reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki u lekarza

Jak u was po szczepieniach?? Maly wczoraj byl na drugim szczepieniu i woeczorem strasznie marudzil i plakal, wiec dostal Calpol (paracetamol) spal 21:30-7:30 obudizl sie zjadl, nie chcial sie za bardzo bawic ani gadac i znowu spac, i tak caly dzien, zje, troszke sie porozglada i placze ze chce spac.

Dziewczyny dobrze ze z waszymi maluszkami coraz lepiej :-)

reklama
My bylismy we wtorek, mala strasznie plakala, jeszcze jej takiej nie widzialam, nie chciala za bardzo potem spac, zrobilam jej oklad, dostala czopek na noc Viburcol, ale i tak nocka byla niespokojna

Asteria , Hanuś bardzo sięcieszęże jest dobrze:happy:.

U nas po szczepieniach nie zauważyłam żadnych zmian w zachowaniu. Mój synuś dobrze je znosi.

No wlasnie wiekszosc dzieci jest niespokojna a Adas spi caly dzien, zobaczymy jak noc minie, na razie budzi sie co 2godz na jedzenie, troche sie porozglada i spi :baffled: Matce nie dogodzisz, jak dziecko spi to zle jak nie spi jeszcze gorzej :-D

witam.
moja mała po pierwszym szczepieniu była spokojna, ale za to po drugim już była marudna ale nie gorączkowała mi. A mam takie pytanie ile razy drogie mamy wasze dzieci budzą się w nocy? Ja karmie piersią, mała ma trzu miesiące,a budzi mi się czasem trzy a nawet cztery razy w nocy. Co zrobić rzeby pospała troszkę dłużej?

Kiedyś prubowałam dać małej butelkę, ale nie chce nawet wsadzić jej do buzi, prubowałam podać jej wodę bo miała miała czkawke, raczej nie miała bum serca podać jej innego mleka

Mój po każdym szczepieniu przesypiał cały dzień, tylko co godzinę budził się na małe jedzenko (ok 5 min) i dalej spanie.

wiecie co miałam wczoraj wizyte w GP(odpowiednik polskiego internisty), umówiłam się bo nie miałam wypełnionej kartki w czerwonej książce małego,tej kartki gdzie powinny być sprawdzane oczka uszy i bioderka czego oczywiście moje GP nie zrobilo i nie mam wpisu.Umowiłam sie.Niestety mojej doktorowej nie było był jakis zastępczy lekarz i powiedział,że nie moze on mi tego sprawdzić,ani nic wpisac musi to zrobic mój lekarz, no i oczywiści mały ma 13 tygodnio i nikt mu nie sprawdził bioderek.SZOK:no:
Kolejna rzecz powinien mieć szczepienie w zeszły czwartek pielegniarka ma wolne i mial dostać 5 marca,ale jak spytałam lekarza-tego zastępczego co z drugim szczepieniem to mówi,że za tydzień jak wróci mój lekarz i pielęgniarka(bo obie sa na wolnym) ja na to,że w piatek wyjeżdzam i wracam 4-go marca a on że bez dwóch szczepień nie powinnam nigdzie ruszać sie z dzieckiem:szok:, ja mówię,ze musze itp. on na to ze zaraz spyta Health Visitor(taki lekarz który zajmuje się zdrowymi dziećmi,waży mierzy udziela porad itp) i dał mi liścik do HV po czym go podarł i sam zrobił zastrzyk ale tylko jeden bo drugiego nie miał i powiedział,że ten drugi nie jest taki ważny(dostał druga dawkę tych szczepień co za pierwszym razem)
mam nadzieje,że będzie wszystko dobrze. A ten drugi zastrzyk ma dostać razem na trzecim szczepieniu:no: i juz sama nie wiem ile razy bedzie kuty mój mały __________________

reklama
Tajchi a nie masz gdzies szpitala z oddzialem dzieciecym?? Mozesz tam podejsc i powiedziec ze musisz pilnie jechac do Polski i potrzebujesz szczepienie a w przychodni nie ma pielegniarki. Moze sie uda. Albo zadzwon do NHS na infolinie i powiedz o tym jak potraktowali cie w przychodni i zapytaj sie co masz teraz z robic.

Do góry