reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Ja tam lubię czarne rzeczy :tak: i dokładnie białe rajstopki biała nawet zwykła bluzka pod na długi rękaw i już jest elegancko :tak:
No ale ja dziwak ubraniowy jestem :-D bo nie wiem czy pamiętacie ale Ola na chrzcinach miała szarą sukienkę , do tego body z koronkowym kołnierzykiem , białe rajstopki i szydełkową czapeczkę i butki . Ubranie było na tyle niepowtarzalne że sprzedało się na allegro w dwa dni .

Pamiętam, pamiętam, szarą - niebieskooką piękność

Sukienkę jednak oddałam. Przymierzyłam wieczorem i była ciut mała w paszkach, ale poza tym Alicja wyglądała ładnie i elegancko. Dzięki za rady. Jednak będę szukała coś w innej kolorystyce.

Co do prezentu dla A. odpuszczamy sobie w tym roku. Zabawek ma masę, a kolejne dostanie od rodziny, więc skupimy się tylko na przyjęciu urodzinowym.

Ostatnia edycja:
marta - miałam takie same firanki w Rio:-)

aniez - to Ty jak ja głównie książki kupujesz:-)

Jeśli chodzi o prezent dla Lenki to u nas bez szaleństwa, ona ma już tyle tej graciarni, że kompletnie nic jej nie jest potrzebne. Ostatecznie od rodziny niech dostanie tablicę do mazania z ikei, bo robiliśmy do niej kilka razy podchody, ale jeszcze nie kupiliśmy. Mogą też krzesełko i stolik z mamuta kupić - będzie przydatne do nowego domu, a teraz ma Lenka takie zwykłe zakupione w jysk. Planujemy też galerię zdjęć w nowym domu, więc kolorowe ramki z ikei gromadzimy;-) Ładne firanki/zasłonki do nowego pokoiku też będą mile widziane:tak: Zabawek i ciuszków ma masę, więc zakaz kupowania kolejnych rodzince zrobię;-)

Dziewczyny szukamy przyczepki rowerowej dla dzieci macie jakies do polecenia oczywiscie w rozsadnych pieniadzach takie za 1000 z super atestami i innymi cudami odpadaja.

Iza niestety nie pomoge... widziałam różne ryksze (bo i taką nazwę tej przyczepce dają) ale nie wiem które warte są polecenia.

Jadąc po J. do przedszkola wjechałam do Tesco po owoce i zahaczyłam o ciuchy dziecięce... M. wzbogacił się o 2 pary dżinsów (po 29 i 12,5 zł) i o bluzke z długim rękawem za całe 9,90... przeceny trafiłam resztki bo resztki ale młodemu jeszcze tylko jakieś fajne dresiki ze 2 kupię i będzie znowu spokój :-D

Dziewczyny szukamy przyczepki rowerowej dla dzieci macie jakies do polecenia oczywiscie w rozsadnych pieniadzach takie za 1000 z super atestami i innymi cudami odpadaja.
Jak mieszkałam w Niemczech to takie cuda były od 400euro w górę, więc nie wiem, czy coś taniej znajdziesz.
Poza tym w PL z tego co się wówczas orientowałam był zakaz używania takich przyczep dla dzieci, być może juz się to zmieniło..

reklama
Izka przejrzyj forum bo ostatnio czytalam watek o tym.
Tansze niz 1000napewno znajdziesz na allegro, co prawda uzywane.
W takich przyczepkach wazna jest ich waga i przede wszystkim amortyzacja, wiec najlepiej byloby wyprobowac przed kupnem. Trzeba tez zwrocic uwagę na moskitiere, folie przeciwdeszczowa i dobre pasy.
Jakis czas temu w tvn style byl program "pani gadzet" o przyczepkach, fotelikach i rowerach, moze znajdziesz jeszcze gdzies w necie

Do góry