reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

elvie dziękuję za propozycję - jeszcze muszę pomyśleć

właśnie rozmawiałam z Babką ze sklepu Aktywny Smyk - matko jakiej fachowej pomocy mi Pani udzieliła - wyjaśniła mi jakie mierzyć - trzeba założyć dziecku buty - i gdy stoi prosto zmierzyć nogę od kroku do podłogi od strony wewnętrznej. I jeżeli tak jak w przypadku Juli jest to 29-30cm to w grę wchodzą jedynie dwa rowerki
1. http://www.aktywnysmyk.pl/rowerki-biegowe-puky/92-rowerek-biegowy-puky-lr-m-rozowy.html

bardzo nam go polecała, dużą zaletą jest to, że dziecko samo może uściąś, nie musi podnosić wysoko nóżki i nie traci równowagi

2. http://www.aktywnysmyk.pl/rowerki-biegowe-strider/369-rowerek-biegowy-strider-prebike-rozowy.html

Ważne o czym Babeczka mi powiedziała, że nie należy kupować rowerków biegowych na wyrost - bo dziecko musi stabilnie dotykać pełną stopą podłoża

reklama
Nata- żadnego sprzętu sportowego moim zdaniem nie kupuje się na wyrost ani nart, ani roweru, ani nawet kąpielówek ;-) bo spadną i będzie obciach.
Ten pierwszy bardzo mi się podoba :-) no i nie 400 zeta :-)

Nata- żadnego sprzętu sportowego moim zdaniem nie kupuje się na wyrost ani nart, ani roweru, ani nawet kąpielówek ;-) bo spadną i będzie obciach.
Ten pierwszy bardzo mi się podoba :-) no i nie 400 zeta :-)
aniez to prawda - ale spotkałam się u mnie z rodzicami, którzy kupili rowerki na wyrost - bo przecież nie opłaca się za rok wydawać znowu kasy jak dziecko podrośnie

Po dlugich poszukiwaniach kupilam zgrozie kurteczke wiosenna. Bawelniana, na bawelnianej podszewce - nie zadne tam nieprzemakalne bogwico na polarze. Kolor cudny - turkus :tak: W szoku jednak bylam, bo kurtka rozmiar 110 i jedyne co jest za duze, to rekawki. Bedzie na dluzej:-):tak:
page2.jpg

Nata bardzo fajny ten pierszy rowerek :)

Mamusia sztućce piękne ja bym kupiła,ale one raczej tak dla dużo starszego smyka są.
Ja planuję Mai dokupić właśnie takie metalowe bo będą w Lidlu od poniedziałku za 17,90 chyba ( tylko nie będą tak śliczne jak te z linka,ale też z jakimś zwierzaczkiem )

Zielona świetna ta kurteczka. U nas na razie +4,5 st więc jeszcze w zimowych ubraniach chodzimy, brrr.

Dziewczyny kupiłam Mai kilka par rajstopek, leginsów i takich dłuższych skarpetek (takie bawełniane podkolanówki-śliczne, kolorowe, pakowane w 3-paki) w C&A. Przecenione z 29,90 na 4,90. Może u was też będą. Gosi wysłałam dwie pary to wam powie czy fajne.

Odkryłam też prześliczne rajstopki, fajne gatunkowo u nas w hurtowni po 10zł (jakość taka jak H&M) i takie skarpetki (z podeszwą wylaną silikonem) za niecałe 4zł. Wcześniej takie skarpetki kupowałam za prawie 15zł więc jak któraś by chciała to będę jeszcze w tej hurtowni. Są też takie śliczne (tak jakby żakardowe rajstopki białe z różową lamówką za niecałe 10zł)

Skarpetki podobne są do tych:
http://allegro.pl/sterntaler-skarpetki-z-abs-19-20-antyposlizgowe-i2211194535.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry