reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Hej kobiety jestem jestem!
Pogoda cudna więc cały czas poza domem a dwa coraz więcej spraw do pozałatwiania. Dziś miałam dzień skarbowy bo się okazało że mój księgowy zapomniał złożyć za mnie pit 28 (dla niewtajemniczonych rozliczenie roczne ryczałtu termin 31.01 ) Także dziś załatwiałam by nie wbombili mi za to kary masakra.
Teraz czekam aż Jaś wstanie jedziemy po Ewę i zaczynamy pomału przygotowania do sezonu Dzieciaki pogonią na podwórku a ja zrobię przegląd sprzętów.
O trzymanie kciuków prosimy nadal bo jutro lista przyjętych, czuję się jakbym miała iść po wyniki maturalne, moje dziecię za to nie ma stresa bo stwierdziła że te zadania były łatwe:eek:
Jola gdzieżeśsie podziewała tyle czasu? Widzę że słownictwo mamy zblizone u nas piesek to też łała, kot też:-D
Marzenka jaś też rozbieram z piżamki i od razu pytanie papa? jak wchodzimy z pola do domu to jest dziki wrzask:eek:
Aniu no to widzę że mamy podobne dzieciaczki i Jola też jasiek tez wcina co zobaczy a wagowo 10 kg, a mutsiak porażka :wściekła/y:
Kasia Jaś śpi w dzien 2,5-3 godz, wieczorem idzie spać 19.30-20.00, a wstaje 7.30 Także nie mogę narzekać a najpiekniejsze w tym jest to że sam zasypia dostaje buziaczka swojego kota i idzie spać zarówno w wieczorem jak i w dzień. Jak ciepełko dotarło już?
Monika no to teraz ręcę pełne roboty, a kiedy ten wielki dzień?
A gdzie reszta e-sióstr? Justynka, Dorotki?

reklama
A ja sie szykuje do nocy poslubnej:) hehe:tak:
HANIU 3mam kciuki za "zaliczoną mature"! Ale ten ksiegowy was porbił... :szok:
JOLU Olcia napewno jest przesłodka i taaaaka rozgdana!!! Super! Pisz do nas częściej:)
ANIA tak jak pisałam na gg, waga super - Nati taka drobniusia jest! Ale ona juz chodzi wiec ma gdzie spalac kalorie:) Jeszcze raz dziękujemy:);-)

Ide na szampana bo Małż wzywa:sorry::tak:

mamy 5-go ząbka:tak:jula nie spała po południu i od 19 już śpi,a ja zaraz kładę się koło niej-juz pojękuje:-(może znów ząbemój m najprawdopodobniej w sobote i w niedzielę pracuje-więc na komunię jedziemy same-jak zwykle:-:)-(
spadam spac

I znowu mi wszystko wcielo!
My mielismy pracowity tydzien , caly czas sie cos dzialo. Pogoda piekna, duzo spacerkow, szczepienie (teraz mamy spokoj na dwa lata) - ale byl wrzask! Filip wazy 9.300kg i w porownaniu z reszta dzieciaczkow to jest dopiero drobina! Ale trzyma sie swojego 25-tego centyla. Wczoraj bylismy u fryzjera - masakra - my w dwojke go trzymalismy a dwie fryzjerki strzygly!
Ania, Nastka wcale nie taka drobna! Ciekawe jak tam twoja druga gwiazda?
Marza, powoli szykujemy sie do wyjazdu, ale to dopiero w czwartek. Troche sie obawiam wyjazdu z dzieckiem, tzn nie chce ugrzeznac w pokoju kiedy moj m bedzie sie bawil ze znajomymi, szczegolnie wieczorami.
Jola, ale ci sie corcia rozgadala!
Hania, zdazylas z pitem?
Justys, jak rocznica, udana?

Dziewczyny Yupiiiii dostałyśmy się do szkoły i to z jednym z najlepszych wyników:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Jestem prze szczęśliwa, to się nam od września zacznie:-)
Na dodatek pogoda cudna gorąco teraz Jaś śpi, a Ewa urzęduje na balkonie. Jak młody wstanie jedziemy na działkę trzeba korzystać z pogody bo nie wiadomo jak to jutro będzie, straszą deszczem:eek:
Jagoda udanego wypoczynku, a z PIT em no właśnie jest grubo po terminie ale ponoc nie będą za to karać, bo sama się zorientowałam
Justyś jak noc poślubna:-D?
Jakie plany majówkowe? u nas dość szerokie jutro zamierzamy rozpocząć sezon grillowy o ile pogoda nam planów nie pokrzyżuje

a ja wlasnie skonczylam sprzatac, uspilam Jage i mam chwilke dla siebie:-)ale bardzo krotka bo zaraz musze sie brac za szykowanie jakiejs kolacji, mam nadzieje , ze tym razem nie bedziemy musieli jej zjesc sami;-) znajomi maja samolot dopiero 18.50 wiec beda w NO ok 21, wybieramy sie po nich na lotnisko cala trojka(na szczescie mamy samochod 7 osobowy wiec w weekend bedziemy mogli sobie wyruszyc gdzies pozwiedzac).no dobra ale moze nie zapeszajmy...najpierw niech wyleca...

