reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Dorotko!!!ja az sie boje we wtorek za tydzien zarejstrowalam sie na tzw.program maluch.p.rehabilitantka ja ogladnie i zobaczymy.....ja nie bylam jeszcze u zadnego lekarza,tylko tyle co przed szczepieniem......zobaczymy.
Nie ma co się bać,będzie dobrze.Jak stwierdzą,że trzeba rehabilitować to dadzą ci skierowanie.A rehabilitacja pomaga i skutki jej widać bardzo szybko.

moich nie ma ponad 2 godziny,babcia dzwonila,ze jest ok.pomylam okna,w ogole od rana przetrzasnelam cala chalupe,jeszcze jedna szafa na jutro mi zostala.
No i proszę jaki pożytek z babci:-).Juleczce najwyraźniej jest dobrze.

w koncu dziala moj gruchoczacy komp!!!hura!!
milego popoludnia
Superowo,że działa:-)

Kolorowych snów wszystkim życzę:-)

reklama
DOROTA całkiem ciekawie sobie wymyśliła Emi ten plan robienia na złość:) Z tego co piszesz, to masz złotą rehabilitantkę... skąd w ludziach tyle spokoju??? Ja nigdy tak nie miałam... straszny ze mnie nerwus:) A na ząbki polecam Dentinox- moim super pomaga.

MARZA fajnie masz, że nie musiałaś biegać po lekarzach z Juleczką... Pozazdrościć:) My na wypisie szpitalnym miałyśmy zalecenia, żeby odwiedzić: ortopede, neurologa, kardiologa, osrodek wczesnej diagnostyki uszkodzen mózgu i pataologii noworodka (straszna nazwa ale nie jest tak źle), musiałysmy zrobić ekg serduszek, usg główki, no i okulista (porażka). A najlepsze jest to, że moim wcześniaczkom nic kompletnie nie było a te wizyty to tylko kontrolnie, żeby obserwować smerfetki!!! A ile stresu dla mnie! Najbardziej się bałam neurologa. Jesienią czeka nas druga runda, tez kontrolna. Ale sie rozpisałam... :sorry::eek:

Moje niunie śpią ale czuje jakiś niepokój... ech:-(
Spokojnej nocki Wam życzę:)

justys to faktycznie sie nabiegalyscie po lekarzach.najwazniejsze,ze wszystko w porzadku:)))))
u mnie nocka przespana,julcia wstala radosna po 6:)))
kupilam juz wczesniej Dentinox smarowalam kilka razy.u nas jeszzce chyba zabkow nie bedzie.
Emilcia bidulka sie meczy z obolalymi dziaselkami:(((((
zaraz sniadanko i smigam do prababci na kawke,ale pogoda brrrrrrrrrrrr
milego dnia zycze

MARZA super, że udało Ci się pospać w nocy...
U mnie był jakiś koszmar:wściekła/y: Dziewuchy wprawdzie spały ale cały czas wierzgały nózkami i rączkami i całe kojce aż "chodziły". A każdy ich ruch mnie budzi:zawstydzona/y: Także wyobraź sobie jaka jestem wyspana. I do tego jeszcze w nocy lało, a na tarasie mamy daszek i deszcz lał się prosto na ten daszek no i też hałasował:eek: Teraz już nie pada i babcia śmiga z maluchami po ośrodku (bo niewiadomo kiedy znowu zacznie lać:wściekła/y:). Widzę że jakies słonko sie powoli zaczyna przebijać:happy: uff:)
Zaraz myknę sobie jakąś kawkę i może będę żyła:eek:
Miłego dzionka:)

Czesc Dziewczyny! Jeden dzien mnie nie bylo i tyle czytania! Ale to dobrze!:-)
Wczoraj bylismy u fotografa wybrac zdjecia. Tatus, ktory najpierw na mnie krzyczal:wściekła/y: teraz bez mrugniecia okiem wyciagnal kaske i zaplacil. Ale rodzinka to juz tylko na necie moze sobie poogladac, zadnych odbitek juz nie robimy!:no:
Potem mielismy gosci: najpierw kolezanka z 10 miesieczna Marta - ogrodnikiem - wszystkie kwiatki powedrowaly na gore!
Potem zaprzyjazniona para angoli bez wyczucia czasu - wyszli ok 22.30. Przez to wszystko Filipowi sie poprzestawialo i poszedl spac dopiero o 23, co mu oczywiscie nie przeszkadzalo w pobudce o 6.30 rano!
A dzisiaj pierwszy raz na basenie!:-)Chyba sie podobalo, troche napil sie wody, ale nic nie plakal. Teraz juz bedziemy chodzic regularnie!:-D
Znowu leje, a spacerek byl w planie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i zabki! Gryzie wszystko co sie da, smaruje Dentinoxem i chyba pomaga.
Pozdrowionka dla wszystkich!:-D

