reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

marza29, to tym lepiej :-)
ja jeszcze niezorientowana dlatego czasem takie nie na miejscu pytania zadaje :-)

hanna31, rzeczywiscie fajny ten Twoj fotelik dla maluszka, super jesli rozklada sie na plasko, na dluzsza trase idealny.
Ja fotelik taki do 3 lat mam Britax, nie wiem czy to w ogole marka w polsce znana, nie wiem tez jak sie ona w jakis klasyfikacjach miesci, juz nawet nie pamietam w jaki sposob wybralam, ale nam dobrze posluzyl, kupowalam tez ponad 4 lata temu ...
a teraz jak pisalam dla starszej kupilam 9-36kg z Recaro taki jak tutaj :

i bardzo wygodny, tzn na lezaco sie nie rozklada (a podobno sa tez i w tej kategorii wiekowej rozkladajace sie na lezaco), ale mala moze jednak dosc wygodnie spac ...

reklama
Marza, mówiłam już przecież, że nie wolno sadzać...ech..ale fajnie, że masz taka mozliwość z rehabilitantką, naprawdę super, bo ja nie...ale cos mi sie nie wydaje, żeby młodej bylo to potrzebne..

A moja Nati umie juz sama usiąść i to z pozycji leżącej..
Justyś, ja Natalce nic nie robię ;-);-), po prostu kładę ja na ziemi i ona sobie tam wyprawia co chce, czasem sie pozłości. Nie nosze jej na rękach, nie sadzam do fotelika itd, tylko do jedzenia.Może dlatego tak szybko załapuje, bo nikt jej nie wyręcza. Przekręca sie na brzuch i kombinuje...no i wykombinowuje coraz więcej. A dziś chwyciła kabel od napowietrzacza od akwarium, wyrwała z gniazdka i na nim zawisła i wyrwała z akwarium cały sprzęt bylo wielkie CHLUPPP....:szok::szok::szok:
Polaneczka, nie denerwuj się :sorry:...wiekszość z nas nie wie że się wozi w gondoli. Ja o tym czytałam, ale stwierdziłam, że wygodniej jest w foteliku, bo moja i tak gondoli nie cierpiała, ani jedna ani druga...Lepiej powiedz, jak tam staranka o next baby???

Ale mojej młodej się podoba w tym foteliku do przodu, normalnie banan na twarzy...ma wszystkie wkładki redukcyjne dla mniejszych baby...wygląd afajnie..

Polaneczka, nie denerwuj się :sorry:...wiekszość z nas nie wie że się wozi w gondoli. Ja o tym czytałam, ale stwierdziłam, że wygodniej jest w foteliku, bo moja i tak gondoli nie cierpiała, ani jedna ani druga...Lepiej powiedz, jak tam staranka o next baby???.
nie, no jasne, nie chce sie sprzeczac :zawstydzona/y: ale tak wyskoczylo pare postow ze to takie niebezpieczne i w ogole szokujace jakbym co najmniej dzieciaka na dachu wozila :wściekła/y::-)
a next baby ... hmmm, na razie nic, staram sie nie myslec, wprawdzie kupilam testy owulacyjne :cool2::-) ... zobaczymy ... jak tylko pojawia sie dwie kreski na pewno sie pochwale :-)

Ania fajny też ten fotelik, tylko tez z instrukcji wynika że od 10 kg przodem do kierunku jazdy - 1kg to około 2,2 lbs a tam pisze że przodem od 22lbs:eek: a tak to tyłem:eek:
Kurcze wgłębiłam się baaardzo w temat poczytajcie i napiszcie co o tym myślicie.
fotelik.info :: Od kiedy fotelik przodem do kierunku ruchu? -
Ja to już cała głupia z tego jestem czy się jeszcze wstrzymać z zmiana kierunku montażu??

Ech Hanna, ja sie tak nie trzymam tego, bo mała szczególnie w tych zimowych ciuchach to juz i tak ledwo się mieści w tym małym. Niby przodem od 9 kg ma być, a ona ma około 8 kg, więc to już szczegóły naprawdę, myslę, że co innego, jak by tam wsadzić np. trzymiesięczniaka przodem, to by było lekkie przegięcie. Alicja też jeździła już tak od 7 miesięcy, bo sie nie mieściła w innym. Tak samo podkładka dla starszych dzieci - niby od 22 kg jest, a moja Alicja juz jeździ na takiej choć ma 18 kg, bo jest wysoka i jej niewygodnie w foteliku...

Polaneczka, no to powodzenia...co do testów owulacyjnych - ja jechałam na nich przez 6 miesięcy i zawsze dwie piekne krechy w środku cyklu były ( że niby owulacja) a okazało się, że w ogóle nie jajeczkuję :szok:...wyrzut hormonów był i nic poza tym i się tak męczyłam rok czasu. No ale ja mam zawsze inaczej..:eek::eek: oby Tobie się szybko udało, będziemy kibicować nastepnej fasolce:-D:-D:-D

Aha, Dotinka pisała mi, że ma kompa zwalonego, pozdrawia wszystkich, dzieciaczki ma chore....

Miłych snów SIOSTRY!!

Witam cieplutko ;)
Ups co tu tak cicho:shocked2:
Wczoraj dostałyśmy już naszego Hipcia . Został solidnie wykąpany i w nocy się suszył ;-) Dzisiaj dosiadła go Tośka i bardzo się jej podobało . Tle,że ona jeszcze jest do niego za mała i hipek musi poczekać na swoją panią . Faktycznie jest świetny dosyć ciężki dzięki czemu bardzo stabilny a stan na prawdę idealny. Nawet rysek na plastiku nie ma . Teraz jeszcze czekamy na klocki sensoryczne , aby miał co jeść :tak:
A jak tam Wasze hipcie ?
Aniu pozdrów Dotinkę niech się trzyma.

:)
DORKA piszesz ze hipcio fanjny-moze tez go upoluje:-)wstalam dzis o 10:szok:ale luksus;-)teraz szykuje obiadek a po nim na spacerek.moje dziecko jak w zegarku przed obiadem spi 40 min.a te klocki sensoryczne to mam od zyrafy z fischera-ale nie wiem jak dziala ta zyrafa bo do niej sa baterie jak do zegarka-a zegarmistrz za blokiem-ciagle zapominam kupic:wściekła/y:

Hej faktycznie straszna tu cisza!
Dotinka uściski dla Ciebie i dzieciaczków wracaj tu szybko!
Dorotka ja też czekam na swojego hipcia:-)
U nas ciężkie dni Jaś marudzi ząb już prawie na górze, z Ewą tak nie miałam nawet nie wiedziałam kiedy jej ząb wyszedł a tu teraz takie halo
Za to teraz mam dwoje ząbkujących dzieci wczoraj Ewcia po powrocie z przedszkola pochwaliła mi się kiwającą górną jedynką, zajrzałam jej tam pooglądać i co widzę że za drugą jedynką której de facto został tylko korzeń wysuwa się już nowa druga. Szybki telefon do szwagierki dentystki i efekt dziś na 19 jedziemy trzeba usunąć 1 i 2 żeby nowa szła prosto ale będzie się działo Ewcia to straszna panikara:szok:

reklama
Do góry