reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Filonka ja mam taki i mogę Ci go za darmo oddac,Łukasz kupił na allegro ale w ogole z niego nie korzystamy, za każdym razem pokazuje inną temp.jak dla mnie w ogóle się nie sprawdza, :wściekła/y:

reklama
Szukamy aparatu cyfrowego w cenie do okolo 1200zl. Moze polecicie jakas marke, ktora sprawdzila sie u was i z ktorej jestescie zadowolone? Szczegolnie chodzi mi o w miare dobre zdjecia w pomieszczeniach i z lampa blyskowa, bo coraz wiecej okazji zeby Darii popstrykac, a aparatem, ktory mamy, nic nie mozemy zrobic.

Aktualnie bierzemy pod uwage ktorys z tych:
Panasonic DMC-TZ25
Nikon Coolpix S9100
Sony DSC-WX100P
Panasonic Lumix DMC-TZ8

Czy kupujecie dzieciaczkom ubranka Next? wlasnie siedze na ich stronie i jestem chora na niektore :-D, choc nie te powszechnie poszukiwane cukierkowe, a te w prostszym fasonie:tak:. Ciekawa jestem czy te tansze z ich oferty np. z wielopakow, jakoscia dorownuja drozszym, czy moze jakosc jest porownywalna, a ceny podyktowane sa raczej popularnoscia poszczegolnych kolekcji.

Balerinki dla dziewczynek tez maja ladne.
Jak do tej pory wiekszosc zakupow dla Darii robie w H&M:tak: i jestem zadowolona, choc butow u nich nie kupowalam, ale next tez mnie kusi;-).
Za drogich ubranek nie chce kupowac, bo zawsze musimy zahaczyc o plac zabaw i Daria zawsze do domu wraca utytlana w piachu i czesto blocie przez tak popularne tu place zabaw z pompa wodna.

MaritD- stary poleca Sonówkę lub Nikona (z lekką przewagą pierwszego), ze względu na dobrą matrycę (Nikon ma najmniej pikseli ze wszystkiego, ale w stosunku do Panasonica nadrobi matrycą), jeśli chciałabyś jednak Panasonica to lepszy TZ8. TZ25 on by sobie na starcie darował.

Szukamy aparatu cyfrowego w cenie do okolo 1200zl. Moze polecicie jakas marke, ktora sprawdzila sie u was i z ktorej jestescie zadowolone? Szczegolnie chodzi mi o w miare dobre zdjecia w pomieszczeniach i z lampa blyskowa, bo coraz wiecej okazji zeby Darii popstrykac, a aparatem, ktory mamy, nic nie mozemy zrobic.

Aktualnie bierzemy pod uwage ktorys z tych:
Panasonic DMC-TZ25
Nikon Coolpix S9100
Sony DSC-WX100P
Panasonic Lumix DMC-TZ8

Ja mam lumixa i bez rewelacji . Soniacz to raczej zabawka niż aparat ( przyjaciółka ma szału nie ma )
Jak znam ludzi co się fotografią zajmują to kazdy mi polecał nikona , a ja się durna na lumixa skusiłam :angry:

reklama
Elvie piękne te torebki, ten koniak mi się marzy :)

Jeśli chodzi o farby to widzę,że każda ma innego faworyta, ciekawe co Gosieńka wybierze, hehe :)
Ja jeszcze inne zdanie mam coby jej wyboru nie ułatwić;-)
Dla mnie Beckers super jeśli chodzi o trwałość bo rzeczywiście po 4 latach jak T. zarysowania gładzią robił i później farbą te 'placki' malował to nie było widać różnicy.
Najgorzej było jednak z 'odcninaniem' farby od taśmy. Przy farbach lateksowych tj Beckers tworzy się taka błonka i jak się zrywa taśmę to farba często odrywa się razem z nią:wściekła/y:Mimo to beckers i Tikurrila (choć tak jest cholernie droga) są moimi faworytami.

Porażką dla mnie przy malowaniu ciemnymi kolorami jest Dulux. W sypialni mamy odcień Karmazynowy przypływ i potrzebabyło malować nim ściany 4-5 razy aby pokryło!!!

Jeśli chodzi o aparaty to z tych które wmieniłaś poleciłabym Lumixa. Moja siostra ma i zdjęcia robi śliczne :)

Gosiu trampolina dla was to minimum 3m :) Ja wybrałabym taką bez drabinki, Maja sobie świetnie radzi bez niej i nie mam obaw,że sobie zęby o nią wybije;-)

Do góry