś z kaloryferem . Tam do ściany posiuągnąć biurko i w drugą stronę też zamiast tej komody . zabudować cały ten róg . Tam masz do okna 1,5 metra w drugą nie wiem ile , więc chłopcy siedząc do siebie prawie plecami się o siebie nie obiją . Nie wie,m czy wiesz o co mi chodzi .

chodzi mi o taki styl zabudowy
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.bartnikowski.pl/files/images/gallery/biurko_BETA.jpg

z jednaj strony do okna ( albo nawet lekko żeby wlazło na okno jeśli by było trzeba ), z drugiej do drzwi . Zrobić coś takiego na zamówienie , pod spód wstawić jakieś szufladki . W miejsce starego regału nowy . To coś między łóżkami też bym wywaliła i wstawiła co najwyżej małą szafkę nocną . Inaczej tego nie widzę jeśli chcesz zostawić te wyrka .

Zielona no niestety musimy dojść doszafy... a tam jeszcze od ściany są koszule A. ;-) a chodzi w nich na codzień...
Aniam będą sobie przeszkadzać niestety. Te moje łobuzy już takie są że ciągle się szturchają. Wiem że z czasem wyrosną ale nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy J. odrabiającego lekcje a M. za jego plecami "pracujący" i wariujący.
Może po poludniu będę miała czas zrobić jakieś nowe kombinacje bo na razie jedna padła :-( albo prawie padła... no nic zobaczymy co wymyśle...

A wyrka są mega solidne... z grubej dechy sosnowej (po 3,5 cm więc wytrzymają ich hulanki i teraz i mam nadzieję później :-p)

reklama
Agnieszka- ja też mam problem w postaci małego pokoju dla chłopaków, ale ja wywalę na wiosnę łóżka i będzie piętrówka :-) taki mam plan. Co prawda, jak pomyślę o akcji pokój, to mi się nie chce, ale na wiosnę trzeba będzie chwycić byka za rogi. Myśleliśmy o przeniesieniu ich do większego pokoju, ale to i tak zawsze zdążymy zrobić :)
I masz rację obgadałyśmy Cię w kontekście poradnictwa stosowanego hehehe... odezwały się dwie perfekcyjne panie domu, co Aniam :-)
A czy Wy nie macie gdzie indziej w domu miejsca na dodatkową szafę dla Was? Bo przyznam, że to rozwiązałoby Twój problem w sposób konkursowy :-) Na stronie Ikei są też inspiracje, albo wygoogluj "mały pokój dziecięcy- inspiracje" może coś Cię natchnie :-)

Tymczasem czeka nas akcja lampa- Elvie Ty przerobiłaś temat, jest coś normalnego w Ikei? Bo chyba tam byliście? Szukam czegoś niedrogiego do kuchni, bo mam tam zdecydowanie za ciemno, na sufit i na ścianę :-)

Do góry