reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

kittek lala ma szmaciany brzuszek z tym że w środku jest mechanizm odpowiadający za odgłosy jest lekka, ogólnie bardzo fajna
wronka bardzo fajny zestaw W będzie wniebowzięta

reklama
parchnelam smiechem jak to pusy zobaczylam. niby po angielsku to pussy, ale od razu mi sie skojarzylo... no i dla chlpakow w okreslonym wieku, to rzeczywiscie swietna zabawka, dla dziewczyn tez ;-)
hahahahaha, mialam.od razu te same skojazenie :-)

Podbijam pytanie Elvie. Też planuję kupić jakieś porządne żelazko. Myślałam o tym, które się włacza tylko wtedy jak się je do ręki bierze. Macie jakieś opinie?

A teraz mam ogromną prośbę. Czy ktoraś z was słyszała o jakimkolwiek patencie na nagrzewające się poddasze.
Przy zeszłotygodniowych upałach myślałam,że padnę. W sypialni mieliśmy wieczorami ponad 30st.
Słyszałam o jakiś panelach na dach, nawet obiło mi się o uszy,że jakaś folia była w Lidlu do naklejenia na okno (ponoć odbijała promienie słoneczne)
Najfajniejsze by były chyba panele słoneczne bo łapałyby chyba słońce i może dach by się wtedy tak nie nagrzewał.
Kombinuję bo i my kiepsko śpimy w upały i Maja też się wtedy potrafi obudzić np o 3 w nocy i marudzi.
Ja mam wlasnie w pracy odlozone te zelazko z Boscha, jest fajne, dobrze trzyma sie w dloni, ladnie paruje duzym strumieniem, a najwazniejsza jest 'ta moc'- dotykasz- grzeje, nie dotykasz- nie grzeje.

Nie wiem gdzie więc wstawiam tutaj bo zakupów to dotyczy.

Kochane szukam klasycznej koszuli wizytowej białej na rozmiar 86 i 116 na krótki rękaw, bez żadnej aplikacji. Ważne żeby były identyczne ;-)
Po za tym jakaś kolorowa w takim stylu
koszule-wizytowe-dzieciece-785612z4.jpg

najlepiej niebieska lub jasny fiolet lub zieleń...
U mnie w Rybniku i w Wodzisławiu nie ma :no: pisałam do hryncewicza na allegro ale nie odpowiada :no::no: a musze mieć te koszule do garniturków dla chłopaków... Która chętna do pomocy?? Dajcie znać to was wykożystam ;-) :-D
Edit
Czekam jeszcze na jedną odpowiedź bo znalazłam jeszcze jedną firmę... jak co to dam znać

Ostatnia edycja:
kittek - jak będziesz u gosienki to zapraszam do nas, przy okazji sklepy stanikowe zaliczysz;-)

Agnieszka - ja mam od jutra mamę u siebie, więc będę miała czas by wpaść do pasażu na zakupy bo potrzebujemy kilka szmat zakupić, więc przy okazji zajrzę do dzieciowych i jak coś wypatrzę to Ci fotki zrobię.

wronka - prezent fajowy, kciuki za tort!

Ostatnia edycja:
Marid dzięki. Zależy mi jednak na klasycznej koszuli bo muszę ja chłopców ubrać do garniturkow i do tego koniecznie krawat. Próbowałam pertraktowac z J. Ale on ma jeden argument którego nie jestem w stanie przeskoczyć "chce wyglądać jak tatuś". W ogóle ostatnio ma ewidentne "jak tata" i ogólnie TATA. A M. drugi taki tylko dla niego wyrocznią jest J. Jednym słowem mam przegwizdane ;-)

Agnieszka, a co to za okazja, ze chlopakow tak stroisz???

Mi osobiscie taka elegancja sie u malych dzieciakow nie podoba, zdecydowanie wole taki tRche 'luz' w stroju klasycznym. Zreszta,do facetow w garniturach tez mnie ciezko przekonac, zwlaszcza , ze wiekszosc chlopow wyglada jak w targowych w takowych. Najlepszy przyklad mamy chocby w sejmie- na 3/4 facetow marynary wisza , bary maja w nich jak rugbysci, a spodnie majtaja jak choragiewki.
Ewidentnym krolem stylu jest dla mnie minister Nowak, ktorego garnitury sa bomba. Marynarki leza jak ulal, spodnie w rodzaju'obcislych'.
Jak moj L szukal garnituru do slubu to wlasnie takie wytyczne mial postawione.

Za to z zagranicznych przykladow ewidentnego super smaku i wygladu jest dla mnie Beckham. W swoich garniturach zawsze wyglada bosko (choc jako facet mnie nie kreci). Ostatnio jak go widzialam z transmisji gdy odbierali olimpijski ogien bie moglam wyjsc z podziwu....
no, troche zboczylam z tematu ;-)

Ostatnia edycja:
No to Katik R. nie zebralby u Ciebie punktow, bo on ciagle pod krawatem :) ale mi sie akurat w tej wersji podoba :)

Agnieszka ja kupuje koszule dla chlopakow w Reserved, ale nie wiem, czy maja wersje dla synka i tatusia :)))

reklama
Dobra dziewczyny znalazłam firmę która ma takie koszule i ma rozmiary i wzory o jakie mi chodzi takze moja wcześniejsza prośba jest nieaktualna. No chyba ze dają ciała co oby nie nastąpiło.

Katik idziemy na wesele mojego brata:-) co do ubioru to mnie się eleganccy faceci bardzo podobają, a tak jak pisałam wcześniej J. się uparł ze chce wyglądać jak tatuś więc nie mam wielkiego wyboru. Bo nachodzilam sie z nim po sklepach i niczego innego nie chcial. M. Z kolei musi mieć to co J. Zaczął gadać to umie wyrazić swoje zdanie;-). Za to na drugi dzień imprezy pójdą w dżinsach i koszulach

Do góry