reklama
Filonka - my mamy polecony przez pediatrę, taki: BEZDOTYKOWY TERMOMETR TM-F03B TECH-MED, FVAT!! (2417956258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i bardzo Ci go polecam. Najtańszy nie jest, ale ona swój ma już kilka lat, wykorzystuje namiętnie i działa bez zarzutu.
Szukamy aparatu cyfrowego w cenie do okolo 1200zl. Moze polecicie jakas marke, ktora sprawdzila sie u was i z ktorej jestescie zadowolone? Szczegolnie chodzi mi o w miare dobre zdjecia w pomieszczeniach i z lampa blyskowa, bo coraz wiecej okazji zeby Darii popstrykac, a aparatem, ktory mamy, nic nie mozemy zrobic.
Aktualnie bierzemy pod uwage ktorys z tych:
Panasonic DMC-TZ25
Nikon Coolpix S9100
Sony DSC-WX100P
Panasonic Lumix DMC-TZ8
Panasonic DMC-TZ25
Nikon Coolpix S9100
Sony DSC-WX100P
Panasonic Lumix DMC-TZ8
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Marid, moj brat ma lumixa i jest zadowolony
filonka
Fanka BB :)
Abiga- to dzieki za info, w takim razie musze jednak sie zaopatrzyć w droższy w stylu co Elvie zaproponowała, jednak cena robi swoje.Dobrze sie poradzić i nie kupić bubla.
Czy kupujecie dzieciaczkom ubranka Next? wlasnie siedze na ich stronie i jestem chora na niektore , choc nie te powszechnie poszukiwane cukierkowe, a te w prostszym fasonie. Ciekawa jestem czy te tansze z ich oferty np. z wielopakow, jakoscia dorownuja drozszym, czy moze jakosc jest porownywalna, a ceny podyktowane sa raczej popularnoscia poszczegolnych kolekcji.
Balerinki dla dziewczynek tez maja ladne.
Jak do tej pory wiekszosc zakupow dla Darii robie w H&M i jestem zadowolona, choc butow u nich nie kupowalam, ale next tez mnie kusi;-).
Za drogich ubranek nie chce kupowac, bo zawsze musimy zahaczyc o plac zabaw i Daria zawsze do domu wraca utytlana w piachu i czesto blocie przez tak popularne tu place zabaw z pompa wodna.
Balerinki dla dziewczynek tez maja ladne.
Jak do tej pory wiekszosc zakupow dla Darii robie w H&M i jestem zadowolona, choc butow u nich nie kupowalam, ale next tez mnie kusi;-).
Za drogich ubranek nie chce kupowac, bo zawsze musimy zahaczyc o plac zabaw i Daria zawsze do domu wraca utytlana w piachu i czesto blocie przez tak popularne tu place zabaw z pompa wodna.
aniez
Fanka BB :)
MaritD- stary poleca Sonówkę lub Nikona (z lekką przewagą pierwszego), ze względu na dobrą matrycę (Nikon ma najmniej pikseli ze wszystkiego, ale w stosunku do Panasonica nadrobi matrycą), jeśli chciałabyś jednak Panasonica to lepszy TZ8. TZ25 on by sobie na starcie darował.
Szukamy aparatu cyfrowego w cenie do okolo 1200zl. Moze polecicie jakas marke, ktora sprawdzila sie u was i z ktorej jestescie zadowolone? Szczegolnie chodzi mi o w miare dobre zdjecia w pomieszczeniach i z lampa blyskowa, bo coraz wiecej okazji zeby Darii popstrykac, a aparatem, ktory mamy, nic nie mozemy zrobic.
Panasonic DMC-TZ25
Nikon Coolpix S9100
Sony DSC-WX100P
Panasonic Lumix DMC-TZ8
Ja mam lumixa i bez rewelacji . Soniacz to raczej zabawka niż aparat ( przyjaciółka ma szału nie ma )
Jak znam ludzi co się fotografią zajmują to kazdy mi polecał nikona , a ja się durna na lumixa skusiłam
reklama
Elvie piękne te torebki, ten koniak mi się marzy
Jeśli chodzi o farby to widzę,że każda ma innego faworyta, ciekawe co Gosieńka wybierze, hehe
Ja jeszcze inne zdanie mam coby jej wyboru nie ułatwić;-)
Dla mnie Beckers super jeśli chodzi o trwałość bo rzeczywiście po 4 latach jak T. zarysowania gładzią robił i później farbą te 'placki' malował to nie było widać różnicy.
Najgorzej było jednak z 'odcninaniem' farby od taśmy. Przy farbach lateksowych tj Beckers tworzy się taka błonka i jak się zrywa taśmę to farba często odrywa się razem z niąMimo to beckers i Tikurrila (choć tak jest cholernie droga) są moimi faworytami.
Porażką dla mnie przy malowaniu ciemnymi kolorami jest Dulux. W sypialni mamy odcień Karmazynowy przypływ i potrzebabyło malować nim ściany 4-5 razy aby pokryło!!!
Jeśli chodzi o aparaty to z tych które wmieniłaś poleciłabym Lumixa. Moja siostra ma i zdjęcia robi śliczne
Gosiu trampolina dla was to minimum 3m Ja wybrałabym taką bez drabinki, Maja sobie świetnie radzi bez niej i nie mam obaw,że sobie zęby o nią wybije;-)
Jeśli chodzi o farby to widzę,że każda ma innego faworyta, ciekawe co Gosieńka wybierze, hehe
Ja jeszcze inne zdanie mam coby jej wyboru nie ułatwić;-)
Dla mnie Beckers super jeśli chodzi o trwałość bo rzeczywiście po 4 latach jak T. zarysowania gładzią robił i później farbą te 'placki' malował to nie było widać różnicy.
Najgorzej było jednak z 'odcninaniem' farby od taśmy. Przy farbach lateksowych tj Beckers tworzy się taka błonka i jak się zrywa taśmę to farba często odrywa się razem z niąMimo to beckers i Tikurrila (choć tak jest cholernie droga) są moimi faworytami.
Porażką dla mnie przy malowaniu ciemnymi kolorami jest Dulux. W sypialni mamy odcień Karmazynowy przypływ i potrzebabyło malować nim ściany 4-5 razy aby pokryło!!!
Jeśli chodzi o aparaty to z tych które wmieniłaś poleciłabym Lumixa. Moja siostra ma i zdjęcia robi śliczne
Gosiu trampolina dla was to minimum 3m Ja wybrałabym taką bez drabinki, Maja sobie świetnie radzi bez niej i nie mam obaw,że sobie zęby o nią wybije;-)
Podziel się: