reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Hej kobiety jestem jestem!
Pogoda cudna więc cały czas poza domem a dwa coraz więcej spraw do pozałatwiania. Dziś miałam dzień skarbowy bo się okazało że mój księgowy zapomniał złożyć za mnie pit 28 (dla niewtajemniczonych rozliczenie roczne ryczałtu termin 31.01 ) Także dziś załatwiałam by nie wbombili mi za to kary masakra.
Teraz czekam aż Jaś wstanie jedziemy po Ewę i zaczynamy pomału przygotowania do sezonu Dzieciaki pogonią na podwórku a ja zrobię przegląd sprzętów.
O trzymanie kciuków prosimy nadal bo jutro lista przyjętych, czuję się jakbym miała iść po wyniki maturalne, moje dziecię za to nie ma stresa bo stwierdziła że te zadania były łatwe:eek:
Jola gdzieżeśsie podziewała tyle czasu? Widzę że słownictwo mamy zblizone u nas piesek to też łała, kot też:-D
Marzenka jaś też rozbieram z piżamki i od razu pytanie papa? jak wchodzimy z pola do domu to jest dziki wrzask:eek:
Aniu no to widzę że mamy podobne dzieciaczki i Jola też jasiek tez wcina co zobaczy a wagowo 10 kg, a mutsiak porażka :wściekła/y:
Kasia Jaś śpi w dzien 2,5-3 godz, wieczorem idzie spać 19.30-20.00, a wstaje 7.30 Także nie mogę narzekać a najpiekniejsze w tym jest to że sam zasypia dostaje buziaczka swojego kota i idzie spać zarówno w wieczorem jak i w dzień. Jak ciepełko dotarło już?
Monika no to teraz ręcę pełne roboty, a kiedy ten wielki dzień?
A gdzie reszta e-sióstr? Justynka, Dorotki?

reklama
A ja sie szykuje do nocy poslubnej:) hehe:tak:
HANIU 3mam kciuki za "zaliczoną mature"! Ale ten ksiegowy was porbił... :szok:
JOLU Olcia napewno jest przesłodka i taaaaka rozgdana!!! Super! Pisz do nas częściej:)
ANIA tak jak pisałam na gg, waga super - Nati taka drobniusia jest! Ale ona juz chodzi wiec ma gdzie spalac kalorie:) Jeszcze raz dziękujemy:);-)

Ide na szampana bo Małż wzywa:sorry::tak:

mamy 5-go ząbka:tak:jula nie spała po południu i od 19 już śpi,a ja zaraz kładę się koło niej-juz pojękuje:-(może znów ząbemój m najprawdopodobniej w sobote i w niedzielę pracuje-więc na komunię jedziemy same-jak zwykle:-:)-(
spadam spac

I znowu mi wszystko wcielo!
My mielismy pracowity tydzien , caly czas sie cos dzialo. Pogoda piekna, duzo spacerkow, szczepienie (teraz mamy spokoj na dwa lata) - ale byl wrzask! Filip wazy 9.300kg i w porownaniu z reszta dzieciaczkow to jest dopiero drobina! Ale trzyma sie swojego 25-tego centyla. Wczoraj bylismy u fryzjera - masakra - my w dwojke go trzymalismy a dwie fryzjerki strzygly!
Ania, Nastka wcale nie taka drobna! Ciekawe jak tam twoja druga gwiazda?
Marza, powoli szykujemy sie do wyjazdu, ale to dopiero w czwartek. Troche sie obawiam wyjazdu z dzieckiem, tzn nie chce ugrzeznac w pokoju kiedy moj m bedzie sie bawil ze znajomymi, szczegolnie wieczorami.
Jola, ale ci sie corcia rozgadala!
Hania, zdazylas z pitem?
Justys, jak rocznica, udana?

Dziewczyny Yupiiiii dostałyśmy się do szkoły i to z jednym z najlepszych wyników:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Jestem prze szczęśliwa, to się nam od września zacznie:-)
Na dodatek pogoda cudna gorąco teraz Jaś śpi, a Ewa urzęduje na balkonie. Jak młody wstanie jedziemy na działkę trzeba korzystać z pogody bo nie wiadomo jak to jutro będzie, straszą deszczem:eek:
Jagoda udanego wypoczynku, a z PIT em no właśnie jest grubo po terminie ale ponoc nie będą za to karać, bo sama się zorientowałam
Justyś jak noc poślubna:-D?
Jakie plany majówkowe? u nas dość szerokie jutro zamierzamy rozpocząć sezon grillowy o ile pogoda nam planów nie pokrzyżuje

a ja wlasnie skonczylam sprzatac, uspilam Jage i mam chwilke dla siebie:-)ale bardzo krotka bo zaraz musze sie brac za szykowanie jakiejs kolacji, mam nadzieje , ze tym razem nie bedziemy musieli jej zjesc sami;-) znajomi maja samolot dopiero 18.50 wiec beda w NO ok 21, wybieramy sie po nich na lotnisko cala trojka(na szczescie mamy samochod 7 osobowy wiec w weekend bedziemy mogli sobie wyruszyc gdzies pozwiedzac).no dobra ale moze nie zapeszajmy...najpierw niech wyleca...

Justys jak po nocy poslubnej hihi;-)

Marzenko gratulujemy kolejnego zabka:-)

Aniu czekamy na fotki z wystepu waszej gwiazdy :0) a Nastusia faktycznie nie wazy za wiele w stosunku do tego ile zjada...moja Jaga tez drobina na naszej wadze wazy 9.400

Yagoda niezle jaja z tym fryzjerem, z moja mala byloby tak samo pewnie ale narazie sie nie wybieramy bo u nas nie bardzo jest co obcinac jeszcze:baffled:

Pozdrawiam dziewuszki i zycze milego weekendu:-):-):-)

Hej pogoda znowu śliczna my dzisiaj cały dzień po za domem :tak: Ola z tego powodu bardzo ale to bardzo szczęśliwa uwielbia spacerki. No tak Olcia rozgadana jak nic to chyba po tatuśiu :-D
justyś- no chwal się tu szybciutko tą noocą poślubną;-)
haniu- gratulacje super że się dostałyście:tak:
kasiu- napewno przylecą, życze miłego zwiedzania.
U mnie weekend trochę samotny mój m popołudniówki zaczął i jesteśmy same może jutro z siostrą i jej rodzinka na grilla wypad zrobimy, ale to zależy czy pogoda nas nie zaskoczy.
miłego długiego weekendu życze

Witam wszystkie kobitki, w szczegolności młode panny (to do Ciebie Justyśka;-)- jak nocka, romantic pełen???)

Ale popisałyście.
Jagoda, ale to musiało wyglądac u tego fryzjera, no sajgon..
No tak Kasiulka, z tymi lotami teraz lepiej nie zapeszać, ale na pewno wszytko będzie ok...i dotrzecie:-D:-D
Hania, no to gratulacje z tą szkołą, moja Alicja juz zapisana od 3 lat..
A propos, wiecie co?!!!!:szok::szok:Nati jest zapisana juz do szkoły, bo ona na 2015 idzie a do 2014 juz mają zamnknięte wszystkie klasy, a ta jej już otwarta i częśc listy już zapelniona...no jakaś masakra...
Marza, gratulacje z okazji ząbka...a komunia sie nie przejmuj.(ja to przyzwyczajona, a raczej mój Małż, bo ja to raz w wigilie mam dyzur, raz w święta, raz w sylwestra).
Justyś, młoda wcale nie taka drobna, ja bym powiedziała, że ona nabita jest, ale nie tłuścioch oczywiście..no może ma masę mieśniową od tego biegania;-);-);-)

A teraz o nas..
Dziś po występie Alicji..no You Can Dance to to nie było raczej:eek::eek::eek::eek:...najpierw jakiś masakryczny taniec z pomponami (zero synchronów - Piróg by spadł pod stół:-)), potem taniec do pisoenki "Na wyspach Bergamuta", no i to było fajne, słodkie po prostu. w trakcie występu zaczęła mlodej spadać sukienka, więc ja bez obciachu podciągnęła..:-D:-D:-D
A poza tym Alicja jedzie do dziadków na tydzień, więć spokój będzie przez tydzień ;)
U NAtalki wszytko gra, nauczyła sie mówić ALA na siostrę, lata jak opętana, a jak tańczy, no padłybyście po prostu!! obroty, bioderka, kołowrotki rączkami...cud miód, mozna sikać w majty:-D:-D

kobietki moje kochane ja tylko na chwilke! chcialam Wam powiedziec ze tym azem sie udalo i znajomi dotarli :0) wlasnie zbieramy sie do spania po kilku buteleczkach merlota :0) dobranoc siostry, albo dzien dobry raczej :0) buziaki

reklama
ooo słysze echoo?? halllo mamuski!!! co tutaj taka cisza- koniec majowego weekendu:) jak go spedzilyscie?ja juz mialam dosc imprezek, w niedziele wyjechalismy w Bieszczady pierwszy raz bez dzieci...troche odpoczelismy,pobawilismy- teraz czas wracac do pracy:( jade dzisiaj pozalatwiac wszystkie papiery do slubu skladamy w urzedzie jutro albo pojutrze i czekamy na termin... moj synek konczy dzisiaj 13 miechow!!!! Łobuziak mój koffany- taki duży:) odezwijcie sie kochane!!! buziaki:*

Do góry