reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

od dzisiaj w biedronce są zestawy ciastoliny z akcesoriami po 18,99

ja dla Malej kupilam salon dla pupila - i jest to hit -nie było dziecka przez ponad dwie godziny. kupiłam jeszcze lodziarnie, ale to za kilka dni zobaczymy.

jest też kreda, farby plakatowe, papier do wycinanek

reklama
Nata- dzięki, może doczłapię :-)

Agnieszka- ja mam właśnie ten sam problem- bardzo suche kudły i suche dłonie/ paznokcie. I mi się słabo niektóre lakiery trzymają, bo płytka za sucha i za słaba.
Możesz ją natłuszczać oliwą z oliwek, nie musi być od razu olej rycynowy, są też kremy z oliwą. Mi trochę to pomaga.

Aniez z biedronkowej oferty możesz spokojnie skompletować wyprawkę dla Kubusia, tylko nie polecam kleju bo szybko wysycha i ołówków oraz kredek bo ciężko je zatemperować:tak:

sonia ja mam akurat te ołówkowe w puszcze - i nie mam problemów z temperowaniem ich - może trafiły Ci się jakieś połamane w środku

Też mam takie zeszłoroczne w puszce i faktycznie są trochę połamane... ale niestety to dość częste :-(
Dziś już nie doczłapię... może jutro...

nata w zeszłym roku starszaki miały każdy swoją tubę tych kredek, nie łamały się, tylko trzeba było włożyć trochę siły żeby je zatemperować i jeszcze drewno zostawało takie postrzępione, z ołówkami to samo, i to nie wina temperówki bo przerobiłam kilka, widocznie trafiłam na jakąś wybrakowaną partię, a może poprostu w tym roku zrobione są jak trzeba

My mamy i polecamy kredki bambino z tesco:tak: Grube, ładnie malują, fajnie się je struga a poza tym strugaczka jest do nich dodawana gratis;-)

Grube bambino też polecam, jak dla mnie najlepsze kredki na rynku, Kuba w I klasie zużył 3 komplety no ale on cały czas je temperował:-D

reklama
Do góry