reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Rimmel Lycra Pro są rewelacyjne - nie maja duzej gamy kolorystycznej ale są bardzo trwałe i super się nimi maluje mają bardzo fajny pędzelek

reklama
Rimmel rzeczywiście są fajne i fajny pędzelek ale co z tego jak na moich paznokciach u rąk nie trzyma dłużej niż 2-3 dni bo potem od razu się końcówki ścierają??? U stóp to i miesiąc trzyma bez ubytków z przodu:tak:

U mnie Rimmel trzyma około 5 dni (2 warstwy maluję). To chyba od wielu czynników zależy.
Mojej mamie np. żaden lakier nie ściera i nie odpryskuje tak szybko jak niektóre mi... szczęściara! No i ona ma cudnej urody paznokcie, czego o moich bym nie powiedziała :-(

Aniam- jakieś 2 miesiące temu miałam lakier Astora z Lycrą i też był fajny (długo się trzymał) a Astor ma pełniejsza gamę kolorów od Rimmel'a. technologia produktu podobna :-)

http://www.astorcosmetics.com/pl-PL/products/nails

Ja poszukuję cienia do powiek... perłowy niebieski taki, jak drugi z palety Blue Drama (jak ja podświetlicie, to na dole widoczne są kolory), ale nigdzie nie znalazłam... może któraś z Was widziała Eye_Studio_silkglam

Ostatnia edycja:
Elvie miałam i nic to nie dało... mnie nawet hybrydy po tygodniu same zaczęły odłazić a miałam profesjonalnie robione w salonie. Poszłam z polecenia kuzynki która chodzi tam od 4 lat i nigdy nie miała takiego kłopotu...nawet ta sama pani mi je robiła.
To samo mam z żelami... taka uroda paznokcia chyba...
Aniez maluję zawsze 2 razy bo po razie to jakby nic nie było albo kolor taki pozaciągany mam ;-)
Dodatkowo pociągam bezbarwnym na wierzchu...

A natłuszczasz regularnie płytkę paznokcia? Bo z tego co piszesz, to w ogóle masz taki problem. Hybryda u wszystkich znanych mi osób trzyma długo ;)

Agnieszka, aniez zwrocila uwage na cos waznego. Fakt, masz bardzo suche wlosy, wiec i paznokcie bedziesz miala suche. Ja mam hybryde juz 2 tyg. i poza tym ze paznokiec mi bardzo odrosl, to lakier jak nietkniety.

aga mi hybryda tez schodzi po kilku dniach - rozmawialam ze swoja kosmetyczka okazuje sie ze tak sie czasem zdaza wyjasnila ze paznokcie bronia sie natluszczajac plytke co powoduje odchodzenie lakierow

reklama
czy natłuszczam... kremu do rąk urzywam niezbyt często, jak już zaczynam czuć że mam suche ręce, płytkę paznokcia regularnie traktuję bombą witaminową... chciałam je nacierać olejkiem rycynowym ale niestety nocne perypetie z chłopakami sprawiły że muszę to odłożyć w czasie bo nie chce im fundować atrakcji ;-)

Do góry