reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

DOTINKO nie zazdroszczę Ci takiego gadania! Ale i tak jesteś twarda;-) Kurcze czemu te teściowe tak się wcinają we wszystko i sa taakie mądre??:szok: Dobrze, że moja nam pomaga ale się nie wcina w nasze życie, jest grzeczna:blink:
Moje dziewuszki śpią w ciągu dnia i to całkiem dobrze im idzie... Później czasem jest problem z zasypianiem wieczorem. Ale dzisiaj ładnie zasnęły, tfu tfu tfu...
ANIU życzę udanego spotkania ze znajomymi:blink:

Ja w sobote mówiłam mężowi, że my dziadziejemy:angry: Siedzimy w domu z dziećmi i się starzejemy. Kurcze tęsknię za życiem sprzed ciązy...:-(
Idziemy zjesc cosik i wypić browarka i luli:tak:

reklama
No hej wysłałam maila do Gerbera a tak w ogóle to nie wiedziałam że marka gerber to Nestle. Wszystkie słoiczki z gerbera poszły wek faktycznie masło z mleka:szok: w składzie. Dziś byłam na zakupach nabyłam Hippa i Bobovite co do robienia zupek to moja pediatra mi mówiła że skoro karmie piersią i nie mam dostępu do swoich warzyw to lepiej dac z słoiczka do 6 m-ca przynajmniej. Przy okazji uzupełniłam troche garderoby dieciakom korzystając z wyprzedaży.
Dotinka cos słyszałam ale u nas będą sie normalnie uczyć już kupilismy nawet podręczniki w czerwcu hehehe:-D
Justyś może małe maja skok rozwojowy:confused:
Jola mój mały to róznie ale średnio w ciągu dnia przesypia około 4 godz w tym jedno spanko trwa min 2 godz.
Zmykam bo oczka już się kleją, spokojnej nocki szczególnie Tobie Justys życze

HANIU, udało się:tak: Nocka była spokojna, super i wogóle:-) Wstawałam parę razy w nocy bo mi sie wydawało, że dzieci płaczą ale to była zmyłka:baffled: Kurcze coś z moją głową jest nie halo:zawstydzona/y: Wyczytałam w gazetce, że takie 4ro mies maluchy wieczorem odreagowują cały dzień (wiele emocji, nowe rzeczy, wielkie zwiedzanie świata) i w nocy jest im łatwiej skoncentrować sie na jedzeniu. Może to było przyczyną nocnych karmień... Nie wiem ale tak sobie to tłumacze:)
Od 8 gwiazdy dosypiają, a ja się wykąpałam, zjadłam śniadanko, kawki nie pijam, zdjęłam pranie i stwierdziłam, że jest straszny upał:szok: Chyba dzisiaj sacerek odbędzie sie po południu.
A z tymi słoiczkami, to ja juz sama nie wiem... zgłupiłam:no: Sama moge gotować ale skąd ja mam wiedzieć, jakiej jakości są warzywka i gdzie rosły (może przy A4??!!!:wściekła/y:), a w słoiczka bywają zonki:baffled: Bądź tu mądry i pisz wiersze...

Ja juz po pobraniu krwi a teraz jem śniadanko, bo jestem głodna jak smok.

Dziś dziadki przywożą mi Alicję z wakacji. Strasznie się juz za nią stęstkniłam. W sumie to straszne nudy bez niej. W ogóle się zastanawiam, co ja bym robiła, gdybym miała samą Natalkę..z braku laku robiłabym chyba codziennie paznokcie. A tak Ala dostarcza wrażeń. Tak że DOROTKA, odpoczniesz sama z Emilką.

A co do teściowej....współczuję, moja tez jest koszmarna, ale wywalczyłam juz sobie taką styuację, że ona nie ma nic do gadania i jest swięty spokój. Nie dałam sobie wejść na głowę. Tylko, że moja jednak mieszka osobno, a pod jednym dachem to koszmar. Bylismy ze dwa razy u nich na tydzień, to po 3 dniach już była wojenna ścieżka....No cóż, same tez kiedys będziemy tesciowymi, tylko że ja to akurat synowej mieć nie będę - choć tyle..:-)

Co do zupek to ja tez nie osmieliłabym sie robic czegoś z warzyw na tym Śląsku....tym bardziej, że iwdzę, gdzie te wrzywa hodują - ściśle -przy drodze :szok::szok:...zreszta jestem chyba za leniwa na robienie takich zupek:baffled:

Justysia, mam nadzieje, że tym razem nocka przespana :confused::confused:

Ja wczoraj strzeliłam sobie drinka z Martini...mmmmniaammm...

TAK:tak: Nocka przespana:)
Hmm, co do teściowych... czy to oznacza, że tylko moja jest zajebista i kochana??:szok: Ale mi się poszczęściło:happy2: Ja z nią mam jak u Pana Boga za piecem:blink:

ANIA cos te aukcje kiepsko nam idą:-(

Witam ślicznie-(ne) Panie:-D.
Od rana piękny mamy dzionek,upał.Ale żyć się chce,bo jutro wyjeżdżam:-).
Liczę właśnie na odpoczynek i tęsknotę za moimi urwisami.
W zależności od pogody to taki humor ma teściowa,taki barometr;-):sorry2:.
Justyś oby nocki były już spokojne,moja Emi przez parę nocy też budziła się częściej ale wszystko wróciło znowu do normy i śpi całą noc(od 21-6).Waży 6kg i ciuszki rozm62 są akurat na nią.Troszkę niby mała,ale może nie będzie musiała walczyć o linię jak jej mamuśka:-D.
Miłego pogodnego dnia,wieczorkiem wrócę tu jeszcze(jak nie wyłączą znowu prądu,bo nadal naprawiają szkody po burzy,która była 2 tygodnie temu)

Mama Zosieńki na prywatne wysłałam tobie wiadomość.Jak zdążysz odebrać to jestem w Gdańsku do wtorku włącznie.W środę wyjeżdżam do domu.Pozdrawiam.

DOROTKO, super, że wyjeżdżasz nad morze:) I odpoczniesz sobie, mam nadzieję:tak:
Twoja córusia rzeczywiscie jest drobniutka. Jest o miesiąc starsza od moich Smerfetek, a waży tyle co one i jest od nich krótsza o 4 cm. Wiki i Gabi chyba wzrost odziedziczyły po tatusiu... Oby wagi nie brały z mamy:angry::-)
Właśnie wyekspediowałam moją mafię z tatusiem na spacerek:tak: Mają wrócić o 19:tak: Zobaczymy jak im pójdzie.

No moje internetowe siostry wyruszam na podbój;-).Chociaż baaardzo krótki,ale cieszę się z tych paru dni wolnego.Mój małżonek już kręci nosem:-D bo on należy do domatorów a ja jestem prawdziwą córką kolejarza:-D:-D.Uwielbiam podróżować a pociągiem szczególnie(jak są miejsca wolne;-):-D),samochodem to tylko wtedy jak mam oczywiście ślubnego przy sobie.Ale "szwędacz" jest we mnie mocno zakorzeniony.Już prawie wszystko spakowane,ale mam stresa czy dzieciakom wystarczy ciuchów,bo jak nagle się ochłodzi..??Ach...No i byle wsiąść do pociągu nie byle jakiego;-)...a tam już miejsce się znajdzie i spokojnie się rozlokujemy.Zawsze mnie ściska w żołądku przy wsiadaniu,a zaraz potem uśmiech na twarz wypływa:-).
Do usłyszenia..w środę późnym wieczorem...
Pozdrawiam:-)

reklama
DOROTKO, udanego odpoczynku:cool2: Mam nadzieje, że będziesz tęsknić za siostrami:) Odezwij się jak wrócisz. A ciuszkami się nie przejmuj... przecież są sklepy w razie wu;-)
A my mamy kolejną przespaną nockę za sobą:blink: Uff, tamte 3 trudne nocki to były chyba tylko chwilowe. Wyobraźcie sobie, że moje córy wczoraj spały o 20 głębokim snem i dały rade do 6:szok: Zjadły, przytuliły sie do tatusia, dostały po nowej pieluszce i piuniają dalej!
A my za tydzień śmigamy na urlopik:cool2: Ciekawe jak to będzie:shocked2:
U nas dzisiaj juz jest 1000 stopni...:szok:
Miłego dnia mamusie i dzidziusie;-)

Do góry