reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Elvie taki jak wrzuciłaś z linka mam u siebie różowy , fajne to dla rocznego dziecka które trzyma nóżki na podnóżkach a rodzic je pcha i dla takich dzieciaków są one kupowane . rowerek jednego sezonu , bo do niczego innego się to nie nadaje

Kici ja biegówkę już mam za 220 to niech się w tyłek cmokną dałam 150 już z wysyłką :p szukam teraz dla Szymka . zresztą za biegówkę bym wiecej nie dała bo to sama rama i dwa koła więc bez przesady .

reklama
Aga może i masz racje z tymi pedałami. M. właśnie ma je umocowane przy kółkach i się odpycha nogami. Jednak szkoda mi trochę kasy, by to zmienić, zwłaszcza, że mamy dwa rowerki. Myślę nad biegowym, ale ceny powalają!
Rozmawiałam ostatnio w parku z mamą trzylatka, który na tym biegowym sunął, nie jechał, wyglądało to super. Dziewczyna mi mówiła, że na początku nie był rowerkiem zachwycony, ale się przekonał. Tylko każde dziecko inne, a wydawać kasę, bo może się przekona, trochę szkoda.
Elvie, z ciekawości pytam, po ile kaski w go sporcie? Ja za swój, wraz z ochraniaczami na kolana i łokcie, dałam w Tesco 99zł.
i po ile te rowerki biegowe?

Ostatnia edycja:
Elvie my ten rowerek dostaliśmy i mimo,że Maja go uwielbia to osobiście podzielam zdanie Agi.
Mała próbuje pedałować,ale nie za bardzo jej to wychodzi.

Ja wam chciciałam pokazać jakie jajeczka moja mama robi. To największe 12 cm wys, robi się ponad 3 godz, a składa się z jajka styoropianowego i ponad 1000 szpilek i 1000 cekinków, to średnie (9cm wys.) ponad 1,5godz, a najmniejsze (6cm wys) ok godz. Są bardzo pracochłonne,ale mamę wciągnęło robienie tych jajeczek i dzięki temu mam oryginalne prezenty dla bliskich i dekoracje w domu bo na żywo wyglądają dużo ładniej więc polecam taką zabawę przedświąteczną, choć mi udało się zrobić jedynie jedno malutkie i jedno średnie,a siedziałam nad nimi jakieś 5 godz,ale jaką miałam satysfakcję jak skończyłam :)))
P3292306.jpg

Ostatnia edycja:
kittek, zalacznik sie nie otwiera

a taki rowerek jak elvie wkleila, dziadkowie kupili dla K, ale jeszcze nie miala okazji go wyprobowac. Im chodzilo o to, zeby mlodej nie niesc na rekach, jak dziec chodzenie na spacerze oprotestuje. Powiem Wam jak sie sprawuje innym razem. To, ze rowerek na jeden sezon, to jasne. Nie wiem czy dla naszych dzieciaczkow sa rowery na wiecej niz jeden sezon, bo jak wiadomo sprzetu sportowego na wyrost sie nie kupuje, a nasze szkraby dosc szybko rosna. No, moja na szczescie przystopowala ;-)

Od razu powiem, ze 3 latek tez na normalnym rowerze rzadko sam pojedzie, moze z pelnym rynsztunkiem, czyli kolka+ kij. Spotkalam w swoim zyciu jezdzacego samodzielnie 3 latka, ale on wczesniej szalal wlasnie na biegowym. Wolnosc daje biegowy o ile dziecko da sie przekonac, ze to doby pomysl, jednak wydaje mi sie, ze kazde sie da, tylko kwestia tego "kiedy" nie "czy".

gosia - nie pamiętam ceny:zawstydzona/y: na www sobie sprawdź;-)

kittek - ja mam jedno takie jajo - cudne jest! Od Gosienki dostałam:-) I jeszcze palmę cudna też mam:-)

O ciekawe :tak: moja sąsiadka też robi na styropianowej formie ale z wierzchu są takie trójkąty ze wstążki :tak: bardzo ciekawie to wygląda... jak nie zapomne to zrobie zdjęcie bo teściowa ma takie jajo od niej i stroik na drzwi...

reklama
Aga może i masz racje z tymi pedałami. M. właśnie ma je umocowane przy kółkach i się odpycha nogami. Jednak szkoda mi trochę kasy, by to zmienić, zwłaszcza, że mamy dwa rowerki. Myślę nad biegowym, ale ceny powalają!
Rozmawiałam ostatnio w parku z mamą trzylatka, który na tym biegowym sunął, nie jechał, wyglądało to super. Dziewczyna mi mówiła, że na początku nie był rowerkiem zachwycony, ale się przekonał. Tylko każde dziecko inne, a wydawać kasę, bo może się przekona, trochę szkoda.
Elvie, z ciekawości pytam, po ile kaski w go sporcie? Ja za swój, wraz z ochraniaczami na kolana i łokcie, dałam w Tesco 99zł.
i po ile te rowerki biegowe?

Biegówkę można kupić za 115 zł hudory , w kauflandzie też była teraz hudora za 119 zł .

Elvie my ten rowerek dostaliśmy i mimo,że Maja go uwielbia to osobiście podzielam zdanie Agi.
Mała próbuje pedałować,ale nie za bardzo jej to wychodzi.

Ja wam chciciałam pokazać jakie jajeczka moja mama robi. To największe 12 cm wys, robi się ponad 3 godz, a składa się z jajka styoropianowego i ponad 1000 szpilek i 1000 cekinków, to średnie (9cm wys.) ponad 1,5godz, a najmniejsze (6cm wys) ok godz. Są bardzo pracochłonne,ale mamę wciągnęło robienie tych jajeczek i dzięki temu mam oryginalne prezenty dla bliskich i dekoracje w domu bo na żywo wyglądają dużo ładniej więc polecam taką zabawę przedświąteczną, choć mi udało się zrobić jedynie jedno malutkie i jedno średnie,a siedziałam nad nimi jakieś 5 godz,ale jaką miałam satysfakcję jak skończyłam :)))
Zobacz załącznik 452031

Piękne te jajka .

Od razu powiem, ze 3 latek tez na normalnym rowerze rzadko sam pojedzie, moze z pelnym rynsztunkiem, czyli kolka+ kij. Spotkalam w swoim zyciu jezdzacego samodzielnie 3 latka, ale on wczesniej szalal wlasnie na biegowym. Wolnosc daje biegowy o ile dziecko da sie przekonac, ze to doby pomysl, jednak wydaje mi sie, ze kazde sie da, tylko kwestia tego "kiedy" nie "czy".

Aniez znam sporo trzylatków które jeżdżą na rowerkach z 12 kołami . Synek sąsiadki , SZymek też już umiał rok temu ale jak się okazało nasz rower do d.. i się zniechęcił . Koleżanek dzieciaki tez załapały mając zwykle 3 lata i nawet nie całe trzy

jest jedna rzecz prawie na lata :-D Hulajnoga trzykołowa , moja ma regulację . SZymek dostał jak nie miał jeszcze dwóch lat i do tej pory śmiga :tak:

No i ma SZymon czerwonego rumaka
Rowerek Dziecięcy Kross Bajtek 2012, różne kolory - Sklep Rowerowy i Turystyczny SZUMGUM - rowery, części rowerowe i akcesoria rowerowe. Sakwy rowerowe, przyczepki na rower

Miał być tańszy , ale jak zaczęłam oglądać rowerki co ważyły pół Szymka to mi się odechciało , super na nim jeździ dziś już śmigał choć tylko po go sporcie . No i stówkę mniej za niego dałam .

Do góry