reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Mamusia ile metrów ma Twoja kuchnia ? Bo jak jest mała to do ciemnych dołów mebli w życiu bym nie dała ciemnej podłogi . Bo będzie jak w trumnie :tak: jasną też można wybrać taką żeby mało na niej było widać .
No i pytanie czy masz tam duże okno , czy jest jasno .

coś takiego np dobrane oczywiście pod kolor mebli ładnie
http://www.google.pl/imgres?hl=pl&s...201&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:19,s:0,i:125

http://www.google.pl/imgres?start=1...0&tbnw=200&ndsp=27&ved=1t:429,r:11,s:100,i:37

http://www.google.pl/imgres?start=1...&tbnw=191&ndsp=26&ved=1t:429,r:40,s:100,i:124

ale ile ludzi tyle gustów .

Ja mam sporą kuchnię ok 15m i nie wyobrażam sobie mieć tam ciemnej podłogi

Na takich podłogach mało widać ,

Ostatnia edycja:
reklama
Zielona piękna ta terakota a la deska ale cena stanowczo dyskwalifikuje ją na starcie muszę znaleźć coś co nie przekroczy 50zł za m2
aniam moja kucznia ma wymiary 2m na 4m i w szczycie okno 1,5 m szerokości ogólnie jest jasna ale mała i wąska. Mamy w planach przebić się do salonu i zrobić aneks kuchenny co optycznie powiększy kuchnię i salon. Ta opcja mi się podoba Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.domideco.pl/s/auto/adc97f0197025fcf02f4d3fa73a98a09_folder_entry.jpg

Mamusia- mam kuchnię z ciemnymi meblami na dole i szafkami w kolorze cappuccino na gorze i jesli moge poradzic- dobierz kafle do koloru gornych szafek- bedzie to bardzo elegancko wygladalo, powiekszy kuchnie optycznie, najlepiej zeby mialy "fakture" tzn. bez pomysku, bo wtedy nie bedziesz miala problemu z "optyka" :p

Ja mam niestety ciemne kafle, ale jest to "stan zastany" i nie mialam nerwow tego zmieniac. Lepiej wygladalaby jasna podloga.

A co do mycia- przejechanie "szmata", mopem, czy innym cudem to obecnie sekund piec, wiec moim zdaniem nie ma problemu ;-)

Mamusia - moja ciocia ma bardzo podobną kuchnię ale płytki to ona akurat beznadziejnie dobrała. Kojarzę Twoją kuchnię ze zdjęć, które wrzucałaś i stawiam na jasne podłogi. Sama mam jasnopopielate i problemu z czyszczeniem nie mam. Salon mam biały i tu muszę codziennie mopem przelecieć, raz w tygodniu na szmacie lecę(bo lubię szmatować), ale to jak Aniez pisała trwa 5minut. No i u mnie ciągle się jeszcze ktoś kręci, więc liczę na większy porządek po zakończeniu remontu.

Poza tym winna Wam fotki jestem, więc jutro porobię i wrzucę. Może nawet film nakręcę, bo mam ostatnio fazę:-D

Zielona piękna ta terakota a la deska ale cena stanowczo dyskwalifikuje ją na starcie muszę znaleźć coś co nie przekroczy 50zł za m2
aniam moja kucznia ma wymiary 2m na 4m i w szczycie okno 1,5 m szerokości ogólnie jest jasna ale mała i wąska. Mamy w planach przebić się do salonu i zrobić aneks kuchenny co optycznie powiększy kuchnię i salon. Ta opcja mi się podoba Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.domideco.pl/s/auto/adc97f0197025fcf02f4d3fa73a98a09_folder_entry.jpg

No to jest fajne :tak: No i myślę że to co pisze Aniez ma sens , czyli dobierz pod szafki . :tak: Większe na bank będzie , bo kuchnia Twoja nie jest jakaś gigant , więc po co ją ciemnym zmniejszać :tak:

co roku mówię " tym razem prezenty zrobię wczesniej" - ale w tym roku chcę to zrobić na poważnie.
I poszukiwania już rozpoczęłam - oczywiscie tradycyjnie nie mogę się zdecydować na prezent dla Julki - myslałam o domku, ale ceny - tych które mnie powaliły - ceny niestety też.

A jak u Was?

Julka oglądając wczoraj jakąś baję zobaczła w TV reklamę tego kota interaktywnego - i powiedziala, że ona go chce pod choinkę - matka się załamała

Nata moje dziewczynki też w tym roku dostana zabawki interaktywne, Ola-królika, Mania-myszkę minnie.
Ten kotek jest super ale moje kociarami nie są Ola kotów się boi:confused:, marzy im sie za to piesek biscuit ale ze względu na cenę odpada.

reklama
Nata my mamy dwa żywe koty i Helka je uwielbia więc u nas kot odpada ale widziałam przed chwilą reklamę tego kota i fajny jest :tak:

Też mam problem z prezentem dla Helenki , pomysłu żadnego chociaż coś mi świta że może jakiś zestaw modeliny dostanie bo po chłopakach mam całe pudło sprzętów tylko modelina się skończyła :tak:
No i jeszcze została mi gromadka dzieci z rodziny w przedziale wiekowym 2-17 lat więc wyzwanie jest ;-)

Do góry