Justys jak po nocy poslubnej hihi;-)

Marzenko gratulujemy kolejnego zabka:-)

Aniu czekamy na fotki z wystepu waszej gwiazdy :0) a Nastusia faktycznie nie wazy za wiele w stosunku do tego ile zjada...moja Jaga tez drobina na naszej wadze wazy 9.400

Yagoda niezle jaja z tym fryzjerem, z moja mala byloby tak samo pewnie ale narazie sie nie wybieramy bo u nas nie bardzo jest co obcinac jeszcze:baffled:

Pozdrawiam dziewuszki i zycze milego weekendu:-):-):-)

Hej pogoda znowu śliczna my dzisiaj cały dzień po za domem :tak: Ola z tego powodu bardzo ale to bardzo szczęśliwa uwielbia spacerki. No tak Olcia rozgadana jak nic to chyba po tatuśiu :-D
justyś- no chwal się tu szybciutko tą noocą poślubną;-)
haniu- gratulacje super że się dostałyście:tak:
kasiu- napewno przylecą, życze miłego zwiedzania.
U mnie weekend trochę samotny mój m popołudniówki zaczął i jesteśmy same może jutro z siostrą i jej rodzinka na grilla wypad zrobimy, ale to zależy czy pogoda nas nie zaskoczy.
miłego długiego weekendu życze

Witam wszystkie kobitki, w szczegolności młode panny (to do Ciebie Justyśka;-)- jak nocka, romantic pełen???)

Ale popisałyście.
Jagoda, ale to musiało wyglądac u tego fryzjera, no sajgon..
No tak Kasiulka, z tymi lotami teraz lepiej nie zapeszać, ale na pewno wszytko będzie ok...i dotrzecie:-D:-D
Hania, no to gratulacje z tą szkołą, moja Alicja juz zapisana od 3 lat..
A propos, wiecie co?!!!!:szok::szok:Nati jest zapisana juz do szkoły, bo ona na 2015 idzie a do 2014 juz mają zamnknięte wszystkie klasy, a ta jej już otwarta i częśc listy już zapelniona...no jakaś masakra...
Marza, gratulacje z okazji ząbka...a komunia sie nie przejmuj.(ja to przyzwyczajona, a raczej mój Małż, bo ja to raz w wigilie mam dyzur, raz w święta, raz w sylwestra).
Justyś, młoda wcale nie taka drobna, ja bym powiedziała, że ona nabita jest, ale nie tłuścioch oczywiście..no może ma masę mieśniową od tego biegania;-);-);-)

A teraz o nas..
Dziś po występie Alicji..no You Can Dance to to nie było raczej:eek::eek::eek::eek:...najpierw jakiś masakryczny taniec z pomponami (zero synchronów - Piróg by spadł pod stół:-)), potem taniec do pisoenki "Na wyspach Bergamuta", no i to było fajne, słodkie po prostu. w trakcie występu zaczęła mlodej spadać sukienka, więc ja bez obciachu podciągnęła..:-D:-D:-D
A poza tym Alicja jedzie do dziadków na tydzień, więć spokój będzie przez tydzień ;)
U NAtalki wszytko gra, nauczyła sie mówić ALA na siostrę, lata jak opętana, a jak tańczy, no padłybyście po prostu!! obroty, bioderka, kołowrotki rączkami...cud miód, mozna sikać w majty:-D:-D

kobietki moje kochane ja tylko na chwilke! chcialam Wam powiedziec ze tym azem sie udalo i znajomi dotarli :0) wlasnie zbieramy sie do spania po kilku buteleczkach merlota :0) dobranoc siostry, albo dzien dobry raczej :0) buziaki

reklama
ooo słysze echoo?? halllo mamuski!!! co tutaj taka cisza- koniec majowego weekendu:) jak go spedzilyscie?ja juz mialam dosc imprezek, w niedziele wyjechalismy w Bieszczady pierwszy raz bez dzieci...troche odpoczelismy,pobawilismy- teraz czas wracac do pracy:( jade dzisiaj pozalatwiac wszystkie papiery do slubu skladamy w urzedzie jutro albo pojutrze i czekamy na termin... moj synek konczy dzisiaj 13 miechow!!!! Łobuziak mój koffany- taki duży:) odezwijcie sie kochane!!! buziaki:*

Do góry