reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Właśnie sobie skojarzyłam, że w moim ulubionym serialu "Przepis na życie"główna bohaterka używa przyczepki, a serial polski, więc może tego zakazu już nie ma.

reklama
A ja do Wasz innej beczki;-)

Kompletuję rzeczy dla Maćka i trochę mi jeszcze brakuje, napiszę co to może któraś ma i odsprzeda.

- fotelik samochodowy pasujący do x-landera, czyli x-car albo maxi cosi, bo nasz nie pasuje:baffled:
- mata edukacyjna jakaś kolorowa i z pałąkiem, bo mam ale z plastikową górą i średnio się przy Lence sprawdzała;
- niania elektroniczna, bo naszą Lena zepsuła,
- monitor oddechu (nie wiem czy przydatne, ale jak w dobrej cenie to wezmę),
- bujaczek ale w stylu tego: LEŻACZEK BUJACZEK M7344 WIBRACJE! FISHER PRICE (2188418781) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - chodzi mi o te metalowe pałąki na dole do bujania, my mamy fisher price ten z huśtawką, ale Lena nadal z niego korzysta, więc jej nie chcemy zabierać,
- ochraniacz 360cm na całe łóżeczko, bo tego nigdy za wiele, a póki co mam jeden i dwa inne krótsze, które będę musiała wiązać z obu stron aby całe łóżeczko osłonić.

I pytanie do mam chłopców: co zakupić z kosmetyków? Talk przy chłopcach jest ok? Bo przy dziewczynce nie używałam. Mam już bepanthen, oliwkę, sudocrem i nie wiem co dalej?

Elvie co do kosmetyków to wsio zależy od dziecka i od skóry... zarówno przy J. jak i przy M. nie stosowałam dosłownie nic chyba ze pojawiło sie odpażenie dupci. I tu już jest rozdźwięk. Bo J. świetnie służył bephanten a cała reszta tylko pogarszała sprawę (nawet mąka ziemniaczana) a u M. tylko i wyłącznie sudokrem bo reszta jak u J. pogarszała tylko sprawę. Oliwek nie stosowałam wcale. Na początku obu chłopców kąpałam w Oilatum.

Isabela niestety nie pomogę.

Elvie przy chłopcach i zresztą przy Helence też stosowałam dokładnie to samo co Agnieszka:tak: Oliwki i pudru nigdy nie stosowałam.

elvie mam nianię, babyono, prosta bez żadnych udziwnień, korzystałam z niej rzadko tylko jak wychodziłam do ogródka, zasięg ma 450m zawsze było ok, nie mam pudełka tylko wkładkę tekturową bo Ola rozprawiła sie z opakowaniem, jeżeli byłabyś zainteresowana wrzucę fotkę, korzystałam z niej tylko przy Mani więc ma niecałe 2 lata

marta - czekam na fotki!

Agnieszka, gosienka - dziękuję!

sonia - ja mam właśnie babyono, ale ona do d.. jest, już raz reklamowałam, później gwarancja mi się skończyła to znów zaczęła przerywać i raz świeci a raz nie i nawet jak świeci to nie zawsze dziecko słychać.

reklama
ania - Olka radzi sobie na tej hulajnodze?

Tak radzi sobie :tak:

Dziewczyny szukamy przyczepki rowerowej dla dzieci macie jakies do polecenia oczywiscie w rozsadnych pieniadzach takie za 1000 z super atestami i innymi cudami odpadaja.

w niemczech w marketach J mi kiedyś chciał kupić w lipcu na przecenach po 100 euro stały i to takie gdzie można jako wózek uzywać

Jak mieszkałam w Niemczech to takie cuda były od 400euro w górę, więc nie wiem, czy coś taniej znajdziesz.
Poza tym w PL z tego co się wówczas orientowałam był zakaz używania takich przyczep dla dzieci, być może juz się to zmieniło..

Był ale już nie ma

A ja do Wasz innej beczki;-)

Kompletuję rzeczy dla Maćka i trochę mi jeszcze brakuje, napiszę co to może któraś ma i odsprzeda.

- fotelik samochodowy pasujący do x-landera, czyli x-car albo maxi cosi, bo nasz nie pasuje:baffled:
- mata edukacyjna jakaś kolorowa i z pałąkiem, bo mam ale z plastikową górą i średnio się przy Lence sprawdzała;
- niania elektroniczna, bo naszą Lena zepsuła,
- monitor oddechu (nie wiem czy przydatne, ale jak w dobrej cenie to wezmę),
- bujaczek ale w stylu tego: LEŻACZEK BUJACZEK M7344 WIBRACJE! FISHER PRICE (2188418781) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - chodzi mi o te metalowe pałąki na dole do bujania, my mamy fisher price ten z huśtawką, ale Lena nadal z niego korzysta, więc jej nie chcemy zabierać,
- ochraniacz 360cm na całe łóżeczko, bo tego nigdy za wiele, a póki co mam jeden i dwa inne krótsze, które będę musiała wiązać z obu stron aby całe łóżeczko osłonić.

I pytanie do mam chłopców: co zakupić z kosmetyków? Talk przy chłopcach jest ok? Bo przy dziewczynce nie używałam. Mam już bepanthen, oliwkę, sudocrem i nie wiem co dalej?

dziś dostałam nianię z monitorem oddechu angel care
Angelcare monitor oddechu+niania AC401 Wys 24h (2154474895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to jest wydaje mi się ten model sprawdzę jutro , kosztuje 270 zł . :tak:
także dzwoń jak coś to Ci ją klepnę jak chcecie .

mam też bujaczek
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA HYBRYDOWA SŁONIK wkładka (2190195698) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
koszt 230 , jak nowa .

o leżaczku mi nic nie pisałaś a miałam już kilka fisherów . daj cynka jaki chcesz

Do góry