Witam~!!!!!!!!!!!!!! pogoda dzisiaj do kitu, ale dobrze że udało mi się wyskoczyć na spacerek przed deszczem :-)
U mnie też noc była straszna :wściekła/y: Ola wierciła się i budziła chyba z 5 razy z płaczem dałam cyca i poszła spać.
A rano jak się zaczeła cieszyć to już wiem dlaczego się tak wierciła i płakała- pokazał się wkoncu pierwszy ząbek :-D hura oby jak najszybciej i najmniej boleśnie :-( , zobaczymy jak przejdzie dzisiejszą noc.
Idę kapać mała.
Miłej nocy życze, pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Jolu gratuluje Olence pierwszego zabka!!!
Mateuszowi wychodzi juz drugi i tez mam za soba nie przespana noc...pierwszy raz od urodzenia zdarzyło mi sie wstawac do niego 3 razy w nocy!!!i caly dzien chodzilam do tyłu:/

Haniu zycze udanego wypoczynku!!!

Justyś ale Ci zazdroszcze takiej babci:)moja mamuska przychodzi okolo 17 i zostaje z malym 2 godz. dzisiaj popisalam znowu prace mgr i mam dopiero 50 stron:/ oby tak do 80 i bedzie luzik...
Myszorek niestety nie moze popisacma problemy z netem:/
Dorotko oby Emi zabki szybko wyszly bo szkoda ze dzidzius tak sie denerwuje!!!

Mojego synka zabek kłuje jak igiełka...kupilam mu dzisiaj kubeczek niekapek i ma wielka radosc bo gryzie ustnik i moze sobie dziasla pomasowac...:)

Marza ale Twoja Julcia duza,i to na samej piersi:) super...Mati lubi zupke marchewkowa z ryzem, z bobovity tylko ona mu podchodzi:) oki uciekam karmic malego
dobranoc:)

Witam serdecznie wieczorkiem.Cały dzień wietrzny i chłodny a popołudniu była wielka ulewa,dobrze że krótka i wieczorkiem pogrzmiało...Chmury i niebo czerwone,więc raczej jutro słonko nas nie przywita,chyba,że wejrzy łaskawie na mnie i w godzinach od 13 do16 będzie ładnie i niedeszczowo.W tych godzinach będę z Emilką w drodze na i z rehabilitacji.
Dziś robiłam zaprawy z buraków,tarte,krojone z cebulką...mała trochę marudziła więc dałam jej kawałek buraka do possania:szok:.Emi aż mruczała tak jej zasmakował,jak zabrałam jej to podniosła wrzask:-).Więc szybko zmiksowałam małego buraczka do zupki i mała wpałaszowała wszystko:-D:-D,całe 60ml:-p.
Lecę teraz do niej,bo zasnęła u babci a ja byłam jeszcze z mężulkiem na zakupach.
Jutro już wracają moje dzieci,szczerze mówiąc nie mogę się doczekać :-D:-D:-D(ciekawe kiedy będę chciała je znowu odtransportować do babci:rofl2:?)
Wiola jutro wielki dzień,trzymam kciuki za egzamin.Będzie dobrze,musi być:-)
Mam wiadomości od Ani,pogodę mają do kitu,leje...no i do tego może nas tylko czytać a nie może wejść by coś nam napisać:no:.Za to Natalka zaczyna wystawiać akrobacje:-),leżąc na brzuchu podniosła się tak wysoko że tylko nóżki zostały na ziemi:-D
Jagodaświetny pomysł z tym basenem,może mały zanim zacznie chodzić to odpłynie;-)
Jola gratulacje ząbka.Nic dziwnego,że Oleńka tak się wierciła...
Lecę już lecę po moją Emi:-),pa do jutra:-)

witajcie
u mnie dzis tez deszcz:((zlapal nas na kazdym spacerku:((
kupilam pojemniczki do przechowywania i mrozenia mleka,odciagnelam laktatorem,julci i tak nie bardzo szlo z butli,ale przynajmiej sie tak nie krzywila jak przy modyfikowanym:)
zupka z bobowity marchewka z ryzem bardzo jej smakuje:)))dzis na deser sliwki z hipp,krzywila sie ale zjadla troszke.
gratulacje dla Olenki z okazji zabka:)
jagoda super z basenem ,ja mam aqapark 300 m od domu i jeszcze z jula nie bylam:(
aniu!!!duzo sloneczka!!
spokojnej nocki!!!!!!!!!1

reklama
Do góry