reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki u lekarza

A kiedy robi się badanie bioderek?? Mnie najpierw powiedziano, że ok 3 miesiąca, a teraz mi powiedziała, że muszę zadzwonić i się zapytać, czy potrzeba skierowanie... Normalnie woda z mózgu...

reklama
Hanus ja dostałam skierowanie od pediatry do poradni preluksacyjnej. Od chwili narodzin mam ok 8 tygodni żeby się zgłosić na usg (tak mam zapisane przez neonatologa ze szpitala w książeczce zdrowia dziecka), więc mam termin na 7 stycznia. Strasznie długo się czeka na jakiś wolny termin przynajmniej u nas, więc lepiej się zorientować co i jak.

Ja też dostałam skierowanie na usg bioderek od pediatry, pomimo iż maly miał robione w szpitalu i wyszlo ok.
Termin mamy na 9 grudnia.

Ja idę na kontrolę bioderek jak mały będzie miał 6 tygodni. Połżna mówiła żeby iść w tym czasie. Dzis się zapisałam prywatnie, ale nie wiem czy to będzie usg czy coś innego.

A ja dzis dzwonilam zeby termin zaklepac, i facetka do mnie zeby dzis przyjechac, a ja nawet skierowania nie mialam, wiec zapisalam mala na 15 grudnia

Dziewczyny, a dajecie podwójną pieluszkę dzieciaczkom?? Bo mnie nie kazano, a badanie bioderek dopiero w przyszłym tygodniu. W szpitalu po porodzie chyba też badali, a nie mówili czy trzeba te pieluchy dawać, czy nie... A jak u Was??

Ja daje pieluszkę bo tak kazali ..... bioderka badali w szpitalu ale na wszelki wypadek kazali pieluchować, mam nadzieje że to nie zaszkodzi :-)

Zaszkodzić napewno nie zaszkodzi, ale ja nie wiem, czy jak nie daję, czy nie zaszkodzę... Echhhh... Żeby już był przyszły wtorek...

Hanus połóż małego na brzuszku i sprawdz czy fałdki na nózkach są równe, zaczynając od pierwszej fałdki pod pupą. Jeśli sa równe to napewno wszystko jest ok i jak powiedział mój znajomy fizjoterapeuta " nie męcz dzieciaczka i daj se spokój z podwójnym pieluchowaniem" - ale oczywiscie czy bedziesz pieluchowac czy nie zdecydujesz sama . Nie chce do niczego namawiać .
Poza tym układaj dzieciaczka na brzuszku z nózkami rozlożonymi tak jak żabka. Tak samo jak nosisz podniesionego do pionu zeby mu sie odbiło to tez piluj żeby nózki były rozłozone na boki. A czy pieluchowanie zdrowym bioderkom nie zaszkodzi ...cóz nie jestem co do tego przekonana

Ostatnia edycja:
reklama
pieluszkowanie raczej niue zaszkodzi, przeciez tak się kiedyś robiło w dobrym celu... A ja trzeci raz już próbuję napisać do Was co na zaparcia dla malucha? Może juz pytałam o to, ale nie mogę znaleźć.... :/ Ja jestem przeziębiona i niestety tylko patrzę jak Mały to złapie:( Kurcze, że Wy macie czas by tu pisać....

Do góry