reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Zielona jest zabawka do wody z pingwinami które jadą na magnesach po takiej jakby windzie , a potem z niej zjeżdżają . Jak sobie przypomnę co to za firma to zalinkuje . Kostce by się pewnie podobało .

Pet shop mam chyba z 8 szt i szały nie ma :no: nasze dzieciaki na nie za małe chyba jeszcze są . MOja chrześnica to zbiera i od niej Olka ma . Domki i ta cała reszta też na razie szału nie ma . Polly pockety mają bardzo drobne elementy ( gumowe butki itp ) długo by to nie przetrwało .

reklama
aniam, mloda ma jakias budowle ze zjezdzalniami. nie jest to pet shop, tylko jakis tam inny badziewiak. Zjezdzalnia mloda kreci strasznie. zabawka juz ledwo sie trzyma, a Kostka jezdzi po niej czym sie da i krzyczy ziuuuuummmm :tak:

Ja wymyslilam na swieta klocki, prawdopodobnie Duplo. Przy okazji zapytam mamy doswiadczone w klockowych budowlach, czy pudelko 80 klockow to juz do czegos sie nada, czy lepiej ze dwa takie?

Nata zależy od dziecka :-)
J. musiał mieć duże ilości klocków... M. to zlewa... jemu 3 na krzyż wystarczą :-)

Dla J. na święta chcemy kupić wielki atlas grzybów :-) skoro tak go to kręci to niech ma pięknie ilustrowane duże wydanie. Do tego jakaś duperela
M. nie mam pojęcia...

Onka, ja nieodmiennie polecam drewniane. Mimo, że u nas Lego królują, to drewniane też są super. Kuba uzupełnia nimi swoje pomysły z lego budując np. mosty.
Z Duplo nie poradzę, bo u nas Duplo jest passe :-(

Za to moje dzieci marzą o... aparatach fotograficznych... prawdziwych, żeby nie było :laugh2: Kuba uwielbia robić zdjęcia i musze powiedzieć, że kadruje całkiem nieźle, a Bartek to wiadomo, naśladuje brata po całości... no i co ja mogę... dziadek już kombinuje, a że sam jest zapalonym fotografem, może być ciekawie ;-)

Ostatnia edycja:
Moje bąki na klocki mają fazy albo bawią się nimi całymi dniami albo przez kilka tygodni omijaja je szerokim łukiem:eek:
Listy do mikołaja tworzą od początku pażdziernika nawet specjalny zeszyt założyli:-D
Aniez moja Ola również zażyczyła sobie aparat, nawet już wybrała hello kitty, do apatatu gratisem są kolczyki:sorry2:
Kuba ma tyle propozycji prezentów że aż sie tego boje, za to z Manią mam problem, nie mam za bardzo pomysłów:-(

reklama
Fajne rzeczy też są z Playmobil Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale to cholerstwo drogie, jeden taki domek ma Alicja od swojej chrzestnej i go uwielbia. O taki: 5167 PLAYMOBIL PRZENOŚNY DOMEK DLA LALEK (2718527381) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Trochę tańsze są klocki z JDLT Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ale właśnie jeden zestaw to za mało, mamy dwa i już coś można zbudować.
Oczywiście Alicja szybko się nudzi, teraz właśnie od paru dni układa nagminnie te klocki z JDLT i ma mnóstwo zabawy.

Bardzo długi czas bawiła się farmą z Wadera http://allegro.pl/wader-farma-zestaw-i2707932500.html Tylko dokupiłam jej jeszcze zwierzątka. To był hit przez parę miesięcy.

A pod choinkę planuję kupić jej plac zabaw, bo tego jeszcze nie ma. Może coś takiego DUŻY SOLIDNY ZESTAW PLAC ZABAW ZJEŻDZALNIE LUDZIKI (2725872117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Moja też lubi wszelkiego rodzaju zjeżdżalnie

Za to lalek nie ma wcale, jedną tylko ma właściwie, i to taką zwyczajną i tak się zastanawiamy z mężem, żeby jej jakąś kupić po narodzinach rodzeństwa, że niby prezent od braciszka. Tylko chciałabym, żeby coś ta lalka mówiła, byleby nie sikała :-D Możecie polecić jakąś lalę?

Ostatnia edycja:
Do góry