reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dzieki Maonka za klocki. Te JDLT wygladaja fajnie, nawet zestawy z duplo posciagali :-) Co do lalki to nie polece nic, bo my mamy baby born taka co sika wlasnie ale nie wydaje odglosow. Jest o tyle fajna ze mozna ja moczyc, wiec Natka sie z nia kapie.

Dzięki za wszystkie pomysły
u nas wszelkie małe rzeczy są niestety nudne
a z klocków to bawi się tymi zwykłymi lego małymi, do duplo jakoś jej nie po drodze :sorry:i tak jak pisała Sonia raz siedzi cały dzień na dywanie i nie da się jej oderwać od klocków innym razem parę ładnych dni ich nie zauważa.

Jak zapytałam Laury co chce od Mikołaja to powiedziała że naklejki na ścianę :szok:

Ja wymyslilam na swieta klocki, prawdopodobnie Duplo. Przy okazji zapytam mamy doswiadczone w klockowych budowlach, czy pudelko 80 klockow to juz do czegos sie nada, czy lepiej ze dwa takie?

Mało 80 klocków i bardzo przydaje się jakaś płytka budowlana
do duplo jest taka
LEGO 2304 DUPLO CREATIVE Płyta budowlana SKLEPWAWA (2705098248) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Onka, ja nieodmiennie polecam drewniane. Mimo, że u nas Lego królują, to drewniane też są super. Kuba uzupełnia nimi swoje pomysły z lego budując np. mosty.
Z Duplo nie poradzę, bo u nas Duplo jest passe :-(

Za to moje dzieci marzą o... aparatach fotograficznych... prawdziwych, żeby nie było :laugh2: Kuba uwielbia robić zdjęcia i musze powiedzieć, że kadruje całkiem nieźle, a Bartek to wiadomo, naśladuje brata po całości... no i co ja mogę... dziadek już kombinuje, a że sam jest zapalonym fotografem, może być ciekawie ;-)

Czasem w biedronie można kupić bardzo fajne aparaty . Moja znajoma np trafiła koda cyfrowego którego można też używać pod wodą . Parametry całkiem niezłe a koszt 150 zł . Zdjęcia w wannie pewnie by się chłopakom podobały . a i mniejsze ryzyko że gdzieś coś się z nim stanie .

Fajne rzeczy też są z Playmobil Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale to cholerstwo drogie, jeden taki domek ma Alicja od swojej chrzestnej i go uwielbia. O taki: 5167 PLAYMOBIL PRZENOŚNY DOMEK DLA LALEK (2718527381) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Trochę tańsze są klocki z JDLT Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ale właśnie jeden zestaw to za mało, mamy dwa i już coś można zbudować.
Oczywiście Alicja szybko się nudzi, teraz właśnie od paru dni układa nagminnie te klocki z JDLT i ma mnóstwo zabawy.

Bardzo długi czas bawiła się farmą z Wadera WADER FARMA ZESTAW (2707932500) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tylko dokupiłam jej jeszcze zwierzątka. To był hit przez parę miesięcy.

A pod choinkę planuję kupić jej plac zabaw, bo tego jeszcze nie ma. Może coś takiego DUŻY SOLIDNY ZESTAW PLAC ZABAW ZJEŻDZALNIE LUDZIKI (2725872117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Moja też lubi wszelkiego rodzaju zjeżdżalnie

Za to lalek nie ma wcale, jedną tylko ma właściwie, i to taką zwyczajną i tak się zastanawiamy z mężem, żeby jej jakąś kupić po narodzinach rodzeństwa, że niby prezent od braciszka. Tylko chciałabym, żeby coś ta lalka mówiła, byleby nie sikała :-D Możecie polecić jakąś lalę?

Ten domek z playmobile był ostatnio w smyku za 129 zł . Ja mam siatkę tych rzeczy plus domek . Kupiłam kiedyś za dosłowny grosz w pracy . Było tam kilka zestawów mebli plus dom . Pewnie bym ładnych kilka setek musiała za to dać . Czeka na dobrą chwilkę .

Z lalek fajne są Agatki . Fajnie jak gadająca lalka jest miękka (środek z materiału ) lepiej się ją przytula . Te gadające zwykle mają . Ola ma plastikową annabel i średnio ją lubi

Aniam Chrzestna go kupiła w Holandii, podobno to tam hit. Parę drobnych elementów musiałam jednak pochować, typu kieliszki, wazon z kwiatkami itp. To trafiła Ci się okazja :-)
A właśnie nie masz u siebie w pracy lalki Dory? Najbardziej podoba mi się o taka, ale ciężko dostać. Raz była na allegro, ale jakoś przegapiłam aukcję. Ta akurat ma 70cm.
2574203456.jpg

my chyba zdecydujemy się na duży domek dla lalek - Julka jak widzi reklamy w tv krzyczy, że taki chce - na inne reklamy nie reaguje, więc chyba mikołaj jej wysłucha

Aniam Chrzestna go kupiła w Holandii, podobno to tam hit. Parę drobnych elementów musiałam jednak pochować, typu kieliszki, wazon z kwiatkami itp. To trafiła Ci się okazja :-)
A właśnie nie masz u siebie w pracy lalki Dory? Najbardziej podoba mi się o taka, ale ciężko dostać. Raz była na allegro, ale jakoś przegapiłam aukcję. Ta akurat ma 70cm.
Zobacz załącznik 509796

Nie mam , ja mam w domu taką co ma może ze 20 cm . Kiedyś kupiłam ją na lumpie . U nas kurz zbiera więc jakbyś chciała to mogę wysłać w prezencie .
Głowę na gumową , a resztę z materiału .
ta fajowa
LALKA DORA NA DOBRANOC ŚPIEWA PO POL FISHER PRICE (2728887853) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko cena

A te domki rzeczywiście są boskie , tylko jakoś u nas mało popularne .
Mi się marzy dla Olki takli dom

KidKraft DREWNIANY PIETROWY DOMEK DLA LALEK BARBIE (2721415799) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ehh cena tylko powala na kolana

Aniam Skoro się kurzy to poproszę :-) Moja Alicja uwielbia Dorę.
Te z fisher price fajne, szczególnie ta http://allegro.pl/lalka-tanczaca-dora-spiewa-po-polsku-fisher-price-i2738010756.htmlta ale cena 150zł... hm trochę dużo

Domek super i jaki stylowy. A nie masz jakiegoś znajomego stolarza? Mojej koleżanki mąż zbudował córce taki olbrzymi kilku piętrowy drewniany domek i wygląda super. Wyposażenie można dokupić.

Wysłałam Ci wczoraj maila, nie wiem czy odebrałaś? Bo chodzi mi o te ubranka czy je jutro wysyłać. Bo jeśli Ci teraz nie pasuje, to najlepiej będzie już po świętach

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry